Αντίο

Στον μεγάλο ποιητή και τραγουδοποιό της εποχής μας τον Καναδο-Αμερικάνο Λέοναρντ Κοέν... Εφυγε σε ηλικία 82 ετών αφού λίγες μέρες πριν μας είχε αναγγείλει τον...θάνατό του αλλά σε νεώτερη δήλωσή του είχε καταθέσει την όρεξη για ζωή και δημιουργία.... Για του λόγου το αληθές μόλις είχε παρουσιάσει το τελευταίο του album: darker. Ζωντανή απόδειξη της ύπαρξης της ... άλλης Αμερικής... Αυτής, που χτυπιέται από το σύστημα αλύπητα και βιώνει -μέσα και από τις δικές της αντιφάσεις- την ύπαρξή της... Πολέμιος και αχτιβιστής εναντίον του πολέμου στο Βιετνάμ, Βουδιστής καλόγερος (όχι για πολύ) και για λίγο ...υποστηρικτής του Ρήγκαν. Και πάντα λάτρης της Υδρας, που επιεκπτόνταν κάθε καλοκαίρι μέχρι εδώ και λίγα χρόνια.
Τι να πρωτοδιαλέξεις από τον δημιουργό των: Hallellujah, Susanne, Everybody knows, I'm your man... Οσα περισσότερα παραθέσουμε τόσο ισχυρότερη είναι η αδικία σε βάρος των υπόλοιπων.
Εμείς διαλέξαμε το First we take Manhattan (Πρώτα θα πάρουμε το Μανχάταν)... Τραγούδι φτιαγμένο στα χρόνια του ψυχρου πολέμου είχε θεωρηθεί ύποπτο για "αναρχοκομμουνισμό" από το FBI. Πρώτα θα παρουμε το Μανχάτταν και μετά θα πάρουμε το Βερολίνο, γράφει και τραγουδά ο Leonard, κηρύσσοντας την επανάσταση κατά της βαριεμάρας ένθεν κακείθεν... Αυτό, λοιπόν διαλέξαμε να παρουσιάσουμε στον αποχαιρετισμό του. 

Σχόλια