ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥ

Τετάρτη, 25 Ιουνίου 2014

Τι ντροπή!!!

Σκεφτήκαμε πολύ στην ΦΑΙΑΚΙΑ αν πρέπει να σας παρουσιάσουμε τέτοιες ανατριχιαστικές ειδήσεις σαν κι αυτή, που μας κοινοποίησε ο φίλτατος Στέφανος Πάντος... Κι αυτό γιατί δεν θέλουμε να προκαλέσουμε την ευαισθητοποιημένη κοινή γνώμη της χώρας μας, που δεν μπορεί να ανεχτεί τέτοιες εικόνες ταπείνωσης γιά τον ανώτατο άρχοντα μίας χώρας... Ολα κι όλα, αλλά εμείς και στις χειρότερες στιγμές αυτής της κρίσης με άνεργους, πεινασμένους και αυτοκτονημένους, τους άρχοντές μας τους είχαμε κορώνα στο κεφάλι μας... Ενα κίχ να κάνανε και αμέσως συναγερμός σε ιδιωτικά νοσηλευτήρια, πανεπιστημιακές κλινικές... Ολο το ιατρικό -πανεπιστημιακό και μη- κατεστημένο σε στάση προσοχής και βαθείας υπόκλισης για τους εκλεκτούς δημοκρατικούς μας άρχοντες... Δύο-δύο τα ιατρικά ανακοινωθέντα... Και ας έχει γίνει το ΕΣΥ σουρωτήρι. Κι ας έχει πέσει μαύρη απελπισία σε ασφαλισμένους και νοσηλευόμενους πληβείους...
Τέτοιες εικόνες σαν κι αυτή του προέδρου της Ουρουγουάης ούτε που θέλουμε να τις ξέρουμε... Αναδημοσιεύουμε την πληροφορία έχοντας την βεβαιότητα, πως οι ηγέτες της διομυσικομματικής μας κυβέρνησης δεν θα μας φέρουν σε τέτοιο επίπεδο εθνικής καταισχύνης...

Ο πρόεδρος της Ουρουγουάης περιμένει στην ουρά ενός νοσοκομείου
Παράδειγμα προς μίμηση ο Χοσέ Μουχίκα
Το προσωνύμιο του είναι «El Presidente pobre mas» που σε απλά ελληνικά σημαίνει ο «φτωχός πρόεδρος». Και όταν λέμε «φτωχός», εννοούμε φτωχός!
Ο πρόεδρος της Ουρουγουάης Χοσέ Μουχίκα είναι ένα παράδειγμα προς μίμηση για όλους τους πολιτικούς, ανεξάρτητα από το ποια ιδεολογία πρεσβεύουν, καθώς δεν διαθέτει περιουσία και απεχθάνεται τα προεδρικά προνόμια.
Μια πολύ πρόσφατη φωτογραφία που έχει κάνει το γύρο του διαδικτύου, τον δείχνει να περιμένει στωικά στον προθάλαμο ενός δημόσιου νοσοκομείου, να έρθει η σειρά του για να εξεταστεί από τους γιατρούς.
Ούτε σωματοφύλακες, ούτε να πάρει τη θέση των υπόλοιπων ασθενών, ούτε με αμφίεση που περιλαμβάνει κοστούμι, γραβάτα και… πόζα.
Με απλό, φτωχικό ντύσιμο και σανδάλια ο Μουχίκα καταβεβλημένος και με σκυμμένο το κεφάλι, περιμένει τη σειρά του, ενώ οι διπλανοί του φαίνεται να τον αντιμετωπίζουν σαν έναν… κανονικό παππού που αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα υγείας.
(iefimerida.gr)
Δημοσίευση σχολίου