Παίζει με την αγωνία μας...

Ο κ. Κωστής Χατζηδάκης είναι γνωστός για το ανανεωτικό εκσυγχρονιστικό του πάθος. Κατά την υπουργική του θητεία, αυτό το πάθος το πλήρωσαν -μεταξύ άλλων- οι σιδηρόδρομοι, που όλοι γνωρίζουμε πόσο εκσυγχρονίστηκαν, πόσο επεκτάθηκαν, πόσο ανανεώθηκαν.... Και αν είχε προλάβει -γιατί λίγο ήθελε- θα είχαμε ξεπεράσει τις πιο εξελιγμένες σιδηροδρομικά χώρες (Ιαπωνία, Γαλλία, Κίνα κ.λ.π.)...  Τι σας λέμε, τώρα αφού αυτά τα ζήσατε και τα ζήτε καθημερινά απολαμβάνοντας τα άνετα και γρήγορα σιδηροδρομικά σας ταξείδια από την μία μεριά της χώρας στην άλλη.
Ο κ. Κωστής, λοιπόν, σε πρόσφατη συνέντευξή του μας προϊδεάζει για μία κυβέρνηση με κορμό την ΝΔ και την συνεπικουρία διάφορων φραγκολεβαντίνικων μαϊντανών. Επειδή δεν μπορούμε να ξεχάσουμε την ποιότητα και την ποσότητα του έργου του κ. Κωστή και έχουμε απεριόριστη, τυφλή εμπιστοσύνη στα λεγόμενά του, ένα πράμα δεν μπορούμε να ζήσουμε... Αυτή την περίπου δίμηνη αγωνία μέχρι να βγεί το πρόγραμμα οριστικής μας σωτηρίας από τα μνημόνια και την "στασιμότητα" (sic έκδραση για τα παλούκια, που περνάμε)... 
Και για να μην μας θεωρήσετε υπερβολικούς ή τυχόν νομίσετε, πως αστειευόμαστε, σας παραθέτουμε κομμάτι της συνέντευξης του κ. Κωστή, που ξεκαθαρίζει τα πράματα:

Θα είναι μια Συμφωνία Αλήθειας με τους Έλληνες, ένας οδικός χάρτης για το πώς θα βγάλουμε την Ελλάδα από την κρίση και θα την οδηγήσουμε στη μεταμνημονιακή εποχή.Θα στηριχθούμε σε ένα άλλο μείγμα πολιτικής: λιγότεροι φόροι, λιγότερες δαπάνες, προσέλκυση επενδύσεων.Θα παρουσιάσουμε συγκεκριμένες και τεκμηριωμένες προτάσεις για τις δαπάνες που σκοπεύουμε να μειώσουμε, για την ιεράρχηση που θα κάνουμε για τη μείωση των φόρων, για τις διαρθρωτικές αλλαγές που θα προωθήσουμε και τις πολιτικές που θα εφαρμόσουμε για την προσέλκυση επενδύσεων.Επίσης, το πρόγραμμά μας δίνει έμφαση στην αντιμετώπιση των προβλημάτων του τραπεζικού συστήματος και ειδικά των «κόκκινων» δανείων, διότι χωρίς τραπεζικό σύστημα που να χρηματοδοτεί την οικονομία δεν μπορούμε να πάμε πουθενά.

Και τώρα εμείς τι θα κάνουμε;;;  Θα αρχίσουμε να μετράμε μέρες, σπάζοντας τα δόντια της τσατσάρας;;; Δεν είναι σωστά αυτά τα πράματα !!!

Σχόλια