A. VIVALDI: JUDITHA TRIUMPHANS

Την Πέμπτη το βράδυ, λοιπόν 19 Μάη, στις 8 μ.μ. στον Ναό του Αγίου Γεωργίου (Παλιό Φρούριο) -εξαιρετικά κατάλληλου για τέτοιες εκδηλώσεις- οι εν Κερκύρα φίλοι θα έχουν μία σπουδαία ευκαιρία ακρόασης και θέασης, αφού το Μουσικό τμήμα του Ιόνιου Πανεπιστημίου ανεβάζει το ορατόριο του Antonio Vivaldi: "Juditha triumphans".
Τη Χορωδία και Ορχήστρα Δωματίου του Τμήματος Μουσικών Σπουδών  διευθύνει ο διακεκριμένος Βρετανός Μαέστρος Peter Seymour ενώ τους σολιστικούς ρόλους θα αποδώσουν οι Ariana Chris (Juditha), Μαριάννα Μανσόλα (Vagaus),  Ρόζα Πουλημένου (Abra) και Νικολέττα Ιερείδου (Holofernes). Τη διδασκαλία της Χορωδίας Δωματίου έχει πραγματοποιήσει η Μιράντα Καλδή και την προετοιμασία της Ορχήστρας ο  Σπύρος Γκικόντης. 
Το σημαντικό αυτό καλλιτεχνικό γεγονός αφιερώνεται στην συμπλήρωση 300 χρόνων από την πετυχημένη απόκρουση της πολιορκίας της Κέρκυρας από τους Οθωμανούς... Ο θρύλος θέλει το έργο να έχει γραφεί για αυτό τον ειδικό σκοπό από την μεγάλο συνθέτη... Ετσι και αλλιώς, όμως, όσοι προέλθετε θα είστε τυχεροί...

Σχόλια