Στου κουφού την Πόρτα...

Γράφει ο φίλτατος Δημήτρης Λεβέντης, που πλειστάκις εφώναξε για το τρόπο της συντελούμενης "ανάπλασης" στην περιοχή της Ανουντσιάτα... Αλλά ουδείς έστερξε, ιδιαίτερα εκ των ενδιαφερομένων για την υλοποίηση ενός έργου. Ενός έργου, που θα μπορούσε και θα έπρεπε να είναι σημαντικό και το καταδικάζουν η ανυπαρξία συνολικού χωροταξικού σχεδιασμού για την πόλη της Κέρκυρας αλλά και η απίστευτη μοιρολατρική ελαφρότητα της Δημοτικής Αρχής. Αυτής, που υλοποιεί χωρίς καμία διάθεση ή έστω σκέψη για αναθεώρηση προς το καλύτερο ενός έργου, που προφανώς θα σημαδεύει την αισθητική και την λειτουργία του χώρου για πολλά χρόνια... Καταδικαστική βέβαια είναι και η στάση των αρμόδοιωντεχνικών φορέων, που σιωπούν αλλά και ημώντων πολιτών, που ταλαντευόμαστε μεταξύ "οργίλης" προγονολατρείας και ημικαθεύδουσας θέασης των τεκταινόμενων...
Και φυσικά το ίδιο πνεύμα πρυτανεύει και στην ανάπλαση της περιοχής της Ιονίου Βουλής... 
Εχοντας την άποψη, ότι η παροιμία Γράφει, λοιπόν, ο Δημήτρης Λεβέντης και στην ΦΑΙΑΚΙΑ αναφωνούμε χαρά στο κουράγιο του...

ΣΤΟΥ ΚΟΥΦΟΥ ΤΗ ΠΟΡΤΑ

Απορώ μετά από τόση κουβέντα που έγινε και δημόσια γιατί συνεχίζεται η σπατάλη ενός θαυμάσιου υλικού όπως το παβέ σε λαθεμένη κι άχρηστη υποδομή.
Στη Ιόνια Βουλή στρώνονται σε ένα κάλυψη άμμου μη πατημένης ύψους 2-3 cm και όπως φαίνεται στη φωτογραφία οι αρμοί γεμίζουν με τσιμεντοκονία.

Βέβαια ο σχεδιασμός με παραβολική μήτρα εγκαταλείφθηκε. Η δικαιολογία ότι έτσι βρήκαμε τη μελέτη και δε προλαβαίνουμε να την αλλάξουμε δεν αντέχει σε σοβαρή κριτική.Οι αναθεωρήσεις των μελετών του Δημοσίου -όπως και του ιδιωτικού τομέα άλλωστε - είναι φαινόμενο σύνηθες.
Μία ευέλικτη και τολμηρή διοίκηση σε συνεργασία με τους εμπλεκόμενους μελετητές -εργολάβους- λογιστικό έλεγχο μπορεί να διορθώσει χοντροκομένα λάθη της κατασκευής.
Οι μελέτες δεν έχουν το Aλάθητο του Πάπα κι αν εκπονούνται από υπάλληλους του Δημοσίου κακώς -κάκιστα δεν έχουν κίνητρα.
Είναι αδιανόητο ένας Ιδιώτης να είναι υποχρεωμένος να κάνει αναθεώρηση άδειας στην οικοδομή του με μεγάλο κόστος γιά σφάλματα κάλυψης ή αποστάσεων των 10 cm και οι φορείς του Δημοσίου -όχι άδειες να βγάζουν - αλλά να εφαρμόζουν μέθόδους και τεχνικές που ένας φοιτητής του Πολυτεχνείου θα γελούσε μαζί τους.
Δε νομίζω ότι η επιμονή είναι στη διαφορά κόστος- ίσα -ίσα -το αντίθετο αλλά οι προυπολογισμοί βασίζονται σε παλιά τιμολόγια που έχουν κατοχυρώσει το αλάθητο αλλά και στη λογική του ράβε -ξήλωνε που είναι δόγμα .
Μήπως μπορεί να ρωτήσει κάποιος πόσο πάνε στην αγορά ?
Μάλλον θα πέσει γέλιο.

Σχόλια