Μερικές αλήθειες...

...δια στόματος Σούζαν Σάρατον, όσον αφορά στην πολιτική πραγματικότητα στις ΗΠΑ. Αντιγράφουμε από τον ιστότοπο Nooz.gr

Ο Τραμπ καλύτερος της Χίλαρι

Η γνωστή ηθοποιός και ακτιβίστρια Σούζαν Σάραντον, που βρέθηκε πρόσφατα στην Λέσβο για να συμπαρασταθεί στους πρόσφυγες, είναι δηλωμένη οπαδός του Μπέρνι Σάντερς στις προκριματικές εκλογές για το χρίσμα των Δημοκρατικών στις ΗΠΑ.

Σε πρόσφατη τηλεοπτική της συνέντευξη στο δίκτυο MSNBC «επιτίθεται» στη Χίλαρι Κλίντον και λέει ότι αν τελικά είναι υποψήφια για πρόεδρος δεν ξέρει αν θα μπορέσει να τη ψηφίσει, αν και οπαδός των Δημοκρατικών, καθώς θεωρεί ότι θα συνεχίσει την αδιέξοδη πολιτική των προκατόχων της, χωρίς ν’ αλλάξει τίποτε.

«Η Χίλαρι έχει δεχθεί τόσα πολλά χρήματα, εκατομμύρια δολάρια από τις βιομηχανίες και τους λομπίστες, από τη Monsanto και τις εταιρείες εξόρυξης πετρελαίου, ενώ δεν έχει κάνει τίποτε για τους απλούς ανθρώπους, δεν θέλησε να δεσμευτεί, για έναν κατώτατο μισθό, γιατί να βγουν από το καβούκι τους αυτοί οι άνθρωποι και να την στηρίξουν;» αναρωτήθηκε.

Η ηθοποιός υποστήριξε, ότι εκτιμά πως σε μια ενδεχόμενη ήττα του, ο Μπέρνι Σάντερς θα κατευθύνει τους ψηφοφόρους του στη Χίλαρι Κλίντον, γιατί «δεν βάζει το εγώ του πάνω απ’ όλα». Πρόσθεσε όμως «πολλοί ψηφοφόροι του Σάντερς δεν θα σκεφτούν έτσι και δεν θα ψηφίσουν για την Χίλαρι και αυτά που εκπροσωπεί».

«Μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι ο Ντόναλντ Τράμπ θα φέρει την επανάσταση» πρόσθεσε, ενώ όταν ρωτήθηκε για αν τον θεωρεί επικίνδυνο, απάντησε πως «επικίνδυνο είναι να συνεχίσει η Αμερική με τον ίδιο τρόπο, να είναι μια μιλιταριστική δύναμη, με ιδιωτικές φυλακές, με θανατική ποινή, με απειλές για τα δικαιώματα των γυναικών, χωρίς θεσμοθέτηση ενός κατώτατου μισθού, χωρίς δημόσια εκπαίδευση, χωρίς να γίνεται κάτι για να αλλάξει αυτή η κατάσταση».

Χαριτολογώντας μάλιστα είπε ότι «ίσως ο Ντόναλντ Τραμπ είναι καλύτερος πρόεδρος από την Χίλαρι», εννοώντας ότι είναι πιο ειλικρινής στις προθέσεις του.

Σχόλια