Muga sti Struga

Πάντατε μου άρεσαν οι οργανωμένες-προγραμματισμένες κινήσεις. Γι' αυτό και έχω υπερκτιμήσει την μεθόδευση της κυβέρνησης μέχρι την 22η Μαΐου, που στο Eurogroup θα ολοκληρωθεί η αξιολόγηση και μετά ανοίγουμε τα φτερά μας προς την ανάπτυξη και την ευδαιμονία... Α! Ξέχασα! παρεμβάλλεται μία τυπική διαδικασία 2 ημερών, που θα πρέπει να ψηφίσει και η Βουλή το νέο Σύνολο των ευεργετικών μέτρων για τον λαό μας -καμία σχέση με 4o μνημόνιο, προς θεού!!!- 
Τυπική διδακιασία είναι, πάντως, και γι' αυτό την ξέχασα... Για αυτή την μικρή τυπικότητα γράφει και o Αρης Σκιαδόπουλος, του οποίου το κείμενο αντιγράφουμε από την ISKRA.

Muga sti Struga

mugaΟ Ελληνας βουλευτής ορκίζεται να τηρήσει το Σύνταγμα. Ο όρκος ομως αυτός δεν τον δεσμεύει απέναντι στην συνείδηση του. Εκεί η αυτοαναφορικότητά του, ανάλογα με την Παρρησία καί το Φιλότιμο που διαθέτει θα μπορούσε να τον οδηγήσει από την παραίτηση ως την ακραία πράξη της αυτοχειρίας. Για τίς δυο αυτές ενέργειες και ειδικα για την τελευταία, ούτε λόγος. Ειναι πράξεις υψηλού ηθικού αναστήματος που μπορεί να τις συναντήσεις ας πούμε, στην ακραία εκδοχή της στην Ιαπωνία ή στην πλέον ήπια σ' ορισμένες χώρες της Ευρώπης που επαίρονται για τον πολιτικό τους πολιτισμό.

Ωστοσο σ αυτόν τόν τόπο ξεχωρίζουν δυο σπάνιες λέξεις που ειναι δύσκολο έως αδύνατο να μεταφραστούν. Ειναι οι λέξεις Παρρησία καί Φιλότιμο. Ειδικά την τελευταια προσπάθησε να την συλλαβίσει ο Ομπάμα. Οσο για την Παρρησία, ο Φουκω της αφιέρωσε ολόκληρη διάλεξη.

Αυτές λοιπόν οι δυο λέξεις δίνουν το μετρο μιας στάσης που Θαπρεπε να χαρακτηρίζει την πολιτική τάξη. Εδω όμως τα πράγματα εμφανίζουν στρεβλώσεις που δυστυχώς ο ελληνικός λαός τίς αντιμετωπίζει με μιά ελαφρότητα..Διότι:

1.Ο πολιτικός έχει υποχρέωση να καταθέτει τίς απόψεις του με ΠΑΡΡΗΣΙΑ καί αυτές αναλαμβάνει να τηρήσει απέναντι στον ΛΑΟ.

2.Οταν ο πολιτικός και κατ επεκτασιν τό ΚΟΜΜΑ δεν τηρεί αυτές τις δεσμεύσεις τότε το ΦΙΛΟΤΙΜΟ επιβάλλει την παραίτηση του από το αξίωμα.

Αυτα ΔΕΝ ΠΡΟΒΛΕΠΟΝΤΑΙ από το Συνταγμα. Ειναι αξιωματικές αρχές. Αρρητες με ηθική φόρτιη ιδιαίτερη. Αποτελούν την βασικη αορτή που τροφοδοτεί Αξίες, όπως η αξιοπρέπεια καί το Ηθος. Αξίες που τουλαχιστον οι αγωνιστές της Αριστεράς τις εγκολπώθηκαν σε στιγμές δύσκολες.

Σήμερα ομως… Με την ίδια ευκολία σκίζεις μνημόνια και τα τηρείς. Υπόσχεσαι αντίσταση σε κάθε τί που ευτελίζει την πατρίδα και τον λαο σου αλλα την ίδια στιγμή ευτελίζεις ο ίδιος αυτη την πατρίδα και τον λαό της. Κι από πάνω τον κοροϊδεύεις ασύστολα. Τον διαβεβαιώνεις, ότι διαπραγματεύεαι σκληρά όταν αβασάνιστα υπογράφεις καί ταπεινωτικά τηρείς ολα όσα σου επιβάλλει η Τρόικα.. Και την ίδια στιγμή ανενδοίαστα δηλώνεις ότι όλα αυτά τα κανείς για το... καλό του λαού..

Δυστυχώς εδώ η στάση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ υπερβαίνει το τραγικό καί κινείται στο πεδίο του γελοίου. Ο βουλευτής παύει πια να εκπροσωπει τον λαό διότι απλούστατα, αφού τον κορόιδεψε, τον λοιδορεί κι από πάνω. Δεν διαθέτει την ανδρεία να το ομολογήσει καί να παραιτηθεί. Δεν εχει το ΣΘΕΝΟΣ να καταψηφίσει μέτρα που καταβαραθρώνουν την ελληνική κοινωνία καί την εχουν φτάσει στην απόλυτη ΑΠΟΓΝΩΣΗ. Δεν διαθέτει την ηθική αντίσταση να πει ένα γενναίο ΟΧΙ στον αρχηγό του. Στέργει στην οποιαδήποτε εντολή του ηγέτη και άγεται ανάλογα με τη βούλησή του. Θυμιζει τον κακομοίρη επαγγελματία που σκύβει το κεφάλι στ αφεντικό επειδή τρέμει μπας καί τον απολύσει “και δεν ξέρεις τι μας ξημερώνει αύριο”. Αβουλος καί μοιραίος πάντα. Και τότε παύει να ειναι εκπρόσωπος του Έθνους καί μετατρέπεται σ' ένα ταπεινό μίσθαρνο όργανο. Εται οι δυο αυτές υπέροχες και σπάνιες ελληνικές λέξεις ΠΑΡΡΗΣΙΑ καί ΦΙΛΟΤΙΜΟ, εκτοπίζονται από την σύγχρονη φραγκολεβαντίνικη “MUGA STI STRUGA” που προβλέπουν τα κάθε λογής Μημόνια καη η κάθε είδους Υποταγή.

Αυτά τα θλιβερά μίθαρνα ανθρωπάκια που εχουν οριοθετήσει τον βίο τους και την ύπαρξη τους μέσα στη στρούγκα πρέπει κάποια στιγμη αυτός ο λαός να τους δώσει μια ευκαιρία ν αποκαταστήσουν την αξιοπρέπεια τους. Να τους στείλει πίσω στα σπιτάκια τους ή στα ευρύχωρα διαμερίματα που απέκτησαν ως ευτελείς ζήτουλες της ψήφου του. Ειναι όλοι αυτοί που μεθαύριο θα ψηφίσουν, υποτίθεται με πόνο ψυχής, αλλά στην πραγματικότητα με ευφορία, το νέο μνημόνιο. Ειναι οι ίδιοι που ενώ μας στέλνουν στην άβυσσο, με κατασχέσεις σπιτιών καί συντάξεων με αφανισμό της ΥΠΑΡΞΗΣ μας, μας διαβεβαιώνουν κι από πάνω, ότι το κάνουν για το καλό μας.

Και αν ο ελληνικός λαός δείξει ξανά την ανοχή και την επιείκεια του σ αυτούς τους ευτελείς ζήτουλες του Έθνους, ε! τότε είναι άξιος της μοίρας του...

Σχόλια