ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥ

Κυριακή, 10 Ιανουαρίου 2016

Να.. συντρίψωμεν τον κρατισμόν...

Εργα και ημέρες του αξιαγάπητου ΤΑΙΠΕΔ (ας είναι καλά η κυβέρνησή μας, που φρόντισε η έδρα του να βρίσκεται εδώ και όχι στο Λουξεμβούργο)  αλλά και του αξιοτίμου Προέδρου του, που φροντίζει έργω και λόγω να διαλύσει τα νέφη του κρατισμού, που απειλούν τον λαμπρό νικηφόρο ορίζοντα της πόλυχρονεμένης μας... Παλιός αριστερός ο κ. Πρόεδρος είχε φροντίσει να απομακρυνθεί από τον ΣΥΝ λόγο πριν τον "διαφθείρει" ο Αλέκος Αλαβάνος... Και τώρα εν δόξει και τιμή έχει αναναλάβει να πουλάει... Και το καλό είναι, πως όχι μόνον το πράττει αλλά και το διαλαλεί σε ένα ...εμπνευσμένο ιδεολογικό μανιφέστο υπέρ του φιλελευθερισμού... 
Αντιγράφουμε το σχετικό σημείωμα του Σπύρου Βρανά από την ISKRA

 ''ΝΕΑ'' (9/1/16): O ΠΙΤΣΙΟΡΛΑΣ ΔΙΝΕΙ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ''ΚΡΑΤΙΣΜΟΥ''

