Μία ξεκάθαρη τοποθέτηση

Η "εργατική πάλη" (lutte ouvriere) είναι ένας πολιτικός σχηματισμός της Αριστεράς στην Γαλλία... Σήμερα είναι δύναμη εξωκοινοβουλευτική... Η τοποθέτησή της σε πλείστα ζητήματα της Γαλλίας αλλά και του κόσμου έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον σε μία χωροχρονική συγκυρία συρρίκνωσης της επιροής της αριστεράς και μετάλλαξης του αριστερού λόγου στην Δυτική ευρώπη, ιδιαίτερα, προς το ασαφέστερο και συμβιβαστικότερο ... Η ανακοίνωση της, με την υπογραφή της γραμματέας Nathalie ARTHAUD εκδόθηκε με την ευκαιρία των τραγικών γεγονότων του Παρισιού. Το κείμενο είναι ξεκάθαρο στην απόδοση των ευθυνών, εκτός του κλίματος της σούπας της εθνικής συναίνεσης. Εκτός δηλαδή του κλίματος, που σκοπό έχει να συγκαλύψει τις τετράστιες ευθύνες της ίδιας της γαλλικής πολιτικής ηγεσίας -δεξιάς και "αριστεράς"-, που έχει κατά την τελευταία 8ετία ενισχύσει την Ιμπεριαλιστική της δράση στην Μέση Ανατολή ενισχύοντας μεχρι πολύ πρόσφατα (ίσως και ακόμα;;;) τους ισλαμοφασίστες "ελευθερωτές".
Την ανακοίνωση μας κοινοποίησε ο φίλτατος Δημήτης Λεβέντης και σας την προσφέρουμε μεταφρασμένη με την ευθύνη της ΦΑΙΑΚΙΑΣ.

Μια φρικτή και ανείπωτη σφαγή

Σκοτώνουν ανθρώπους σε μία αίθουσα τέχνης, σε μπαρ και εστιατόρια, κοντά σε ένα γήπεδο…  Αυτοί, που διέπραξαν πολλές επιθέσεις χθες στο Παρίσι και Saint-Denis, θέλησαν να διαπράξουν τους περισσότερους δυνατούς θανάτους στα τυφλά. Αυτές οι επιθέσεις είναι καταδικαστέες πράξεις. Εκφράζουμε την συγκίνηση μας και όλη μας την αλληλεγγύη προς τα θύματα και τους συγγενείς τους.
Όποιες και αν είναι οι ιδέες αυτών, που διέπραξαν τις επιθέσεις, πρόκειται για εχθρούς όλων των εργαζομένων. Εάν επιβεβαιωθεί ότι είναι ισλαμιστές, η βία τους εντάσσεται στην ίδια βαρβαρότητα των τζιχαντιστών της Συρίας και του Ιράκ, οι οποίοι ζητούν, μέσω του τρόμου, να υποτάξουν ολόκληρους πληθυσμούς, να υποβιβάσουν τις γυναίκες σε πλήρη δουλεία και να ξεκαθαρίσουν όλους εκείνους που δεν σκέφτονται σαν κι αυτούς.
Η φρίκη των επιθέσεων στο Παρίσι και Saint-Denis ενισχύει εκείνους, που οι δράστες υποτίθεται ότι αντιπαλεύουν. Ενισχύουν το γαλλικό κράτος, το οποίο επιβάλλει κατάσταση έκτακτης ανάγκης και αυξάνει τα αστυνομικά μέτρα. Ενισχύουν την άκρα δεξιά, και τα «επιχειρήματα» μίσους εναντίον μουσουλμάνων και μεταναστών, και το αίτημά της για ισχυρότερο κράτος.
Συμμεριζόμαστε πλήρως την συγκίνηση του λαού, ιδιαίτερα των συγγενών όλων των θυμάτων αυτών των επιθέσεων. Αλλά δεν αισθανόμαστε καμία αλληλεγγύη με το γαλλικό κράτος και τους πολιτικούς του ηγέτες. Αυτούς, που έχουν ένα μεγάλο μερίδιο ευθύνης για τους πολέμους που πνίγουν στο αίμα τη Μέση Ανατολή σήμερα. Πολέμους που το Παρίσι είχε χθες το βράδυ μια αιματηρή απήχηση.
Γι’ αυτό, η Εργατική Πάλη δεν θα προσθέσει τη φωνή της με την «χορωδία» της εθνικής ενότητας. Δεν μοιραζόμαστε τίποτα με τους Ολάντ, Σαρκοζί και Λεπέν. Η αλληλεγγύη μας πηγαίνει προς τα θύματα και τους συγγενείς τους. Εμείς θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας για έναν κόσμο απαλλαγμένο από σκοταδισμούς, αδικίες, και την κυριαρχία του Ιμπεριαλισμού και των υποκατάστατών του.
14.11.2015
Nathalie Arthaud 

Σχόλια