ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥ

Δευτέρα, 11 Απριλίου 2016

Ισα τα γουρούνια μας και τα γορούνια ίσα μας ...

...Λέει μία Κερκυραϊκή παροιμία με ταξική ειρωνία αφού ο πλούσιος (ο σπουδαίος κ.λ.π.) δεν ανέχεται να είναι όμοιος με κατώτερους, που παρομοιάζει με γουρούνια ούτε πάλι τα δικά του γουρούνια μπορούν να είναι ίσα με τα γουρούνια του φτωχού... 
Την θυμηθήκαμε την παροιμία διαβάζοντας μία επίκαιρη είδηση από τον ιστότοπο TVXS. Διαβάστε και θα καταλάβετε...


Η «Εκάλη» της Γερμανίας προστάτευσε 
τα δέντρα κι όχι τους πρόσφυγες

Ένα από τα πιο πλούσια προάστια του Αμβούργου, η αντίστοιχη Εκάλη με αθηναϊκά δεδομένα, είπε όχι στην προστασία των προσφύγων, προκειμένου να προστατεύσει κάποια δέντρα. Οι κάτοικοι του Μπλακενέζε μπλόκαραν την κατασκευή ενός κέντρου φιλοξενίας που προοριζόταν να ανεγερθεί στην περιοχή τους, προτάσσοντας την περιβαλλοντική και όχι ανθρωπιστική τους συνείδηση. 
Οι κάτοικοί του αντέδρασαν αρχικά βγάζοντας στους δρόμους τα πολυτελή αυτοκίνητά τους, αλλά στη συνέχεια σκέφτηκαν τη νομική οδό με την αφορμή να έρχεται από το κόψιμο δέντρων που θα χρειαζόταν για την κατασκευή του κέντρου. Σε πρώτη φάση εμπόδισαν την κοπή δέντρων στην οδό Bjornsonweg, όπου θα κατασκευαζόταν το κέντρο φιλοξενίας και στη συνέχεια ένας εκ των «διαδηλωτών» κατέφυγε στο δικαστήριο και κατάφερε την έκδοση δικαστικής απόφασης για την απαγόρευσή της, αφού το εκείνο έκρινε ότι αυτή παραβιάζει τους ευρωπαϊκούς κανόνες για το περιβάλλον.

Σημειώνεται ότι το κατά κεφαλήν εισόδημα των κατοίκων στο συγκεκριμένο προάστιο, ξεπερνά κατά πολύ το μέσο όρο του Γερμανού πολίτη.
Δημοσίευση σχολίου