Η ΟΜΕΛΕΤΑ ΤΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ, O ΦΩΤΗΣ, Ο ΑΛΕΞΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΟΤΕΣ

Εξαιρετικά επίκαιρο το σημείωμα του φίλου της ΦΑΙΑΚΙΑΣ Νώντα Φαρμάκη και το δημοσιεύουμε προθυμότατα...

Η ΟΜΕΛΕΤΑ ΤΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ, O ΦΩΤΗΣ, Ο ΑΛΕΞΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΟΤΕΣ
Συχνά πυκνά διαβάζουμε στον αντικειμενικό και ανεξάρτητο τύπο και ακούμε από λογής – λογής δημοσιολόγους περί “ιστορικού συμβιβασμού”. Συγκρίσεις μεταξύ του κυρ Φώτη και του Αλέξη με τον Μπερλίνγκουερ αφήνονται να πλανώνται στην πολιτική περιρρέουσα ατμόσφαιρα.
Αν ακούσουμε και αναφορές στον Αλιέντε περί λαϊκής ενότητας, θα πρόκειται για τον ορισμό της αμετροέπειας σε όλο το μεγαλείο.
Εντελώς ανιστόρητα και επιφανειακά, αποδομούν την προσωπικότητα του Μπερλίνγκουερ απομονώνοντας με εμμονή μόνο τον λεγόμενο ιστορικό συμβιβασμό των τάξεων χωρίς βέβαια να αναφέρουν που οδήγησε αυτός ο επιχειρούμενος συμβιβασμός την εργατική τάξη και την ιταλική κοινωνία. Δεν λένε πόσο υποβάθμισε (μέχρι εξαφάνισης) ένα καλά οργανωμένο αγωνιστικό και διεκδικητικό λαϊκό εργατικό κίνημα. Δεν λένε πως αν και το ΙΚΚ απαξίωσε τις μεγάλες απεργίες των εργαζομένων στην FIAT, αν και δίστασε να πάρει μέρος στους μεγάλους κοινωνικούς αγώνες με αντικείμενο τους νόμους για εκτρώσεις και διαζύγια ( για να μη τρομάξει τον συντηρητικό καθολικό), ακόμη και με τον τρόπο αυτό δε μπόρεσε να πάρει την κυβερνητική εξουσία.
Τραγικά απομεινάρια του λεγόμενου ευρωκομουνισμού ο κυρ Φώτης και οι συνεργάτες του, μας θυμίζουν τακτικές που κατάφεραν αν μη τι άλλο να αφαιρέσουν στοιχειώδη δημοκρατικά δικαιώματα της κοινωνίας και να μας απομακρύνουν από το σοσιαλιστικό όραμα πιο πολύ από ότι κατάφεραν τα σταλινικά κόμματα να απαξιώσουν και να εξευτελίσουν τον σοσιαλισμό.
Αυτή είναι η αριστερά της ευθύνης όπως την εννοεί η αντιεπιστημονική αλλά και ανίερη συμμαχία των τάξεων. Έτσι την εννοεί ο Κουβέλης και από τα τελευταία χαμπέρια έτσι την εννοούν και κάποιοι άλλοι.
Ας θυμίσουμε στους συντρόφους της ευθύνης πως όταν η κότα έβαλε τα αυγά κάλεσε το γουρούνι να φάνε ομελέτα με την προϋπόθεση πως αυτό έπρεπε να βάλει το ζαμπόν.
Πρόσεξε Αλέξη γιατί το γουρούνι αδυνάτισε και μάλλον θα την φάνε μόνες τους την ομελέτα οι κότες 

Σχόλια