ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥ

Σάββατο, 17 Σεπτεμβρίου 2016

Εύγε !!!

Αποτέλεσμα εικόνας για αντιφασιστικά σκίτσα
Αυτό αισθανθήκαμε την ανάγκη να πούμε, όταν διαβάσαμε για την στάση του Δημάρχου Πάτρας, Κώστα Πελετίδη απέναντι στην Χρυσή Αυγή... "Δημοκρατικά ευαίσθητη" η Ελληνική Πολιτεία και οι Θεσμοί της ετοιμάζουν διώξεις σε βάρος του Δημάρχου... Η ΦΑΙΑΚΙΑ, λοιπόν, αισθάνθηκε την ανάγκη να πεί 'Μπράβο" και "Ευχαριστώ" στον Δήμαρχο Πάτρας, που καθόλου δεν γνωρίζουμε προσωπικά ενώ απλά ξέρουμε μόνον την πολιτική του ταυτότητα... Κρίνουμε μάλιστα, πως η παραμικρή δίωξη σε βάρος του θα μπορούσε να είναι ευκαιρία αντιφασιστικής συπείρωσης και όσοι δεν παίρνουν μέρος σε αυτή στο όνομα την "δημοκρατικής ισονομίας" ή προκλητικά ανιστόρητοι είναι ή πολιτικά κρετινίζουν... Η αντιμετώπιση με "δημοκρατική αβροφροσύνη" των σφαγέων του Παύλου Φύσσα κ.λ.π. και υπερήφανων για όλα τα ναζιστικά εγκλήματα στον τόπο μας θα μπορούσε να είναι εξόχως γελωτοποιός άν δεν ήταν τραγικά επικίνδυνη... 
Μεταφέρουμε ρεπορτάζ του Μιχαήλ Άγγελου Κωνσταντόπουλου στην "Εφημερίδα των Συντακτών".

Ο δήμαρχος διώκεται για τα «όχι» στη Χ.Α.
Με δικαστικές διώξεις απειλείται ο δήμαρχος Πάτρας, Κώστας Πελετίδης, για την πάγια θέση του περί μη παραχώρησης χώρων για τις συγκεντρώσεις της νεοναζιστικής Χ.Α. και τη μη διάθεση προς αυτήν στοιχείων από τις υπηρεσίες του Δήμου Πατρέων.
Υλοποιώντας, έτσι, ένα σταθερό αίτημα του αντιφασιστικού κινήματος, βρίσκεται τελικά υπόλογος.
«Ο αγώνας μας είναι για την υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων και ενάντια στον φασισμό. Δεν τρομοκρατούμαστε», δηλώνει ο ίδιος στην «Εφ.Συν.».
Ο δήμαρχος, εκλεγμένος με τη στήριξη του ΚΚΕ, αντιμετωπίζει την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος, σύμφωνα με πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών-Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, τόσο για την άρνησή του να παραχωρήσει χώρο για προεκλογικές συγκεντρώσεις της Χ.Α όσο και για τη μη παραχώρηση στοιχείων ύστερα από ερώτηση βουλευτή της (του Μ. Αρβανίτη, που κατέθεσε μήνυση κατά του Κ. Πελετίδη) για το πόσα παιδιά μεταναστών φιλοξενούνται στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Πατρέων. Εχει κληθεί σε δίκη από την αντεισαγγελέα πρωτοδικών Πατρών για τις 13 Φεβρουαρίου 2017.
Στις 26 Αυγούστου ο δήμαρχος Πάτρας έλαβε έγγραφο από το Σώμα Επιθεωρητών-Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης στο οποίο αναφέρεται ότι υπάρχει έκθεση του Σώματος «με αντικείμενο τον έλεγχο νομιμότητας μη χορήγησης στοιχείων από Υπηρεσίες του Δήμου σε υποψήφιο βουλευτή του Λαϊκού Συνδέσμου – Χρυσή Αυγή».
Επίσης, επισημαίνεται ότι οι υπηρεσίες είναι υποχρεωμένες μέσα σε δύο μήνες να αναφέρουν στον υπουργό και σε άλλους παράγοντες «τις ενέργειες στις οποίες προέβησαν προς συμμόρφωση με την έκθεση».
Μάλιστα, σε έγγραφο της γ.γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης αρ. πρωτ. 76853/8102 από τις 22 Ιουλίου 2015 αναφέρεται ότι «Δεν έχει περιέλθει σε γνώση μας η έκδοση δικαστικής αποφάσεως, με την οποία να χαρακτηρίζεται ως εγκληματική οργάνωση ο κομματικός σχηματισμός Λαϊκός Σύνδεσμος Χρυσή Αυγή, επομένως δεν συνάγεται η ισχύς κάποιου νομίμου λόγου, βάσει του οποίου δικαιολογείται η άρνηση αναγνώρισης στο εν λόγω κόμμα της άσκησης δικαιωμάτων και ευχερειών που αναγνωρίζονται και στα λοιπά κόμματα».
«Το ελάχιστο που μας επιτρέπετε και μπορούμε να κάνουμε είναι να μη διευκολύνουμε με οποιονδήποτε τρόπο τη δράση τους (σ.σ. της Χ.Α.)», γράφει ανάμεσα σε άλλα ανακοίνωση της δημοτικής αρχής της Πάτρας προς τον πατρινό λαό.
Επικοινωνήσαμε με τον Κώστα Πελετίδη, που μας μίλησε για τη δίωξη και την περαιτέρω στάση του:
«Το γεγονός ότι βρίσκονται στην πολιτική ζωή του τόπου [σ.σ. η Χ.Α.] δεν προϋποθέτει και την ανοχή μας προς αυτό το μόρφωμα. Τι να θυμηθούμε: τα Καλάβρυτα, το Δίστομο, τα μπλόκα; Αυτά είναι τα πιστεύω τους, αυτά θέλουν να ξανακάνουν.
»Μην κοιτάτε το προσωπείο που έχουν λόγω δίκης. Δεν υπερασπίζονται τον λαό, είναι η άλλη επιλογή του κεφαλαίου. Η Χ.Α. τα βάζει με τον φτωχό, τον βιοπαλαιστή, τον μετανάστη, τον πρόσφυγα».
Ακόμη, συμπληρώνει: «Εμείς θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τα λαϊκά συμφέροντα. Ο αγώνας μας είναι σε όλα τα μέτωπα και ενάντια στον φασισμό. Δεν τρομοκρατούμαστε. Εχουμε καθήκον απέναντι στον λαό, στην Ιστορία, στους αγώνες και στις θυσίες του. Ο καθένας κρίνεται από τη στάση και τη δράση του».
Δημοσίευση σχολίου