ΑΝΤΙΚΡΑΤΙΣΜΟΣ, ΚΑΤΑ ΣΥΡΙΖΑ, ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΝΑ ΠΟΥΛΑΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΞΕΝΑ ΚΡΑΤΗ, ΝΑ ΣΤΗΡΙΖΕΙΣ ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΟΥΣ ΟΛΙΓΑΡΧΕΣ, ΝΑ ΠΛΟΥΤΙΖΕΙΣ ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ, ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΖΕΙΣ ΤΙΣ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΕΣ ΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΞΑΘΛΙΩΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΔΥΝΑΤΟΥΣ          
Ανέλπιστα μεγαλεία ο Στέργιος Πιτσιόρλας, ο οποίος αναγορεύεται από τα ΝΕΑ του Σαββάτου (9/1/16) ως ο μέγας, τάχα, ''εκσυγχρονιστής'' και ''ανακαινιστής'' της Κεντροαριστεράςτης Ελλάδας, ο οποίος κρατάει με το ένα χέρι τη ρομφαία των ιδιωτικοποιήσεων και με το άλλο το σπαθί που κόβει το δεσμό της χώρας με τον ''κρατισμό''.  
WHO IS WHO
Ποιος είναι ο Στέργιος Πιτσιόρλας; Οι παλαιότεροι στο χώρο της Αριστεράς τον γνωρίζουν. Θήτευσε για αρκετό διάστημα Γραμματέας του πάλαι – ποτέ ΣΥΝ, ''κεντριστής'' στην πολιτική του κατεύθυνση, στην ουσία ''δεξιάς'' και ''ευρώπληκτης'' απόκλισης,  αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ λίγο πριν την ανάληψη της Προεδρίας σε αυτόν από τον Αλ. Αλαβάνο, για να επανέλθει δριμύτερος στον υπό μετάλλαξη κυβερνητικό, πλέον, ΣΥΡΙΖΑ, ως ''μάνατζερ'' τώρα και φανατικός των ιδιωτικοποιήσεων, αναλαμβάνοντας μεεπιλογή Τσίπρα την Προεδρία του αμαρτωλού μέχρι μυελού οστέων ΤΑΙΠΕΔ, για να κάνει την πιοβρώμικη από τις βρώμικες δουλειές σε αυτήν την χώρα, που έχει ως στόχο τη γενική πώληση της. Την εκποίηση και το ξεπούλημα της!  
Με εντυπωσιακό πηχυαίο πρωτοσέλιδο τίτλο τα ''Νέα'' του Σαββάτου συμπυκνώνουν κατατοπιστικότατα το μανιφέστο Πιτσιόρλα: ''Χαιρετίσματα λοιπόν στον ...κρατισμό''. Ο υπότιτλος εξίσου υμνητικός ''Τολμηρή παρέμβαση του Προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ Στέργιου Πιτσιόρλα υπέρ των αποκρατικοποιήσεων και της μετεξέλιξης του ΣΥΡΙΖΑ''!  
ΣΥΣΠΕΙΡΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΙΣ
Ανάμεσα στα ''περισπούδαστα'' που λέει ο Στ. Πιτσιόρλας και προβάλλουν πανηγυρικά τα ΝΕΑ είναι πως ''αν ο ΣΥΡΙΖΑ προχωρήσει σε βαθιές μεταρρυθμιστικές τομές (σ.σ βλ. άγριος νεοφιλελευθερισμός), στις οποίες οι ιδιωτικοποιήσεις παίζουν κομβικό ρόλο, τότε θα συσπειρώσει όλο τον κόσμο της Αριστεράς, που σήμερα βρίσκεται εκτός ΣΥΡΙΖΑ'', εννοώντας ως τέτοιο κόσμο, πέραν της γνωστής και μη εξαιρετέας ΔΗΜΑΡ και το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι, με δυο λόγια αυτόν τον χώρο που κατ' ευφημισμό αποκαλούν ''Κεντροαριστερά'' και έχει αποτελέσει τον μεγάλο καταστροφέα και της Ελλάδας και τηςΕυρώπης.  
Για τον Στ. Πιτσιόρλα οι ιδιωτικοποιήσεις δεν είναι ''ξεπούλημα των ασημικών'' αλλά ''απελευθέρωση από τον κρατισμό που κατατρώει κάθε δημιουργική πρωτοβουλία στην Ελλάδα''.  
ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ= ΕΠΑΝΑΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΣΕ ΞΕΝΟ ΚΡΑΤΟΣ
Παλιός αριστερός σχολιάζοντας το τετριμμένο μανιφέστο Πιτσιόρλα μου έλεγε προσφυέστατα: ''για δέστε ποιοι μιλάνε για κρατισμό και για πάλη εναντίον του''.  
Ο ίδιος μου έλεγε ότι ο Στ. Πιτσιόρλας, ως υπεύθυνος του κρατικού ΤΑΙΠΕΔ, πούλησε στην κρατικήΓερμανική εταιρεία Fraport και μάλιστα τζάμπα, τα 14 περιφερειακά και κερδοφόρα αεροδρόμια φιλέτα της χώρας. Ο Στ. Πιτσιόρλας, επίσης, τις προάλλες ξεπούλησε το ''φιλέτο'' της Μεσογείου, τον ''Αστέρα της Βουλιαγμένης'' σε δύο κρατικά fund των εμιράτων Κουβέιτ και Ντουμπάι, ενώ την προσεχήΤρίτη θα ανοίξει ο φάκελος πώληση του ΟΛΠ, ο οποίος περιέχει μία και μόνο προσφορά από την, επίσης, κρατική Κινέζικη Cosco, ενώ και τον ΔΕΣΦΑ ετοιμάζεται να τον ξεπουλήσει ο Στ. Πιτσιόρλας, ως διαμεσολαβητής ''μάνατζερ'' (!), στην κρατική Αζέρικη εταιρεία Socar.  
Στέργιος Πιτσιόρλας, ως διορισμένο μακρύ χέρι του Τσίπρα στον βρώμικο κρατικό ΤΑΙΠΕΔ, ''αποκρατικοποιεί'' την ελληνική περιουσία και τις κερδοφόρες κρατικές επιχειρήσεις, για να τις ''επανακρατικοποιήσει'' και μάλιστα με παράνομες διαδικασίες και εξευτελιστικές τιμές,παραδίδοντας τες στην ιδιοκτησία ξένων κρατών.  
Αυτό το ονομάζει αποκοπή από τον ''κρατισμό'' ο ''μάνατζερ'' Στέργιος Πιτσιόρλας και όλοι οι όμοιοί του ''μάνατζερ'' των ξεπουλημάτων.
ΑΝΤΙΚΡΑΤΙΣΜΟΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΝΑ ΠΛΟΥΤΙΖΕΙΣ ΤΟΥΣ ΟΛΙΓΑΡΧΕΣ
Συχνότατα, επίσης, οι όμοιοι του Στ. Πιτσιόρλα βαπτίζουν ''απελευθέρωση της κοινωνίας από τον κρατισμό'' την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας σε κρατικοδίαιτους και διαπλεκόμενους ολιγάρχες, οι οποίοι πλουτίζουν με τη βοήθεια του κράτους ή ως προέκταση του αμαρτωλού κράτους στον ''ιδιωτικό χώρο'' και στην ''ιδιωτική κοινωνία''.  
Ο νεοφιλελευθερισμός των εκποιήσεων των στρατηγικών επιχειρήσεων και ακινήτων δεν αντιπροσωπεύει ''λιγότερο κράτος'' ούτε ''αντικρατική λογική''. Αντίθετα, σημαίνει περισσότερο, πιο γραφειοκρατικόκαι πιο ληστρικό κράτος, προστάτη των μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων, μακρύ χέρι τωντραπεζιτών, όχημα για τη συγκρότηση και πλουτισμό των ολιγαρχιών και το στιβαρό χέρι για τησυγκέντρωση και συγκεντροποίηση του ελέγχου στους διάφορους οικονομικούς κλάδους και του πλούτου που παράγουν, διανέμουν ή εμπορεύονται.  
Δοξάστε την επανεμφάνιση Πιτσιόρλα από τον ταπεινό και άσημο ΣΥΝ, στα ύψη και τα μεγαλεία της εξουσίας που ξεπουλάει τα πάντα στον όνομα του ''αντικρατισμού''.
ΣΠΥΡΟΣ ΒΡΑΝΑΣ

