Καθώς η ανάπτυξη παραφυλάει...

Είναι καιρός να προβληματιστούμε, πού θα επενδύσουμε τα περισσεύματα του πλούτου μας... Είναι πια ολοφάνερο, πως η λεωφόρος της ανάπτυξης ξανοίγεται μπροστά μας και εμείς δεν έχουμξε παρά να την βαδίσουμε με ψυχική και συνειδησιακή ηρεμία... Ο προβληματισμός του Στάθη μπορεί να μας βοηθήσει και γι' αυτό τον αντιγράφουμε από τον ιστότοπο enikos.gr.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΚΑΙΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ;
Δίκαιη ανάπτυξη είναι η μικροεργασία! Από την εποχή Σημίτη, όταν εμφανίσθηκε κατά πρώτον ο homo (τρόπος του λέγειν) απασχολήσιμος, φθάσαμε σήμερα, στην εποχή Τσίπρα, στον nano-εργαζόμενο, στον άνθρωπο μειωμένων αποδοχών και μειωμένων προσδοκιών. Στον αόρατο άνθρωπο, ένα τοσοδούλι-να-μυρμηγκάκι που θα καλείται να δουλεύει (δούλος) μια-δυο ώρες τη βδομάδα, ή δυο ώρες την ημέρα ή τρεις ώρες κάθε τρεις μέρες - ένας άνθρωπος παρίας, ένας υποπρολετάριος, ένα υποχείριο των υπομειόνων που άρχουν στην κοινωνία μας.
Δίκαιη ανάπτυξη είναι η ευέλικτη και ελαστική εργασία, χωρίς συλλογικές συμβάσεις ή με ατομικές τέτοιες, ή με συμβάσεις της μιας ημέρας - αυτή είναι η Δίκαιη ανάπτυξη. Για οκτώ ώρες δουλειάς να αμείβεσαι τις τέσσερις. Δίκαιη ανάπτυξη είναι εκείνη που εξασφαλίζει στον εργαζόμενο την απόλυση, τη μαζική απόλυση, την ανεργία, τη μακροχρόνια ανεργία. Το μερίδιο του εργαζόμενου από την Δίκαιη ανάπτυξη είναι να μην πάρει σύνταξη ποτέ ή, αν πάρει, να φθάνει για τον οβολό που θα χρειασθεί να δώσει στον Χάροντα, Δίκαιη ανάπτυξη, ω σκατόψυχοι που ξετσίπωτα αγορεύετε στην Πνύκα, είναι να πεθαίνει όποιος δεν έχει φράγκα έξω από τα ξεχαρβαλωμένα νοσοκομεία, με την ιδιωτική ασφάλιση να του πίνει για μια ζωή το αίμα.
Δίκαιη ανάπτυξη είναι το μέρισμα του γεωργού στη φορολόγησή του. Ολο και πιο φθηνά στο χωράφι, όλο και πιο ακριβά στο ράφι. Είναι το σπάσιμο της ραχοκοκαλιάς της χώρας, δηλαδή των μικρών μαγαζιών και των μικρών επιχειρήσεων, που το ένα μετά το άλλο, η μία μετά την άλλη, δεν έχουν πια να χάσουν παρά μόνον τις αλυσίδες που τους φοράνε οι μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων και πολυεθνικών. Μιλάς εσύ, Τσίπρα, για Δίκαιη ανάπτυξη και με τα ξερά ξύλινα χέρια της μαριονέτας των Δανειστών αρπάζεις τα σπίτια του κοσμάκη με όπλο τα κόκκινα δάνεια. Και ύπουλο όπλο τις ψευδείς υποσχέσεις που έδωσες για όλα αυτά.
Η Δίκαιη ανάπτυξη που εξαγγέλλεις είναι η βρώμικη ανάπτυξη ενός προτεκτοράτου. Στο οποίο η εργασία είναι δουλεία, τα σπίτια των αδύναμων λεία των Δυνατών και τα μαγαζιά όπως και οι μικροεπιχειρήσεις λάφυρα των πολυεθνικών. Δίκαιη ανάπτυξη είναι το real estate του Κεραμέως - οι μπίζνες με τα ακάθαρτα λεφτά μιας προδοσίας.
Δίκαιη ανάπτυξη είναι να πουλάς τον εαυτόν σου στα αφεντικά και να τους δίνεις το ελληνικό μπιρ παρά, να ξεπουλάς λιμάνια και αεροδρόμια, να υποθηκεύεις υποδομές και πόρους της χώρας σαν να έχασε η πατρίδα πόλεμο.
Δίκαιη ανάπτυξη είναι να ξεζουμίζεις τον λαό για να του βγάλεις (μαζί με την ψυχή) πλεόνασμα 3,5% επί σειρά ετών. Τόσο δίκαιο, όσον και αληθινό. Διότι ο κ. Στουρνάρας, που ζητούσε 4,5% πλεόνασμα, τώρα ζητάει 2%! Τόσον αληθινό όσον και τίμιο. Οσον τίμιες είναι οι κουβέντες του Τσίπρα για το χρέος (όσο ήταν για τον ΕΝΦΙΑ) και όσο τίμιες είναι οι κουβέντες του (σιωπηλές όπως ενός δαρμένου σκυλιού) για τη διεκδίκηση των Γερμανικών Πολεμικών Επανορθώσεων.
Δίκαιη ανάπτυξη είναι οι κατασχέσεις ακόμα και για χρέη των 30 ευρώ - ενώ στις λίστες των offshore και των Λαγκάρντ ακμάζουν απείραχτοι οι «τεμπέληδες της εύφορης κοιλάδας» Ακαταδίωκτοι, όπως άπληκτοι και απαραβίαστοι θα είναι οι κυαίστορες του Υπερταμείου των εκποιήσεων. Δίκαιη ανάπτυξη και ηθική όπως εκείνη του ΚλέωνατουΒυρσοδέψη, διότι μόνον ένας δημαγωγός σαν κι αυτόν θα έδινε άδειες για κανάλια στους πλούσιους για να... ψυχαγωγούν (διάβαζε: να χειραγωγούν) τους πιο φτωχούς. Διότι αυτό είναι Αριστερά! όποιος έχει πιο πολλά λεφτά να αποκτά νόμιμα και ηθικά το πιο εξελιγμένο πολεμικόόπλο της εποχής μας: τον έλεγχο της πληροφόρησης.
Αυτή είναι η Δίκαιη ανάπτυξη του Τσίπρα, οι έπαινοι του Σόιμπλε για Δίκαιη ανάπτυξη, οι έπαινοι του Φρουραρχείου για τα 99 χρόνια της εξουσίας του πάνω μας, Δίκαιη ανάπτυξη είναι ο καημός της Κομαντατούρ για τα ΕΚΑΣ που κόβει ο Κατρούγκαλος και οι κρυμμένοι κόφτες μέσα στους Κόφτες.
Ανέβα λοιπόν στο Μουσείο της Ακρόπολης κι αγόρευε όπως κάτι κούφιοι Αυλητές και Καισαρίωνες, με το στόμα σου θα μιλάει ο Σόιμπλε, το «δίκιο» του Δυνατού είναι η Δίκαιη ανάπτυξη που εξαγγέλλεις, μια πικρή φάρσα, διότι απ’ το στόμα σου δεν θα βγαίνει η φωνή των παιδιών που πεινάνε, αλλά ο κρωγμός των βαμπίρ που τα τρώνε...

Σχόλια