Ο πρόεδρος της ...Ειρήνης...

Εχει σπάσει το ρεκόρ βομβαρδισμών στην διάρκεια προεδρικής θητείας... Μιλάμε για τον βραβευθέντα με Νόμπελ Ειρήνης Μπάρακ Ομπάμα... Αντιγράφουμε από τον ιστότοπο Nooz.gr τα "πασιφιστικά" δεδομένα του "συμπαθούς" Μπαράκ, όπως τα επιγραμματοποιεί ο Independent.


Ο "πρόεδρος της ειρήνης"... 
βομβάρδισε επτά χώρες!
Όταν πρωτοεξελέγη ο Μπαράκ Ομπάμα στην προεδρία των ΗΠΑ, πολλοί ήλπισαν ότι θα ήταν "ο πρόεδρος της ειρήνης". Ο απολογισμός του ωστόσο έξι χρόνια μετά δεν είναι και πολύ αισιόδοξος: επί προεδρίας του οι ΗΠΑ βομβάρδισαν επτά χώρες!

Ένας από τους λόγους που οδήγησαν στην εκλογή του το 2009 ήταν η αντίθεσή του στον πόλεμο του Ιράκ, ενώ βραβεύτηκε και με το Νομπέλ Ειρήνης, μόλις εννέα μήνες μετά την ανάληψη της προεδρίας, "για την συμβολή του στην ενίσχυση της διεθνούς διπλωματίας και της συνεργασίας μεταξύ των λαών".

Η πραγματικότητα όμως είναι διαφορετική: σχεδόν 6 χρόνια αργότερα, ο Ομπάμα ενέκρινε στρατιωτικές επιχειρήσεις στο Ιράκ, το Αφγανιστάν, το Πακιστάν, τη Σομαλία, την Υεμένη, τη Λιβύη και τελευταία στη Συρία. 

Σύμφωνα με το Γραφεία Ερευνητικής Δημοσιογραφίας (BIJ), επί προεδρίας Ομάμα πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 390 επιθέσεις με drones σε Πακιστάν, Υεμένη και Σομαλία, επτά φορές περισσότερες από αυτές που εκρίθηκαν επί προεδρίας Μπους.

Σχόλια