Φανατικά στο πλευρό του...

Η ΦΑΙΑΚΙΑ έχει απηυδήσει από όλους τους κεντροαριστερούς προέσρους την ΗΠΑ μέχρι τώρα και αναγνωρίζοντας στο πρόσωπο του Ντόναλντ Τραμπ το ιδανικό ισορροπημένο φιλελεύθερο υποψήφιο τάσσεται αναφανδόν στο πλευρό του με όλς της τις δυνάμεις... Η ευρύτατη απήχηση της ΦΑΙΑΚΙΑΣ στις ΗΠΑ πιστεύομε ότι θα αποδειχθεί πολύτιμο όπλο στα χέρια αυτού του άξιου και καλού Αμερικάνου... Η ΦΑΙΑΚΙΑ είχε από την αρχή εκτιμήσεις τις αρετές του αλλά εηρεάστηκε αποφασιστικά από το κείμενο του Λουκά Βελιδάκη, που αντιγράφουμε από το Nooz.gr


Στον κόσμο του (ο) Ντόναλντ Τραμπ
Ρατσιστής, γραφικός, προκλητικός, βαθιά συντηρητικός, ζάμπλουτος, υποψήφιος πλανητάρχης. Ο Ντόναλντ Τραμπ ζει στο δικό του σύμπαν, δεν ορρωδεί προ ουδενός.
Η δήλωση του, ότι θα απαγορεύσει την είσοδο των μουσουλμάνων στις ΗΠΑ, προκάλεσε σάλο. Ο ίδιος όμως πέρασε στην αντεπίθεση...
Και αφού δέχθηκε πυρά από παντού, ακόμα και από το κόμμα του, ο ίδιος επέμεινε στην άποψη του... απειλώντας ότι θα κατέλθει και ως ανεξάρτητος υποψήφιος πρόεδρος, εάν δεν καταφέρει να κερδίσει τις προκριματικές εκλογές για τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικάνων.
Ο Τραμπ διαθέτει μία εξοργιστική ικανότητα να απαντά -εριστικά- σε όλους και όλα, να σχολιάζει τα πάντα. Και μετά το παραλήρημα του εναντίον των μουσουλμάνων, έβαλε στο στόχαστρο του το περιοδικό TIME και την καγκελάριο Μέρκελ, η οποία επελέγη ως το "Πρόσωπο της Χρονιάς", έναντι του ιδίου και του ηγέτη των τζιχαντιστών, αλ Μπαγκντάτι.
Με μήνυμα του στο Twitter, διαμήνυσε: "Σας το είχα πει πως το περιοδικό ΤΙΜΕ δεν θα με επέλεγε ποτέ ως Πρόσωπο της χρονιάς αν και ήμουν το φαβορί. Επέλεξαν το πρόσωπο που καταστρέφει τη Γερμανία".
Κατόπιν της "ήττας" του από την Μέρκελ, ήρθε στη δημοσιότητα το παρασκήνιο της φωτογράφισης του για το περιοδικό, που είχε γίνει τον περασμένο Αύγουστο, όταν ο πολύς Τραμπ βρήκε τον μπελά του από τον "Θείο Σαμ", έναν ωραίο και περήφανο αετό.
Ο αετός, σύμβολο της αμερικανικής δύναμης, δεν συμπάθησε ιδιαιτέρως τον Τραμπ και το έδειξε με κάθε τρόπο.
Προσπάθησε να δαγκώσει τον υποψήφιο, ο οποίος έσπευσε να διορθώσει την ιδιαίτερη κώμη του. Δεν είναι λίγοι όσοι πήραν το μέρος του αετού, θεωρώντας ότι ο φτερωτός Σαμ πήρε εκδίκηση για τις ρατσιστικές μπαρούφες του Τραμπ.
Στο αντιμουσουλμανικό παραλήρημα του, πάντως, απάντησαν δύο εξαιρετικά επιδραστικές φιγούρες: ο Μοχάμεντ Άλι και ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ.
Ο θρυλικός πυγμάχος εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τόνισε:
"Είμαι Μουσουλμάνος και δεν υπάρχει καμία αναφορά στον Ισλαμισμό για δολοφονίες αθώων ανθρώπων όπως συνέβη στο Παρίσι και στο Σαν Μπερναρντίνο ή οπουδήποτε αλλού.Οι αληθινοί Μουσουλμάνοι γνωρίζουν ότι αυτή η βία προέρχεται από τους τζιχαντιστές και είναι κάθετα αντίθετη με τη θρησκεία μας. Ως ένας άνθρωπος που δεν έχει ασχοληθεί ποτέ του με την πολιτική, πιστεύω ότι οι πολιτικοί ηγέτες μας θα έπρεπε να χρησιμοποιήσουν τη θέση τους για να βοηθήσουν τον κόσμο να κατανοήσει τη θρησκεία του Ισλάμ και να ξεκαθαρίσουν πως αυτοί οι δολοφόνοι -τρομοκράτες επηρεάζουν την κοινή γνώμη".
Ο κ. Facebook, από την πλευρά του, αξιοποίησε το δικό του μέσο κοινωνικής δικτύωσης για να γνωστοποιήσει το μήνυμα του.

"Αν είσαι Μουσουλμάνος σε αυτή την κοινότητα, ως ηγέτης του Facebook, θα ήθελα να ξέρεις ότι είσαι πάντα καλοδεχούμενος εδώ και θα παλέψουμε για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά σου αλλά και για να δημιουργήσουμε ένα ειρηνικό και ασφαλές μέρος για σένα. Δεν πρέπει να χάνουμε την ελπίδα μας. Όσο θα μένουμε ενωμένοι και θα βλέπουμε το καλό ο ένας για τον άλλο, θα μπορέσουμε να χτίσουμε έναν καλύτερο κόσμο".
Δεν πρέπει να χάνουμε την ελπίδα μας. Όσο θα μένουμε ενωμένοι και θα βλέπουμε το καλό ο ένας για τον άλλο, θα μπορέσουμε να χτίσουμε έναν καλύτερο κόσμο.

Σχόλια