ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥ

Τετάρτη, 6 Ιουλίου 2016

Δικαίωμα στην Ελπίδα

Δικαίωμα στην ελπίδα είναι η στάση του προπονητή πολεμικών τεχνών Ηλία Λάμπρου, που ακύρωσε την συμμετοχή αθλήτριάς του σε σχετικό αγώνα, όταν διαπίστωσε πως στο κοινό βρισκόταν διάσημοι και ολιγότερο διάσημοι Χρυσαυγίτες... 
Η ΦΑΙΑΚΙΑ αναπαράγει το ρεπορτάζ του ιστότοπου Nooz.gr με το χαμόγελο της αισιοδοξίας, οτι η ανθρωπιά θα νικήσει τα ανθρωποειδή... 


Ακύρωσε αγώνα λόγω παρουσίας μελών της Χ.Α.

Το γύρο του ελληνικού διαδικτύου κάνει η είδηση ότι ένας προπονητής πολεμικών τεχνών, ακύρωσε αγώνα αποσύροντας αθλήτριά του όταν διαπίστωσε ότι στην πρώτη σειρά βρίσκονταν βουλευτές και μέλη της Χρυσής Αυγής.

Ο προπονητής, Ηλίας Λάμπρου, από το White Tiger Muay Thai Camp απέσυρε αθλήτριά του από έναν αγώνα Κ1, καθώς στο χώρο βρισκόταν ο Η. Κασιδιάρης, ο Γ. Λαγός και άλλα μέλη της Χ.Α.

Μάλιστα στον προσωπικό λογαριασμό του στο FB ανέφερε: «Επειδή ο αθλητισμός δε μας ενώνει (και καλά κάνει), επειδή οι σχολές και τα γυμναστήρια μας δε χωρούν τους φασίστες και τους ναζί, δεν υπήρχε κανένας λόγος να παραμείνουμε στον ίδιο χώρο με αυτούς, νομιμοποιώντας την παρουσία τους σε δημόσιους χώρους. Δεν έχω τη λογική του no politica στον αθλητισμό, πολύ περισσότερο όταν αφορά μισάνθρωπους νοσταλγούς του Χίτλερ, των κρεματορίων, των στρατοπέδων συγκέντρωσης».

Αναλυτικά η ανακοινώση του προπονητή:

"Σήμερα μια αθλήτρια του White Tiger Camp έπαιζε αγώνα Κ1 για μια ζώνη σε μεγάλη διοργάνωση, αγώνα που τελικά ακυρώσαμε.

Για λόγους σεβασμού προς την αντίπαλη αθλήτρια, τη γωνία και το δάσκαλό της αλλά και το διοργανωτή που μας έκανε την τιμή και μας προσέφερε αυτή την ευκαιρία διεκδίκησης ζώνης θα πρέπει να εξηγήσω αυτή τη ενέργειά μας. Με το που φτάσαμε στο χώρο διεξαγωγής των αγώνων, αντιληφθήκαμε πως "πρώτο τραπέζι πίστα" ήταν μεγάλη παρέα αποτελούμενη από τον Κασιδιάρη, το Λαγό και άλλα μέλη της Χρυσής Αυγής, αντίστοιχου ή μικρότερου βεληνεκούς.

Επειδή ο αθλητισμός δε μας ενώνει (και καλά κάνει), επειδή οι σχολές και τα γυμναστήρια μας δε χωρούν τους φασίστες και τους ναζί, δεν υπήρχε κανένας λόγος να παραμείνουμε στον ίδιο χώρο με αυτούς, νομιμοποιώντας την παρουσία τους σε δημόσιους χώρους. Δεν έχω τη λογική του no politica στον αθλητισμό, πολύ περισσότερο όταν αφορά μισάνθρωπους νοσταλγούς του Χίτλερ, των κρεματορίων, των στρατοπέδων συγκέντρωσης.

Δεν υπάρχει κανένας λόγος για χάρη ενός περιέργως εννοούμενου επαγγελματισμού, να συμμετέχουμε σε οτιδήποτε αντίστοιχο. Θέλουμε έναν κόσμο που να χωράει πολλούς κόσμους και θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για αυτό…

Ειλικρινά είμαι περήφανος για τους μαθητές/αθλητές μου και μακάρι να είναι και αυτοί περήφανοι για τις επιλογές μας και τη στάση ζωής μας...

Ηλίας Λάμπρου

White Tiger Muay Thai Camp"
Δημοσίευση σχολίου