ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥ

Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου 2016

Απαραίτητη υπόμνηση

Σήμερα, λοιπόν, ημέρα γενικής πανελλαδικής κινητοποίησης των εργαζομένων ενάντια στα δολοφονικά σχέδια ΕΕ-ΔΝΤ και κυβέρνησης, αξίζει να θυμηθούμε μερικά στοιχεία για την ιστορία του χρέους, που βρίσκεται στο βάθος του σκηνικού της κρίσης... 
Μας τα θυμίζει ο Δημήτρης Τσοβόλας και τα αντιγράφουμε από τον ιστότοπο TVXS. Το σημείωμα είναι χρήσιμο για όσους:
α) δεν τους φτάνουν τα "επιτεύγματα" της πεντάχρονης νεοφιλελεύθερης πολιτικής, που διογκώνει ώρα με την ώρα το χρέος της χώρας.
β) λησμονούν, ότι τα παρόντα μέτρα αποτελούν προϊόν διακομματικής "εθνικής" ομοψυχίας. Η τυχόν αθέτησή τους είχε χαρακτηρισθεί τον Ιούνιο από την σημερινή σοσιαλφιλελεύθερη αντιπολίτευση (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι) ως πράξη έσχατης προδοσίας.
β) προσδοκούν στον νεοφιλελέ Μητσοτάκη, που εμφανίζεται πιο φιλελεύθερος και από τον πατέρα (δεν συζητάμε για την αδελφή, που μοιάζει σοσιαλίστρια μπροστά του) την λύση από τα σημερινά αδιέξοδα και ολέθριες πολιτικές.
Αφιερώνεται ιδιαίτερα σε αυτούς, που μας δουλεύουν, εφαρμόζοντας την ίδια πολιτική με ακόμη χειρότερα μέτρα και υπόσχονται πως θα ..."τα καταφέρουν" επειδή δηλώνουν αριστεροί.

  Ο απολογισμός του Δημήτρη Τσοβόλα δεν τον απαλλάσσει βεβαίως και από δική του συμμετοχή σε φιλελεύθερους προσανατολισμούς υπό λαϊκιστικό μανδύα τα χρόνια της κυριαρχίας του "Μεγάλου"... 

....είναι αναληθές και σκόπιμο, αυτό που επί εικοσιπέντε και πλέον χρόνια υποστήριζε η Ν.Δ. και το δήθεν εκσυγχρονιστικό ΠΑ.ΣΟ.Κ., ότι υπερχρεώθηκε η χώρα μας το 1989, λόγω της κοινωνικής πολιτικής και άλλων παροχών που δόθηκαν στον Ελληνικό λαό την περίοδο 1981-1989.
Προκύπτει, αντίθετα, ότι μετά το 1989, παρότι πάρθηκαν αντιλαϊκά και αντικοινωνικά μέτρα και εκποιήθηκε μέρος της εθνικής περιουσίας, το δημόσιο χρέος της Κεντρικής Διοίκησης αυξήθηκε σημαντικά και ως ποσοστό στο Α.Ε.Π. και σε απόλυτους αριθμούς.
Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι στις 31-12-1989 (η τότε Κυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ. παρέδωσε στις 30-6-1989) το χρέος αυτό ανέρχονταν σε 6.699 δισεκ. δρχ., ή σε ποσοστό 61,5% του Α.Ε.Π.
Στη συνέχεια όμως με Κυβέρνηση Ν.Δ. (και Πρωθυπουργό τον κ. Κων. Μητσοτάκη), το 1993 ανήλθε στο τρομακτικό ποσό των 23.431 δισεκ. δρχ. ή ποσοστό 110,9% του Α.Ε.Π. Τέλος στην περίοδο 1994 έως 1997 (με κυβέρνηση κ. Σημίτη) ανήλθε στο ποσό των 39.339 δισεκ. δρχ. το 1997 ή σε ποσοστό 120,2% στο Α.Ε.Π. Σήμερα δε παρά τα σκληρά μνημόνια ανέρχεται στο ποσό των 364 δισ. ευρώ  ή σε ποσοστό 180% του Α.Ε.Π.
Ο καθένας ας βγάλει τα δικά του συμπεράσματα.
Δημοσίευση σχολίου