Διάλογοι υψηλού πολιτικού ήθους και παιδαγωγικής αξίας

Όπως έχουμε ήδη γράψει η υπόθεση ΟΠΕΚΕΠΕ αποτελεί σύμβολο του έθνους. Και, όπως είναι φυσικό οι διάλογοι, που έχουν καταγραφεί απεικονίζουν με ενάργεια αυτό το ήθος. Διαλέγουμε μερικούς, αποσπασματικά… 

Όχι για να τεκμηριώσουν το νόημα των διαλόγων αλλά για να δείξουν, πως οι συμμετέχοντες είναι άτομα με υψηλή αίσθηση καθήκοντος, πατριωτισμού, πολιτικής ευθύνης… Αυθαίρετα, λοιπόν, διαλέξαμε:

- Να πεις στον Κ…  να πάρουν οι Ζωνιανοί τα δικαιώματα με 10 ευρώ και να σου κανονίσω εγώ να τα πουλήσουν με 30 ευρώ.

-Γιατί ήθελες εσύ να μου κάνουν έλεγχο, επειδή είμαι κοντά στον υπουργό; Να γα...θεί ο υπουργός και όλοι. Και καταστράφηκα απίς και μπήκε ο Αυγενάκης.

-Kάτω γίνεται πες της πουτ...ας, το εξάσατε.

-Αυτός μου λέει άμα δεν τα πάρει, δε φτιάχνει δουλειά.

Κ.Π.: Α να μπράβο, ωραίος. Ρε μου το ‘πε κι εμένα αυτό ρε.

Γ.Ξ.: Και του λέω, «Είναι δυνατόν να τα πάρει από μένα;» του λέω; Μόνο καμιά γεμιστήρα του λέω μπορεί να πάρει ο Μπ….ς. (γέλια).

Σχόλιο: Μία πρακτική οικονομικής ανάπτυξης, που ανθίζει στην χώρα είναι να αγοράζεις με 10 και να πουλάς 30. Συνιστά πολύτιμη αρχειακή αξία του καπιταλισμού, ιδιαίτερα στην μεταπρατική του εκδοχή στην οποία η χώρα έχει να επιδείξει …αληθινά κατορθώματα. Την άποψή μας την κρατάμε σταθερή όσο ψηλά και αν βρίσκονται οι προστάτες μας. Σε τελευταία ανάλυση να πάει να γα@@@@ί και αυτός και οι άλλοι. Τέλος να επισημάνουμε, ότι στις περιπτώσεις, που κάποιος υψώνει το ανάστημά του και ζητάει μερίδιο μπορούμε να του …ξηγηθούμε γεμιστήρα…  

- Εκείνο με το γάϊδαρο θα το κάνουμε, αλλά θα του μηδενίσουμε τα ζώα. Δε θα φαίνεται ότι έχει γάιδαρο. (παρέμβαση για την ρύθμιση της σύνθεσης στην ιδιοκτησία των ζώων… Δεν καταλάβαμε: συμφέρει για τις επιδοτήσεις ή δεν συμφέρει να έχεις γάιδαρο;)

- Γ.Γ.: Έχω μια ανησυχία. Λαμβάνω κάποια τηλέφωνα. Από τον έλεγχο, με τους ελέγχους. Μπορούμε να τον επάμε κανά μήνα πίσω; Γίνεται της που...νας με τα ζα.

Κ.Μ.: Γιάννη άκουσέ με. Αυτός ο έλεγχος έχει πάει και στον Ευρωπαίο Εισαγγελέα και παντού.

Γ.Γ.: Πάρε με στο WhatsApp.

Σχόλιο: σε λίγες γραμμές μάθαμε, ότι γίνεται της που@@@ς με τα ζα. Συμπέρασμα μάλλον γενικεύσιμο… Φαίνεται εξάλλου, ότι το έμαθε και ο Ευρωπαίος εισαγγελέας. Πράγμα, που παραπέμπει στο WhatsApp, που οι εμπλεκόμενοι μας διαβεβαιώνουν ότι πρόκειται για …ασφαλέστερη τηλεπικοινωνία. Ζωντανή διαφήμιση...

Υπάρχει πλούσια ύλη, που πρέπει να συγκεντρωθεί… Οσο κι’ αν οι λίγες γραμμές, που παραθέσαμε είναι καταδεικτικές, το σύνολο των σχετικών διαλόγων πρέπει να αποτελέσει παρακαταθήκη, που να διδάσκεται και να αναλύεται στους νεότερους…

Βέβαια, η ίδια η πολιτική και κοινωνική καθημερινότητα είναι πλούσια και διδακτική, αλλά καλό είναι να εμπλουτίσουμε την σχετική εθνική μας βιβλιογραφία με τέτοια πολύτιμα στοιχεία…

 

Σχόλια


liberté - frappé - Ο.ΠΕ.ΚΕ.ΠΕ.