Η Ζωή Είναι Ωραία!

Μία αισιόδοξη νότα μέσα από τις στερήσεις, τις απαγορεύσεις και τις κακοτοπιές του απαγορευτικού καταθέτει ο φίλτατος Νίκος Μητσιάλης και η ΦΑΙΑΚΙΑ αναπαράγει.

 

Η Ζωή Είναι Ωραία!

Το Λοκντάουν αντηχεί στ’ αυτιά σαν καμπάνα πένθιμη και νοιώθεις φυλακισμένος με άδεια εξόδου, περιορισμένης διάρκειας και με χοντρά πρόστιμα απειθαρχίας! Φορώντας μάσκα ολημερίς και ολονυχτίς, τηρουμένων πάντα των αποστάσεων, προς αποφυγή συνάντησης με τον αναθεματισμένο κορονοϊό...



Ασπίδα η μοναξιά μας, μακριά και αλάργα από γνωστούς και φίλους! Μόνοι σε μια έρημη πόλη, ειδικά σε μέρες που ο ήλιος σου χαρίζει ακόμα μια παράταση μαγείας καλοκαιρινής! Αλλά χωρίς το σύνηθες παρεΐστικο καφεδάκι κάτω από τις πανέμορφες έστω φυλλορροούσες φλαμουριές της πάνω πλατείας!

Φύλαγε όμως τα «ρούχα» σου να μην στα φάει ο σκόρος... Τώρα με το δεύτερο κυρίως κύμα του κορονοϊού δεν είναι ο καιρός να το παίζεις παλληκάρι και τα εμβόλια αργούν και όσοι «αισιόδοξοι» μας έλεγαν πριν λίγο, πως αυτά βρίσκονταν στο ύστερο πειραματικό στάδιο, μπρος στις «παρενέργειες» τώρα τα μαζεύουν... Μάσκα και αποστάσεις ειδικά στις στάσεις λεωφορείων, σε μετρό, σε ηλεκτρικό αλλά μέσα σ’ αυτά, ο κοσμάκης παστωμένες σαρδέλες, κυρίως στις μεγαλουπόλεις!

Γιατί όπως λέει και ο κ. Τσιόρδας, που προήχθη προσφάτως από λοιμωξιολόγος σε υπουργό συγκοινωνίας, «δεν μπορούμε να επενδύσουμε σε μέσα μαζικής μεταφοράς...» Λες και επένδυσαν σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ),σε τεστ, σε προσλήψεις ιατρών και νοσηλευτικό προσωπικό. Απλά αρκέστηκαν σ’ ανέξοδα χειροκροτήματα και κούφια συγχαρητήρια, επενδύοντας στα τηλεκάναλα για προβολές και αφηγήματα μιας εικονικής πραγματικότητας!

Η Ζωή Είναι Ωραία, ειδικά ακούγοντας τον Τσιόρδα να μας διαβεβαιώνει πως: «Θέλουμε να βοηθήσουμε να υπάρχει και μια ποιοτική μετάβαση προς το θάνατο...» Πανεύκολο αυτό γιατί δεν χρειάζονται κυβερνητικές επενδυτικές δαπάνες, τουναντίον την μετάβαση προς το νεκροταφείο την αναλαμβάνουν οι συγγενείς σε συμφωνία πάντα με τα γραφεία κηδειών...

Η Ζωή Είναι Ωραία, ακόμα και τώρα που κάτω από το τρόμο του θανατικού της πανδημίας, περνάνε οι εξουσιαστές μας, σειρά ευεργετικών νόμων για την ασυλία των χοντροκομπιναδόρων και τραπεζιτών με «εκκρεμότητες»! Από την άλλη δίνουν και παίρνουν τα συντριπτικά κατάγματα στη «σπονδυλική στήλη» της κοινωνίας, όπως διαχρονικά αποκαλούν οι μαυρογιαλούροι κολακευτικά τη μικρομεσαία τάξη!

Τώρα το πολυπληθές των μικρομεσαίων, τους είναι «αντιπαραγωγικό» και με αναισθητικό την «αναδιάρθρωση», τους «κονταίνουν» έτσι που να χωράνε στους σχεδιασμούς της επιτροπής Πισσαρίδη! Τους περιττούς τους τρώει συνεχώς το μαύρο σκοτάδι και ως τάφοι χάσκουν τα αναρίθμητα λουκέτα! Το νέο lockdown ως νεκρώσιμος ακολουθία, «άμωμοι εν οδώ αλληλούια...» αναμένεται να συνοδέψει αδιαμαρτύρητα και πολλούς άλλους ακόμα!

Η Ζωή Είναι Ωραία, παρακολουθώντας τις αμερικανικές εκλογές! Με τους ακροδεξιούς του Τραμπ οπλισμένους με αυτόματα και χειροβομβίδες να απειλούν να καταλάβουν τα εκλογικά κέντρα προκειμένου να σταματήσουν τη καταμέτρηση των επιστολικών ψήφων! Εικόνες από εκλογές της εποχής του Κωλέττη με τους οπλισμένους καβαλαραίους του Γιαταγάνα να δέρνουν και να ρημάζουν κλέβοντας τις κάλπες με τα σφαιρίδια!!

Η Ζωή Είναι Ωραία, περιμένοντας στη ουρά προχτές στα μηχανήματα ανάληψης τα περήφανα γηρατειά, αγωνιώντας για το ύψος του κυβερνητικού «δώρου» από την επιστροφή των αναδρομικών! Τότε ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, με υπουργό Οικονομικών Στουρνάρα, τους έκοψαν ολόκληρο το χέρι από την μασχάλη, στη συνέχεια για να τους αποτελειώσουν πήρε το μαχαίρι και τους αφαίρεσε ό, τι απόμεινε, η επόμενη τρικομματική κυβέρνηση Σαμαρά! Τώρα οι γαλάζιοι κουβαρντάδες τους επιστρέφουν, το μικρούλι... ακρινό δάκτυλο και αυτό φορολογημένο!   

Η Ζωή Είναι Ωραία, έστω και ακούγοντας φωνές από τον μεσαίωνα να κηρύττουν  προχθές σ’ εκκλησιά της Θεσσαλονίκης πως: «Ήταν θεϊκή παρέμβαση ο σεισμός στη Σάμο...» Ένας σεισμός που σκότωσε δυο νέα παιδιά, κατεδάφισε 540 σπίτια και μεταξύ αυτών και έναν ιερό ναό στο Καρλόβασι... Και πάλι επίκαιρος, ο Χριστός ξανά σταυρώνεται του Νίκου Καζαντζάκη!

 

Σχόλια