ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥ

Δευτέρα, 16 Μαΐου 2016

"Βαθαίνει" η Δημοκρατία εις την Εσπερίαν

Μεγάλη ικανοποίηση αισθανόμαστε εμείς οι "Ευρωπαϊστές" από τις αποφάσεις της Γαλλικής -για πολλές φορές αριστερής- κυβέρνησης, που ...απαγόρευσε την την κυκλοφορία "ταραχοποιών" πολιτών" ώστε να μην διαταράσσεται το βαθειά δημοκρατικό κλίμα που επικρατεί στην δημόσια ζωή της χώρας... 
Το ρεπορτάζ της Μαρία Δεναξά, που αναπαράγεται σε σχετικό σημείωμα του ιστότοπο Nooz.gr άκρως αποκαλυπτικό !!!

Απαγόρευση κυκλοφορίας σε πολίτες 
στη Γαλλία!

Σε απαγόρευση της κυκλοφορίας σε ακτιβιστές προχώρησε η γαλλική κυβέρνηση, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει τις διαδηλώσεις ενάντια στις εργασιακές μεταρρυθμίσεις, που συγκλονίζουν τη χώρα. 

Σύμφωνα με τη δημοσιογράφο Μαρία Δεναξά, η οποία ζει και εργάζεται στο Παρίσι, οι γαλλικές Αρχές απαγορεύουν σε ακτιβιστές να κυκλοφορούν σε συγκεκριμένα διαμερίσματα της πόλης σε συγκεκριμένες ώρες.

Η ίδια, αναφέρει σε ανάρτησή της στο Facebook:

"Οι κυβερνήσεις, ποτέ δεν απειλήθηκαν κατά μέτωπο από την τρομοκρατία, όσο από την οργή των λαών.

Σκεπτόμενη εδώ και καιρό τον τρόπο με τον οποίο ο Ολάντ κήρυξε την Γαλλία σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης -την οποία σχεδίαζε από καιρό- και την ευκολία με την οποία δίνει παράταση σ´ αυτό το καθεστώς, καταλήγω στο συμπέρασμα ότι η γαλλική κυβέρνηση περίμενε μεγάλη κοινωνική ένταση απέναντι στα αντιλαϊκά σχέδια της πολιτικής την οποία έχει δεσμευτεί να εφαρμόσει.

Τους τελευταίους μήνες, παράλληλα με την κλιμάκωση της αστυνομικής βίας απέναντι σε πολίτες, η Δημοκρατία στην Γαλλία αποδυναμώνεται.

Τελευταίο πλήγμα που σκορπά ανησυχία, είναι οι αστυνομικοί που από χθες το πρωί χτυπούν τις πόρτες ακτιβιστών και αντιφασιστών για να τους παραδώσουν επίσημο έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών, με το οποίο τους απαγορεύεται να πάρουν μέρος στη μεγάλη διαδήλωση της Τρίτης.

Βασικά οι αρχές τους απαγορεύουν να κυκλοφορούν απο τις 11h00 το πρωί έως τις 20h00 το βράδυ στο έκτο, έβδομο, δέκατο τέταρτο και δέκατο πέμπτο διαμέρισμα του Παρισιού και από τις 18h00 το απόγευμα έως τις 7h00 το πρωί της Τετάρτης, στην περιοχή της πλατείας Δημοκρατίας όπου συγκεντρώνονται οι πολίτες για την Ολονύχτια!

Αν η Ελλάδα έγινε εργαστήριο λιτότητας, η Γαλλία μετατράπηκε σε εργαστήριο καταστολής των πολιτών.
Και τα δυο αποτελούν πλέον εξαγώγιμα προϊόντα made in EU.
Η συνέχεια πιστεύω θα είναι εκρηκτική..."
Δημοσίευση σχολίου