Για να μην τρελαθούμε…

Η πολιτική αγωγή στην αριστερά πραγματώνεται συνήθως μέσα από την πνοή και την έμπνευση των ευγενικότερων ανθρώπινων αξιών, που ανάμεσά τους ήταν και είναι η λατρεία για το υπέρτατο αγαθό της φύσης, την ζωή. Αναπαλλοτρίωτο αγαθό υπεράνω συζήτησης, υπέρτατος στόχος διαφύλαξης. Γι’ αυτό και πολλά χρόνια τώρα, τα γνήσια αντιρατσιστικά, ειρηνιστικά, ουμανιστικά και περιβαλλοντικά κινήματα, που προσπίζονται την ποιότητα, την αξία και την ίδια την ύπαρξη της ζωής ανήκουν de facto και de jure στον χώρο της αριστεράς… Στον χώρο του απόλυτου παράλογου ανήκουν αντίθετες θέσεις για την ανθρώπινη ζωή, όποια ιδεολογικόμορφη, επαναστατικόμορφη και λεξιλαγνική επένδυση και αν φέρουν. Το αγαθό της ζωής είναι απόλυτο. Γι’ αυτό και οι γνήσια προοδευτικοί άνθρωποι και κινήματα δεν αφαιρούν ζωές… Μόνον, θυσιάζουν τις ζωές τους, αν χρειαστεί.
Φυσικά δεν ξεχνάμε το χώρο του παρακράτους, που από την πιο απλή απεργία μέχρι την πιο μεγάλη και παλλαϊκή κινητοποίηση εμπνέεται, καθοδηγεί και υλοποιεί προβοκάτσιες, που στοχεύουν κατευθείαν στα φοβικά ένστικτα του μέσου πολίτη. Και το μέγεθος της προβοκάτσιας είναι συνήθως αντίστοιχο του μεγέθους της λαϊκής αντίδρασης και οργής. Η προβοκάτσια είναι διαχρονικά και αποδεδειγμένα ισχυρότατο όπλο στα χέρια των εκάστοτε και απανταχού καταπιεστών. Οσοι, προοδευτικοί άνθρωποι και κινήματα το αγνοούν ή το υποτιμούν γενικολογώντας με αφέλεια είναι βαθειά νυχτωμένοι… Γι’ αυτό και η αυστηρή, σχολαστική περιφρούρηση κάθε λαϊκής κινητοποίησης είναι αναγκαία και κριτική συνθήκη….
ΥΓ. Δεν μπορούμε βέβαια να πιστέψουμε, ότι διαδηλωτές, που περνούσαν κάτω από το καιόμενο οίκημα της Μarfin, έλεγαν: καλά να πάθετε απεργοσπάστες, να καείτε… Και ας το αναφέρουν ‘αυτόπτες’ μάρτυρες. Δεν θέλουμε να το πιστέψουμε…

Σχόλια