ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥ

Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2016

Επικίνδυνο κοκτέιλ η ανοησία με την κακή πρόθεση

Αυτές τις μέρες βαρεθήκαμε να διαβάζουμε την ... "κατάθεση ψυχής" πολλών νεοφιλελεύθερων -original και αριστερογενών-, που εξοργίζονται με την απόδοση τιμής προς τον Κάστρο - έναν στυγνό δικτάτορα όπως λένε οι ίδιοι... Μεταξύ αυτών και ο δημοσιγράφος Γιάννης Λοβέρδος, που έχει και ...ατράνταχτα οπτικά επιχειρήματα... Παραθέτουμε την είδηση και τον σχολιασμό του φίλτατου Στέφανου Πάντου, δηλώνοντας προς τον εμπνευστή της κακογουστιάς, ότι μωραίνει Κύριος ον βούλεται απωλέσαι... Αν και αμφιβάλλουμε σφόδρα αν πρόκειται περί σκέτης μωρίας... Τέτοιες ενέργειες "αμερόληπτης" δημοσιογραφίας μπορούν να βοηθήσουν στην κατάκτηση κάποιου βραβείου ....

in memorial . . .Φιντέλ Κάστρο!
Καλό είναι να ψάχνετε κάθε είδηση από όπου κι αν προέρχεται . . .
Για παράδειγμα!
Η αλήθεια πίσω από μια φωτογραφία και η προπαγάνδα

Αφού προσπάθησαν να παραπληροφορήσουν με φωτογραφίες νοσοκομείων από άλλες χώρες και χοντροκομμένα ψέματα για την υποτιθέμενη αμύθητη περιουσία του Φιντέλ Κάστρο, ορισμένοι δημοσιογράφοι επιστρέφουν με μια από τις παλαιότερες ιστορίες που αναπαράγουν τα ακροδεξιά site σε όλο τον κόσμο.
Ο Γιάννης Λοβέρδος παρουσίασε φωτογραφία του Κάστρο δίπλα στον δικτάτορα Πινοσέτ και χαρακτήρισε «αφελείς ελληνάρες» όσους μίλησαν θετικά για τον Κουβανό ηγέτη.
Βέβαια, η φωτογραφία τραβήχτηκε δυο χρόνια πριν από το πραξικόπημα που οργάνωσε η CIA για την ανατροπή και τη δολοφονία του προέδρου Αλιέντε στη Χιλή.
Ο Πινοσέτ ήταν τότε Γενικός Διοικητής της Φρουράς του Σαντιάγκο. Ο Κάστρο λοιπόν, ο οποίος βρισκόταν στην πόλη ως επίσημος προσκεκλημένος της κυβέρνησης της Χιλής, ήταν αναγκασμένος να τηρήσει το πρωτόκολλο και να φωτογραφηθεί με τους επισήμους.
Ο Γιάννης Λοβέρδος παραλείπει να σημειώσει ότι δυο χρόνια αργότερα ο ίδιος ο Αλιέντε προήγαγε τον Πινοσέτ σε αρχηγό γενικό επιτελείου των ενόπλων δυνάμεων της Χιλής, μη γνωρίζοντας φυσικά ότι ο στρατηγός είχε ήδη έτοιμο το σχέδιο της ανατροπής και της δολοφονίας του.
Αν κατηγορήσουμε λοιπόν τον Κάστρο θα πρέπει να κατηγορήσουμε και τον Αλιέντε ότι φωτογραφιζόταν με τον υποψήφιο δολοφόνο του και άρα ήταν και αυτός δικτάτορας. Επιχείρημα για δημοσιογράφους και προπαγανδιστές από τα Lidl, οι οποίοι θα έπρεπε να γνωρίζουν καλύτερα για το πώς λειτουργεί το πρωτόκολλο των υπουργείων Εξωτερικών.
Αυτό επίσης που κανένας από τους επικριτές του Κάστρο δεν θέλει να θυμάται είναι ότι ο Πινοσέτ, όταν πλέον έγινε δικτάτορας και εφάρμοσε πειραματικά τον νεοφιλελευθερισμό, έγινε και προσωπικός φίλος της Μάργκαρετ Θάτσερ. 
Δημοσίευση σχολίου