Συνέβη κι αυτό επί της πρώτης φοράς "αριστεράς"

-----000roupakΟ Ρουπακιάς ως γνωστόν δεν δικάζεται ως ύποπτος για την δολοφονία του Παύλου Φύσσα αλλά ως δεδομένος δολοφόνος... Συζητούμενα είναι οι συνθήκες του φόνου, οι ηθικοί και πραγματικοί συνένοχοι κ.λ.π. 
Ο Ρουπακιάς λοιπόν είναι και με την βούλα ελεύθερος στο σπίτι του με περιοριστικούς όρους... Συνέβη και αυτό κατά την διάρκεια της "αριστερής" διακυβέρνησης. 
Καμία επίκληση για την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης δεν μπορεί να αποτελέσει ούτε καν απλό κυβερνητικό άλλοθι αφού στην διάρκεια της χρονιάς που πέρασε με την ...για πρώτη φορά αριστερά τίποτε το ουσιαστικό δεν έγινε ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες απόδοσης ποινικών και άλλων ευθυνών...
Η έξοδος του Ρουπακιά κλείνει τον κύκλο των "απελευθερώσεων" των Νεοναζί... Μεταφέρουμε σχετικό ρεπορτάζ της ISKRA.

   ΠΡΟΚΛΗΣΗ Η ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΡΟΥΠΑΚΙΑ

ΣΟΒΑΡΕΣ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ
Βαρύ πόνο στους συγγενείς και τους οικείους του Παύλου Φύσσα και αγανάκτηση σε κάθε δημοκράτη πολίτη προκάλεσε η είδηση για την επικείμενη αποφυλάκιση του Χρυσαυγίτη Γιώργου Ρουπακιά. Με βούλευμά του, τοΣυμβούλιο Εφετών διέταξε την αποφυλάκιση του βασικού κατηγορούμενου για τη δολοφονία του Φύσσα καθώς στις 18 Μαρτίου εξαντλείται το μέγιστο διάστημα προσωρινής κράτησης, που ορίζεται από το σύνταγμα στους 18 μήνες.
Φυσικά, η επικείμενη αποφυλάκιση του Ρουπακιά θα συνοδευτεί από αυστηρούς περιοριστικούςόρους, αλλά αυτό δεν μετριάζει τις αλγεινές εντυπώσεις: ο νεοναζί φονιάς του Παύλου Φύσσα θα πάει σπίτι του, γεγονός που αποτελεί προσβολή στη μνήμη του νεκρού και πρόκληση για κάθε δημοκρατική συνείδηση. Ακόμη περισσότερο που, με την αποφυλάκιση του Ρουπακιά, δεν θα έχει μείνει κανέναςΧρυσαυγίτης στη φυλακή. Οι ιεραρχικά ανώτεροί του είναι ελεύθεροι να στήνουν κάθε μέρα από ένα «σόου» στη Βουλή και να οργανώνουν καινούργια πογκρόμ εναντίον μεταναστών και προσφύγων έξω από αυτήν.
Για τη θλιβερή αυτή εξέλιξη έχουν ευθύνη οι δικαστικές αρχές, που ανέχθηκαν να σέρνεται η πολύκροτη δίκη με ρυθμούς χελώνας, αντί να αποδώσουν γρήγορα δικαιοσύνη, όπως απαιτεί το κοινό αίσθημα. Σοβαρές ευθύνες βαρύνουν ωστόσο και την κυβέρνηση, και προσωπικά τον υπουργό Δικαιοσύνης, που δεν εξασφάλισαν μια αίθουσα της προκοπής για τη γρήγορη εκδίκαση της υπόθεσης, αλλά την αίθουσα των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού, όπου η υπόθεση Φύσσα εκδικαζόταν εκ περιτροπής, μαζί με άλλες υποθέσεις για ζητήματα τρομοκρατίας. Με αυτά τα δεδομένα, η ντροπιαστική, για το κράτος δικαίου, εξέλιξη με την αποφυλάκιση Ρουπακιά- εξέλιξη η οποία εκθέτει και διεθνώς τη χώρα- ήταν προδιαγεγραμμένη, όπως πολύ έγκαιρα, αλλά εις μάτην, είχαν προειδοποιήσει η πολιτική αγωγή, αντιφασίστες ακτιβιστές και συλλογικότητες.
Α.Θ
Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2016

Σχόλια