Θετική πρωτοβουλία

Μία απο τις κακοδαιμονίες του Ελληνικού Σιδηροδρόμου είναι η μέχρι τώρα γενικά παθητική στάση του Ελληνα επιβάτη, που προτιμάει να γκαζώνει τα άλογά του σε παλιούς και νέους εθνικούς δρόμους παρά να επωφελείται του οικολογικότερου, ασφαλέστερου και ταχύτερου συγκοινωνιακού μέσου, που λέγεται σιδηρόδρομος. Γι' αυτό και η πρωτοβουλία φορέων φίλων του Σιδηροδρόμου, που διαβάσαμε και σας παραθέτουμε βρείσκεται ασφαλώς σε θετική κατεύθυνση. Ο συντονισμός της δράσης, όσων έχουν το κεφάλι στη θέση τους, είναι απολύτως αναγκαία τις ώρες ετούτες, που το σιδηροδρομικό δίκτυο απειλείται με περιορισμόι του στο 1/4 του ελάχιστου σημερινού...
Ακολουθεί η ανακοίνωση των φορέων:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΡΑΙΝΑ - SOS
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΩΝ
Με τον ανωτέρω τίτλο, το Δίκτυο Ε.Π.Ι.Β.Α.ΤΗ.Σ. (για την Δημόσια Συγκοινωνία και την Βιώσιμη Κινητικότητα), ο Σύλλογος Φίλων Σιδηροδρόμου (με έδρα την Αθήνα), ο Σύλλογος Φίλων Σιδηροδρόμου Μεσσηνίας, ο Σύλλογος Φίλων Σιδηροδρόμου Τρικάλων και ο Σύλλογος Φίλων Σιδηροδρόμου Αρκαδίας, συγκρότησαν μία ενωτική πλατφόρμα, ανοικτή και σε άλλους συλλόγους και κινήσεις της κοινωνίας των πολιτών που θα ήθελαν να την πλαισιώσουν, για την προάσπιση της ακεραιότητας και αναπτυξιακής προοπτικής των ελληνικών σιδηροδρόμων που στην παρούσα συγκυρία, με τις κυοφορούμενες εξελίξεις από το προς ψήφιση νομοσχέδιο για την εξυγίανση του ΟΣΕ, κινδυνεύουν σοβαρά με πρωτοφανή συρρίκνωση και ακρωτηριασμό, αντί της επιβαλλόμενης πραγματικής τους εξυγίανσης, στα πλαίσια μιας αναπτυξιακής προοπτικής. Στο νομοσχέδιο προβλέπονται ρυθμίσεις με βάση τις οποίες, το ελληνικό σιδηροδρομικό δίκτυο, που είναι το αραιότερο στην Ευρώπη (πλην Αλβανίας), κινδυνεύει να συρρικνωθεί στο ένα τέταρτο του σημερινού του μήκους, αφήνοντας πρακτικά την χώρα χωρίς σιδηρόδρομο.
Για τους λόγους αυτούς και επειδή ήρθε η ώρα να ακουστεί η φωνή των πολιτών και των επιβατών, μετά τους ποικιλόχρωμους πολιτικούς, συνδικαλιστικούς και άλλους (συν)υπεύθυνους για το σημερινή κατάσταση που έχουν οδηγηθεί οι ελληνικοί σιδηρόδρομοι, αλλά και για να αποκαλυφθούν ψεύδη, να καταρριφθούν μύθοι και να διατυπωθούν συγκεκριμένες προτάσεις εξόδου από την κρίση, για την πραγματική εξυγίανση και ανάπτυξη του μέσου, προς όφελος των πολιτών, των τοπικών κοινωνιών, του περιβάλλοντος και της εθνικής οικονομίας, οι φορείς που συγκρότησαν την ανωτέρω Πρωτοβουλία, συνδιοργανώνουν συνέντευξη τύπου την προσεχή Πέμπτη και ώρα 11.30 – 13.30 στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου ΠΑΡΚ (Λεωφόρος Αλεξάνδρας, στο Πεδίο του Αρεως).
-Θα γίνουν σύντομες τοποθετήσεις με αποκαλύψεις, καταγγελίες και προτάσεις, συμβολή στην δημόσια διαβούλευση για το σοβαρό αυτό θέμα
-Θα απαντηθούν ερωτήσεις που τυχόν θα υποβληθούν
-Θα μοιραστεί σχετικό ενημερωτικό υλικό που θα περιλαμβάνει και ανοικτή επιστολή προς τον Πρωθυπουργό της χώρας.
Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Ευρωπαικής Ομοσπονδίας Επιβατών (EPF), της οποίας είναι μέλη το Δίκτυο Ε.Π.Ι..Β.Α.ΤΗ.Σ. και ο ΣΦΣ. Θα κληθούν να παραβρεθούν εκπρόσωποι κομμάτων και φορέων.
ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΞΥΓΙΑΝΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΥ
ΟΧΙ ΣΤΗ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΣΜΟ
Δίκτυο Ε.Π.Ι.Β.Α.Τη.Σ.Ευώνυμος Οικολογική ΒιβλιοθήκηΑγίων Ασωμάτων 9105 53 Αθήνα
τηλ 210 3316516 φαξ 210 3231557

Σχόλια