ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥ

Σάββατο, 28 Μαΐου 2016

Αποθέωση σουρεαλισμού...

Πολύ μας άρεσαν οι απόψεις του νεοεκλεγέντα βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γιώργου Κυρίτση για το βαθύτερο νόημα των ακραία φιλολαϊκών μέτρων, που ψήφισε η κυβέρνηση... Χωρίς σχόλια αναπαράγουμε σχετικό ρεπορτάζ του ιστότοπο Nooz.gr.

Κυρίτσης: Τα βάρη σε όσους ψήφισαν 
"Μένουμε Ευρώπη"
Ιδιαίτερη αίσθηση έχει προκαλέσει άρθρο του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Κυρίτση στην "Αυγή", στο οποίο αναφέρει ότι "η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ψηφίστηκε το Σεπτέμβριο για να μετακυλήσει όσο μπορεί τα βάρη στους μενουμευρωπαίους και αυτό ακριβώς κάνει". 

Λίγες μόνο ώρες μετά την ορκωμοσία του ως βουλευτής, ο κ. Κυρίτσης μέσω του άρθρου του εξαπολύει επίθεση σε όσους τάχθηκαν υπέρ του "Μένουμε Ευρώπη" στο δημοψήφισμα του περασμένου καλοκαιριού και κάνει λόγο για συνειδητή επιλογή της κυβέρνησης να επιβαρύνει οικονομικά όσους ψήφισαν "Ναι".

"Αν πρέπει να κρατήσουμε μια ανάλυση της σημερινής πραγματικότητας μέσα από τα μάτια του αστικού στρατοπέδου, ας το κάνουμε μέσα από τα λόγια του προέδρου της ΝΔ και όχι των απελπισμένων σπιν του: "Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ διεξάγει έναν ακήρυκτο ταξικό πόλεμο υπέρ των χαμηλότερων στρωμάτων και εις βάρος των ευπορότερων»", γράφει χαρακτηριστικά και προσθέτει:

"Γι' αυτό ακριβώς ψηφίστηκε τον Σεπτέμβριο, για να μετακυλήσει όσο μπορεί τα βάρη στους μενουμευρωπαίους, και αυτό ακριβώς κάνει".
AdTech Ad

"Οι νόμιμοι ιδιοκτήτες της χώρας, δηλαδή το αστικό μπλοκ και οι μιντιακές του εκπροσωπήσεις, είχαν συνηθίσει επί δεκαετίες να τοποθετούν την Αριστερά σε ένα εξαιρετικά βολικό γι' αυτούς σχήμα, εξαιρετικά επιτυχημένο, μάλιστα, στο μέτρο που μεγάλο κομμάτι της Αριστεράς το έχει ενσωματώσει απόλυτα. 

Με βάση αυτό το "βαρκιζαϊκό σχήμα", η Αριστερά οφείλει να έχει μια αναμενόμενη, μονοκόμματη και ευκόλως αντιμετωπίσιμη μετωπική προσέγγιση των πραγμάτων και να ηττάται ηρωικά. Και μετά να εισπράττει συγχαρητήρια και σεβασμό -όπως το σημερινό ΚΚΕ- για τη σταθερότητα των απόψεων και των πρακτικών της», σημειώνει επίσης ο κ. Κυρίτσης. 
Δημοσίευση σχολίου