Ράμσφελντ, Βίβλος και ...πόλεμος...

Ο ιερός πόλεμος για την …ελευθερία της ανθρωπότητας, για την… συντριβή των δυνάμεων του κακού και άλλα συναφή φληναφήματα κοσμούσαν πολλές από τις βαρύγδουπες ομιλίες του G.W. Bush. Όλα αυτά μύριζαν αυτοκρατορική υπεροψία, φτηνό λαϊκισμό και συστηματική αποβλάκωση των μαζών, που καλούνταν να δικαιολογήσουν καταρχήν και στην συνέχεια να υπερασπιστούν τους πιο επιθετικούς, απρόκλητους και βάρβαρους ιμπεριαλιστικούς πολέμους στα τέλη του 20ου και στις αρχές του 21ου αιώνα…
Φαίνεται, όμως, πως τα πράγματα είναι πολύ σοβαρότερα… Πρόσφατες αποκαλύψεις μας πληροφορούν, ότι οι αναφορές του γνωστού και μη εξαιρετέου υπουργού άμυνας των ΗΠΑ, Ντόναλτντ Ράμσφελντ προς τον πρόεδρο του συνοδευόνταν με σκίτσα και ρητά της Αγίας Γραφής. Για παράδειγμα, στο ερώτημα του Θεού, μέσω του προφήτη Ησαϊα: «Ποίον θα αποστείλω, τις θα βαδίσει δι’ εμέ;», η απάντηση είναι γραμμένη πάνω σε σκίτσα Αμερικανών στρατιωτών: «ιδού εμείς, απόστειλέ μας»… Σε άλλο σκίτσο με Αμερικάνικα τανκς σε επίθεση μπορεί κανείς να διαβάσει: «ανοίξτε τις πόρτες, αφήστε να εισέλθει το δίκαιον έθνος»
Οι πρόσφατες αποκαλύψεις και η σχετική αθρογραφία επιβεβαιώνουν την ισχυρότατη επίδραση της συντηρητικότατης Ευαγγελικής εκκλησίας στις ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ. Το γεγονός αυτό έχει πολλαπλές συνέπειες, σοβαρά επικίνδυνες, όπως
-Την αφοσίωση σε βαθμού απόλυτης πίστης και υποταγής στον σκοπό του πολέμου και στις εντολές των ανωτέρων… Μία τέτοια πλευρά είναι εξόχως ενδιαφέρουσα για τον Αμερικανικό στρατό, που στο απώτερο παρελθόν του (Βιετνάμ) αλλά και πιο πρόσφατα (Ιράκ) έχει … ταλαιπωρηθεί από κύμα λιποταξιών.
-Η μεταφυσική προσήλωση στην μεταθανάτια ζωή κάνει λιγότερο σημαντική την τρέχουσα. Την ίδια ώρα, η προσδοκία της αποκάλυψης για την βασιλεία του θεού, που επέρχεται μέσα σε έναν ορυμαγδό βίας, δικαιολογεί την εγκόσμια βία. Οι κοσμοχαλασμοί της αποκάλυψης θυμίζουν έντονα πυρηνικό όλεθρο.
-Ενας στρατός επενδεδυμένος με «θεϊκή» αποστολή έχει την φυσιολογική τάση να συμπεριφέρεται σαν θεός, χρησιμοποιώντας θανατηφόρο δύναμη από απόσταση, όπως η σύγχρονη τεχνολογία επιτρέπει στον Αμερικάνικο στρατό.
Η μέση Ανατολή είναι ο ιδανικός τόπος, όπου η στρατιωτική βία μπορεί να εφαρμόζεται υπό την επίδραση ενός σιωνιστικού χριστιανισμού, που στιγματίζει και καθυβρίζει τους μουσουλμάνους και υπερασπίζεται του Εβραίους με έναν τρόπο ολοκληρωτικά καταστροφικό.
Οι ζηλωτές Χριστιανοί του Πενταγώνου πάντως δεν θα βρίσκονται και στις καλύτερες στιγμές τους, όσο τα αποτελέσματα του πολέμου σε Ιράκ και Αφγανιστάν αμφισβητούν κραυγαλέα την …Θεϊκή αποστολή τους….
ΥΓ. Πηγή πληροφόρησης: Courrier International, τεύχος 4-10/6/09

Σχόλια

Ο χρήστης χ.ζ. είπε…
θα μπορούσα να πω πως δεν τους ενδιαφέρει και τόσο το αποτέλεσμα...αρκεί να συνεχίζεται ο πόλεμος, αυτό φτάνει. Έτσι μπορεί να ρέει το χρήμα από τις τράπεζες...και προς αυτές ακολούθως.