ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥ

Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2015

Η γη της επαγγελίας

Η Γερμανία είναι η κορυφαία δύναμη της Φιλελεύθερης Ευρωπαϊκής Ενωσης... Είναι "πρωτοπορία" σε οικονομικούς στόχους, σε επενδύσεις, σε επέκταση και εξάπλωση του οικονομικού της δυναμικού. Είναι τόσο δυνατή, που το φώς της τυφλώνει όλους τους λαούς της υπόλοιπης Ευρώπης... Εκεί θέλουν να ταξιδέψουν, εκεί ονειρεύονται να εγκατασταθούν οι κολασμένοι όλης της Γερασμένης Ηπείρου...Μαζί με τους "συναδέλφους" τους της Μέσης Ανατολής... Εκεί ελπίζουν να ζήσουν το όνειρο... Μαζί τους και οι ξεσπιτωμένοι Ελληνες, που οι ανθρωπιστικές ντιρεκτίβες του Πλανητικού Διευθυντηρίου (ΕΕ,ΔΝΤ) και τις υποταγμένες πολιτικές ηγεσίες του τόπου στέλνουν μία ώρα αρχίτερα στην χώρα των Τευτόνων... 
Μόνο, που ο Παράδεισος δεν τους περιμένει στη γωνία... 
Μας το θυμίζει το ρεπορτάζ του ιστότοπου Nooz.gr και σχετικό δημοσίευμα του ΕΘΝΟΥΣ... Αναπαράγουμε

Γεμίζουν από Έλληνες 
τα ψυχιατρεία του Βερολίνου

Περισσότεροι από 600 Ελληνες ασθενείς παρακολουθούνται το τελευταίο διάστημα στα Εξωτερικά Ιατρεία Ψυχικής Υγείας της δημοτικής κλινικής Humboldt στη συνοικία Wittenau του Βερολίνου. Τρεις στους τέσσερις είναι άνθρωποι που μετανάστευσαν στη Γερμανία μετά το 2010.
Κυνηγημένοι από την άγρια κρίση που μαστίζει την Ελλάδα αναζήτησαν εκεί μια καλύτερη τύχη, όχι όμως πάντοτε επιτυχώς.
Δεν είναι λίγοι εκείνοι που μένουν άνεργοι για καιρό ή υφίστανται άγρια εκμετάλλευση δουλεύοντας αδήλωτοι, με εξευτελιστικές αμοιβές, υπό άθλιες συνθήκες που ενίοτε αγγίζουν τα όρια της σύγχρονης δουλείας.
Κάποιοι μέσα από αυτές τις διαδρομές καταλήγουν εξαντλημένοι να αναζητούν τον εαυτό τους στα αντικαταθλιπτικά και στην ψυχανάλυση. Οι Ελληνες ασθενείς αποτελούν το 15% όσων επισκέπτονται τα Εξωτερικά Ιατρεία Ψυχικής Υγείας ΙΙ του Humboldt, τα οποία δέχονται σχεδόν τους μισούς ψυχικά ασθενείς ολόκληρου του Βερολίνου.
Όπως εξηγεί στο «Έθνος» η Δέσποινα Παπαδημητράτου, ψυχολόγος στα εξωτερικά ιατρεία ΙΙ, οι Ελληνες εμφανίζουν προβλήματα όμοια με ανθρώπους που αφήνουν πίσω τους μια εμπόλεμη χώρα.
«Είναι η ίδια εικόνα που παρουσιάζουν πρόσφυγες πολέμου. Πάσχουν από μετατραυματικό σύνδρομο το οποίο εκφράζεται με κατάθλιψη, φοβίες, κρίσεις πανικού και νευρώσεις».
Και προσθέτει: «Αυτό συμβαίνει γιατί οι περισσότεροι έχουν υποστεί μια εξαναγκαστική μετανάστευση, το αισθάνονται ως βίαιο ξεριζωμό από την πατρίδα, έρχονται στη Γερμανία με μαύρη καρδιά όχι ως αποτέλεσμα επιλογής. Είναι τόσο σπρωγμένοι από την ανάγκη που πολλοί δεν έχουν καν την ευκαιρία να προετοιμαστούν για τη μετανάστευση. Έρχονται χωρίς να γνωρίζουν τη γλώσσα και αντιμετωπίζουν πρόβλημα ρατσισμού».
Δημοσιεύτηκε στο Έθνος 
Δημοσίευση σχολίου