Φιλελεύθερη «αντίσταση»

Τα πολιτικά δρώμενα στο εσωτερικό των ΗΠΑ είναι πολύ χρήσιμα προς ανάγνωση και μελέτη για τους ανά τον κόσμο πολίτες και πολιτικολογούντες, ώστε να συνειδητοποιήσουν βαθειά μέσα τους τα όρια του «προοδευτικού» και του «συντηρητικού» στις ΗΠΑ, που σε σχέση με την Ευρώπη – ακόμη και κατά τον συντηρητικότερο εκτιμητή- βρίσκονται μερικές δεκάδες χιλιόμετρα δεξιότερα… Ετσι, λοιπόν το δειλό και επαμφοτερίζον όραμα του Ομπάμα για γενίκευση της ασφάλισης με ημικρατικό χαρακτήρα συνάντησε λυσσασμένες αντιδράσεις από μαχητικούς διαδηλωτές, που δεν διστάσουν να τον χαρακτηρίζουν –άκουσον,άκουσον- σοσιαλιστή και τα σχέδιά του για την αναμόρφωση του υγειονομικού συστήματος, κομμουνιστική!!!
Ηγέτιδα δύναμη των γενικώς αντιδρώντων προς τον Ομπάμα και τις όποιες πολιτικές του ο Ρίτσαρντ Αρμευ και το ίδρυμα, που διευθύνει «Εργα Ελευθερίας». Γεννημένος και μεγαλωμένος στο Τέξας ο Αμερικανός λομπίστας προετοιμάζεται και προετοιμάζει το άκρωε συντηρητικό και –δυστυχώς- συνεχώς πληθαίνον κοινό του για ανοιχτή σύγκρουση με τους Δημοκρατικούς και την κυβέρνηση, που θα περιλαμβάνει ανοιχτή και πανεθνική πορεία στην Ουάσιγκτον μέσα στο 2010. Το ίδρυμα «Εργα Ελευθερίας» αποτελεί συνέχεια της ιδρυθείσας από τον Αρμευ το 1984 «Κίνησης Πολιτών για μία Υγιή Οικονομία»... Την είσοδο του μεγάρου των «Εργων Ελευθερίας» κοσμεί μεγάλο πορτραίτο την Αμερικανίδας λογοτέχνιδας Ayr Rand, μεγάλης γκουρού του απόλυτου ατομικισμού και του υπερφιλελευθερισμού.
Φανατικά πολιτικός ο Αρμευ δεν διστάζει να απαξιώνει την πολιτική και τους πολιτικούς, όπως πολλοί ανά τον κόσμο συνιδεολόγοι του… Τα ανά καιρούς ιδρύματά του ήταν τα οχήματα των πολιτικών του επιδιώξεων, που αρκετές φορές του επέβαλλαν αυτονόμηση από τα φυσικούς του ηγέτες (Μπούς, Τσένευ κ.λ.π.). Συνεπής υπερασπιστής διάφορων λόμπυ δεν δίσταζε να επιτίθεται σε ανώτατους κυβερνητικούς ή κομματικούς παράγοντες των Ρεπουμπλικανών, όταν … η περίστασις το απαιτούσε…Φαίνεται, πως τώρα ήρθε η ώρα του… Στην γενική σιωπή, σύγχυση και αμηχανία των επίσημων Ρεπουμπλικανών, ο Αρμευ μοιάζει ανατέλλουσα δύναμη. Συγκρατείστε το όνομά του. Πιθανότατα θα τον ξανασυναντήσουμε…

Σχόλια