Στη συνέχεια η Ιskra παραθέτει σχετικό ρεπορτάζ απο διάφορες ιστοσελίδες αναφορικά με την συνέντευξη του Στ. Πιτσιόρλα στην εφημερίδα ΝΕΑ(9/1): 
ΣΤ. ΠΙΤΣΙΟΡΛΑΣ: H ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ''ΝΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΕΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΡΑΤΙΣΜΟ'' 
Ανοιγμα στην Κεντροαριστερά, για να δημιουργήσει μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ τον μεγάλο πολιτικό πόλο απέναντι στη ΝΔ, απευθύνει ο Στέργιος Πιτσιόρλας, πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, μέσα από τη συνέντευξή του στα Νέα Σαββατοκύριακο.  
Αυτόν τον χώρο διεκδικεί και ο ΣΥΡΙΖΑ και σε αυτό το γήπεδο αναμένεται να δώσει τη μάχη τους επόμενους μήνες, όπως προκύπτει από όσα λέει ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, ο οποίος εκφράζει το εκσυγχρονιστικό ρεύμα στους κόλπους του ΣΥΡΙΖΑ.  
Με την ιδιότητα του πρώην γραμματέα του ΣΥΝ και του μάνατζερ που παίζει το χαρτί των ιδιωτικοποιήσεων, και άρα έχει την έξωθεν καλή μαρτυρία στις εκτός Κουμουνδούρου δυνάμεις, ο κ. Πιτσιόρλας καλεί σε επανασυσπείρωση «όλον αυτόν τον κόσμο της Αριστεράς που σήμερα δεν βρίσκεται στον ΣΥΡΙΖΑ καθώς έχει επιφυλάξεις και κριτική διάθεση».  
Εάν η κυβέρνηση τολμήσει να εφαρμόσει ένα σχέδιο μεταρρυθμιστικών τομών, τότε αυτός ο κόσμος θα συνταχθεί ξανά και εάν γίνει αυτό το πρώτο βήμα, τότε οι όροι συζήτησης τόσο με Το Ποτάμι όσο και με το ΠΑΣΟΚ θα αλλάξουν, πιστεύει. Σε αυτό το μεταρρυθμιστικό αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ, οιιδιωτικοποιήσεις διαδραματίζουν κομβικό ρόλο.  
Ο κ. Πιτσιόρλας τα βάζει με τους συντρόφους του που βλέπουν στις ιδιωτικοποιήσεις «ξεπούλημα των ασημικών», απαντώντας τους ότι την ίδια στιγμή ένα κύμα αποκρατικοποιήσεων σαρώνει τον πλανήτη και άρα δεν πρόκειται για φαινόμενο που έχει να κάνει μόνο με αδύναμες οικονομίες ή όσες βρίσκονται σε Μνημόνια.  
Τέλος, πιστεύει πως η Αριστερά πρέπει να απελευθερώσει την κοινωνία από τον κρατισμό, ο οποίος κατατρώει κάθε δημιουργική πρωτοβουλία στην Ελλάδα. Το κράτος δεν χρειάζεται και δεν πρέπει να είναι παραγωγός προϊόντων, ούτε μπορεί και ούτε πρέπει να εξασφαλίζει ευνοϊκότερους όρους εργασίας για τους ημετέρους, λέει ο κ. Πιτσιόρλας.
Δημοσίευση σχολίου