Διαπλοκή ψευδόμενων

Στο εξωραϊσμένο με "ανθρωπισμούς" και "προοδευτικότητα" δούλεμα εγχωρίων και αλλοδαπών σωτήρων αναφέρεται το άρθρο του φίλτατου Νίκου Μητσιάλη, που αναπαράγουμε: 

Σου είπαν ψέματα πολλά…
Ψέματα σήμερα σου λένε ξανά… Μείωση κατά 50% και πλέον παρουσιάζουν οι προσφυγικές ροές, από τα τουρκικά παράλια προς τα νησιά του Αιγαίου… Το είπε ο Βίτσας χαρούμενος που έπιασε τόπο το κάλεσμα της ατλαντικής συμμαχίας για την… ειρήνη και την πρόοδο! Από τη μέρα που ξεκίνησαν οι αποστολές του ΝΑΤΟ, όπως είπε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, μιλώντας στο "Πρακτορείο 104,9 FM" και σύμφωνα με… στοιχεία που παρέθεσε, οι ροές έπεσαν κάτω από 1.000 άτομα τη μέρα, ενώ στο διάστημα Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου έφθαναν με βάρκες στην Ελλάδα 2.000 με 2.500 άτομα ημερησίως κατά μέσο όρο. Τους μέτρησε έναν, έναν ο υπουργός προκειμένου να καταγράψει με ακρίβεια την επιτυχία που είχε η πρωτοβουλία της…αριστερής κυβέρνησης  στο κάλεσμα του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο! Όμως την περασμένη Πέμπτη ήρθε ο Δρίτσας και τον διέψευσε: «Τις τελευταίες μέρες αυξήθηκαν και πάλι οι ροές…» Μειώθηκαν , αυξήθηκαν τι σημασία έχει αφού το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο για άλλους λόγους σουλατσάρει στις γκρίζες ζώνες προς μεγάλη ικανοποίηση των Ερτογκάν-Νταβούτογλου «προστατεύοντας» παράλληλα αυτήν την ευαίσθητη θαλάσσια περιοχή από την παρουσία ρωσικών πολεμικών σκαφών! Η περήφανη εθνική εξωστρεφής και ανεξάρτητη πολιτική της αριστερής κυβέρνησης στο απόγειο της!!!    
Ψέματα σήμερα σου λένε ξανά… Και πριν ο αλέκτωρ λαλήσει τρις και ο Τσίπρας χαρεί τον τούρκικο τίτλο του επίτιμου διδάκτορα, ο γερμανοκινούμενος Τουσκ κτύπησε κατάστηθα ενεργώντας υποτίθεται αυτοβούλως : «Οι παράτυπες ροές μεταναστών κατά μήκος του διαδρόμου των Δυτικών Βαλκανίων έχουν πλέον τερματιστεί» Ήταν αντιγραφή της φράσης από την κοινή δήλωση των «28» την οποίαν ξεχώρισε ο Ντόναλντ Τουσκ στο επίμαχο tweet του για να επισημοποιήσει μ’ αυτήν, το οριστικό κλείσιμο των συνόρων. Και στην συνεχεία, έδωσε τα εύσημα  στις χώρες εκείνες – Σλοβενία, Σερβία, Κροατία και ΠΓΔΜ - που σιδερόφραξαν τα σύνορα τους μετατρέποντας οριστικά την Ελλάδα σε «αποθήκη προσφύγων». Βέβαια ο Τσίπρας μας βεβαιώνει με τα ακριβώς αντίθετα, ότι δηλαδή τα σύνορα έκλεισαν παράνομα με μονομερείς ενέργειες. Και επέλεξε να θυμίσει έτερο σημείο της κοινής δήλωσης των «28» - εκείνο που καλεί τον Ντόναλντ Τουσκ, ως πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου να προωθήσει το Plan B της διαχείρισης της προσφυγικής κρίσης κλείνοντας το deal με την Τουρκία έως την επόμενη σύνοδο της 18ης Μαρτίου. Άρμεγε λαγούς και κούρευε χελώνες, Αλέξη και όπως λέει και ο θυμόσοφος Λαός μας το δούλεμα πάει σύννεφο… Γιατί και η κυρά Γιοχάνα Μικλ-Λάιτνερ η Αυστριακή υπουργός εσωτερικών τα λέει χύμα χωρίς να τα μασάει: «Η θέση μου είναι ξεκάθαρη, η Βαλκανική οδός έκλεισε για πάντα…Αυτή η συμμαχία λογικής έχει μέχρι τώρα αναπτύξει μια αποφασιστική προσφορά στη διατήρηση σταθερότητας και τάξης στους ανθρώπους στην Ευρώπη…» Η δήλωσή της έγινε στην γερμανική εφημερίδα Die Welt την Πέμπτη 10/3. 
Ψέματα σήμερα σου λένε ξανά… Όταν σου παρουσιάζουν την Μέρκελ σαν τον καλό άγγελο της Ελλάδας που μεταξύ άλλων προωθεί και την επίλυση του προσφυγικού. Στα δύσκολα οι φίλοι φαίνονται και οι γερμανοί αυτή την ώρα που ο Ερτογκάν ηττήθηκε κατά κράτος στο Συριακό με απρόβλεπτες επιπτώσεις και στο Κουρδικό, προσπαθούν να τον αναστήσουν ευρωπαϊκά με ένα γερμανοτουρκικό σχέδιο το οποίο το εγκρίνει και η Ελλάδα. Σχέδιο που του παραχωρεί  όλη την διαχείριση του προβλήματος των προσφυγικών ροών. Η ευκαιρία αυτή κρίνεται ιδιαιτέρως σημαντική για τους Τούρκους που ξεπερνάει και τους υψηλότερους κατά καιρούς στόχους τους, να παίξουν επιτέλους στο ευρωπαϊκό γήπεδο από θέση ισχύος! Ειδικά αυτή την περίοδο που βρίσκεται στραπατσαρισμένος ο «Σουλτάνος» από την αποτυχία του στο Συριακό, αλλά και σ’ ότι πιθανόν να εγκυμονεί αυτή η ήττα για το μέλλον του σε σχέση με τους Κεμαλιστές… Κάτω από αυτές τις συνθήκες οι Ερτογκάν και Νταβούτογλου, πρέπει να βγάλουν ασπροπρόσωπους τους Γερμανούς φίλους τους, ελέγχοντας την κίνηση των προσφύγων-μεταναστών. Ο ένας έχει απόλυτα ανάγκη την βοήθεια του άλλου, προκειμένου το γερμανικό διευθυντήριο να βοηθήσει να σταθεί ο Ερτογκάν στη θέση του και ασφαλώς να αποκατασταθεί η διασαλευθείσα λόγω προσφυγικού ενότητα της ΕΕ. Βεβαίως και σε κάποιο βάθος χρόνου, να «τακτοποιηθούν» και οι παρενέργειες στη χώρα μας από την μόνιμη αποθήκευση σ’ αυτήν χιλιάδων προσφύγων-μεταναστών. Δυστυχισμένων υπάρξεων που θα αρνούνται ακόμα και δυναμικά να μεταφερθούν, στις διαλυμένες από τους νέο αποικιοκράτες δυτικούς εισβολείς, χώρες προέλευσης τους… Ψέματα πολλά σου είπαν και οι προηγούμενοι… Ψέματα και οι τωρινοί, μα και οι άλλοι που θα έρθουν μετά, ψέματα και αυτοί…

Σχόλια