ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥ

Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου 2016

Συνυπογράφουμε...

Δεν το κάνουμε συχνά, να συνυπογράφουμε κείμενα, θεωρώντας, ότι η ΦΑΙΑΚΙΑ απλά φιλοξενεί κάθε άποψη -εκτός από φασιστικές και ρατσιστικές- , που μπορεί να συμβάλλει στην ανάπτυξη γόνιμου, χρήσιμου διάλογου, χωρίς δογματικά τελεσίδικα και σχολαστικισμούς. Εντούτοις, στην περίπτωση αυτή δεν θα αναδημοσιεύσουμε απλά -από τον ιστότοπο Nooz.gr- το κείμενο της πολιτικής αγωγής στην δίκη της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα από την Χρυσή Αυγή και φίλων της οικογλενειας... Θα το συνυπογράψουμε και θα υπενθυμίσουμε σε ένιους, ακόμη και υψηλόβαθμους "αριστερούς", ότι κομμάτι της αριστερής ταυτότητας είναι και η βαθειά γνώση της φύσης του φασισμού και άρα της μη ύπαρξης περιθορίων συναλλαγής μαζί του... 

Οικογένεια Φύσσα: "Ξεπλένουν τους φασίστες"

"Για μία ακόμη φορά, έγινε σαφές σε όλους τους δημοκρατικούς ανθρώπους, ότι η κοινωνία δεν μπορεί να περιμένει τίποτα από το πολιτικό σκηνικό το οποίο διαμορφώνουν συγκεκριμένα συμφέροντα" αναφέρει η οικογένεια του Παύλου Φύσσα σε ανακοίνωσή της, με αφορμή την επίσκεψη κοινοβουλευτικής Επιτροπής στη Ρω. 

Αναφέρει η ανακοίνωση:

"Η δίκη, η οποία ξεκίνησε στις 20 Απριλίου 2015, έχει καταδείξει μέχρι σήμερα μεαπόλυτη ευκρίνεια την δράση της εγκληματικής οργάνωσης επί 30 χρόνια τώρα. Η δράση αυτή, η οποία ενισχύθηκε από την ανοχή του κράτους, της Αστυνομίας και άλλων συγκεκριμένων παραγόντων, είχε αποτυπωθεί στην πληθώρα των δικαστικών αποφάσεων για τα διάφορα εγκλήματα των στελεχών αυτής της οργάνωσης, αλλά η μεγάλη διαφορά είναι ότι επιτέλους είναι κατηγορούμενη και η ηγεσία της, δηλαδή οι άνθρωποι που διευθύνουνδιατάζουν και κατευθύνουν την εγκληματική οργάνωση αυτή.

Προφανώς αυτό κάποιους ενοχλεί και για τον λόγο αυτό παρατηρούμε ότι στη πολιτική σκηνή επιχειρείται ένα ξεδιάντροπο ξέπλυμα του φασισμού και των ηττημένων του 1945, αφού σύμφωνα και με την ομολογία του αρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης, οι Έλληνες συνεργάτες των Γερμανών ναζί, είναι οι "παππούδες" και οι "πατεράδες" των χρυσαυγιτών, οι πρόγονοί τους ιδεολογικά, και ενίοτε κυριολεκτικά.

Οι πρόσφατες εμφανίσεις κυβερνητικών στελεχών αγκαλιά με νεοναζί βουλευτές αλλά και δηλώσεις, προσβάλλουν την μνήμη των νεκρών και των υπολοίπων θυμάτων του φασισμού, νομιμοποιώντας ουσιαστικά τη δράση των ταγμάτων εφόδου και προτάσσοντας την λογική του "περασμέναξεχασμένα".
Για μας που μείναμε πίσω, και για τη μνήμη των δικών μας προγόνων, τίποτα δεν πέρασε, τίποτα δεν θα ξεχαστεί.

Στον αγώνα κατά του φασισμού οι πολίτες είμαστε μόνοι.

Όποιοι πιστεύουν ότι οι θιασώτες του φασισμού και των νεοναζιστικών μορφωμάτων μπορούν ναεκδημοκρατισθούν, είναι πολιτικά αφελείς και επικίνδυνα ανιστόρητοι, είτε σε συνδυασμό με αυτά, εξυπηρετούν συγκεκριμένες σκοπιμότητες.

Μπορεί ο φασισμός να μην είναι γονιδιακός, η ρήξη όμως μαζί του είναι η μόνη λύση, όπως η μάχη του σώματος απέναντι στον καρκίνο.

Οικογένεια και φίλοι Παύλου Φύσσα
Συνήγοροι πολιτικής αγωγής Οικ. Φύσσα".

H ΦΑΙΑΚΙΑ συμπληρώνει την ανάρτηση παραθέτοντας το βίντεο του τραγουδιού των Θάνου Μικρούτσικου-Φώντα Λάδη: Ο Φασισμός δεν έρχεται απ' το μέλλονΑκολουθούν οι στίχοι.


Ο φασισμός δεν έρχεται από το μέλλον 
καινούριο τάχα κάτι να μας φέρει.
Τι κρύβει μέσ’ στα δόντια του το ξέρω, 
καθώς μου δίνει γελαστός το χέρι.

Οι ρίζες του το σύστημα αγκαλιάζουν 
και χάνονται βαθιά στα περασμένα.
Οι μάσκες του με τον καιρό αλλάζουν, 
μα όχι και το μίσος του για μένα.

Το φασισμό βαθιά καταλαβέ τον. 
Δε θα πεθάνει μόνος, τσάκισέ τον.

Ο φασισμός δεν έρχεται από μέρος 
που λούζεται στον ήλιο και στ’ αγέρι, 
το κουρασμένο βήμα του το ξέρω 
και την περίσσεια νιότη μας την ξέρει.

Μα πάλι θέ ν’ απλώσει σαν χολέρα 
πατώντας πάνω στην ανεμελιά σου, 
και δίπλα σου θα φτάσει κάποια μέρα 
αν χάσεις τα ταξικά γυαλιά σου.

Δημοσίευση σχολίου