Ελα, δεν το πιστεύω !!!

Το ρεπορτάζ του ΕΘΝΟΥΣ σχετικά με τις τιμές των οπωροκηπευτικών μας φάνηκε άδικο, υπερβολικό, ίσως υποβολιμαίο... Διαβλέπουμε δάκτυλο του ΣΥΡΙΖΑ στην υπονόμευση τψν σοβαρών και πασιφανών αποτελεσμάτων της εκσυγχρονιστικής πολιτικής στην χώρα, ιδιαίτερα κατά την τελευταία 5ετία... Θα σας μεταφέρουμε, λοιπόν επιγραμματικά τις υπερβολές του ρεπορτάζ:

-Μέχρι και 900% υπερβαίνουν οι τιμές του πάγκου τις τιμές του παραγωγού...
-Κυκλώματα «ψευτοπαραγωγών», χονδρέμποροι και μεσάζοντες, δεν έχουν αντιμετωπιστεί επαρκώς, παρά τις εδώ και χρόνια εξαγγελίες των κυβερνώντων.
Ενδεικτικές διαφορές τιμών:
  • Τα ροδάκινα της Ημαθίας και της Πέλλας κατεβαίνουν από τα δέντρα με τιμές 0,15 έως 0,20 ευρώ το κιλό. Στους πάγκους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης πωλούνται 1,20 έως και 2 ευρώ το κιλό. Η διαφορά είναι 700% με 900%.
  •  Οι μελιτζάνες φλάσκες πωλούνται στον καταναλωτή 1,48 ευρώ το κιλό, αλλά από τα χωράφια φεύγουν με τιμή 0,20 ευρώ το κιλό. Η «ψαλίδα» είναι 640%.
  •  Η ντομάτα ξεκινά από την Κρήτη με τιμές 0,20 έως 0,50 ευρώ το κιλό και φτάνει στα μανάβικα και στις λαϊκές αγορές με τιμές από 1,20 έως 1,50 ευρώ το κιλό (200 έως 500%). 
Αντιλαμβάνεσθε πόσα ψεύδη κρύβει αυτό το ρεπορτάζ..Φάγατε εσείς ποτέ ντομάτα με 1.5 το κιλό;;; Α, Μπά, Μπά !!! Ψέματα... Χοντρά ψέματα... Ποιός μπορεί να ξεχάσει μία από τις πρώτες δεσμεύσεις του Μεγάλου για καταπολέμηση και εξαφάνιση του κυκλώματος των μεσαζόντων, μετά την ...επικράτηση του σοσιαλισμού το 1981!!!
Υποψιάζομαι, ότι η κριτική αυτή θέλει να αμφισβητήσει όλα τα επιτεύγματα της αγροτικής και κοινωνικής πολιτικής τουλάχιστον κατά την τελευταία 30ετία...
Καταρχάς, αμφισβητεί το τεράστιο έργο των αγροτικών συνεταιρισμών, που με συνέπεια, σταθερότητα και αγωνιστικότητα απαράμιλλη οι κυβερνήσεις του Πανελληνίου ΣΟΚ -ιδιαίτερα στην εκσυγχρονιστική φάση της ΠΑΣΟΚοκρατίας-κατάφεραν να διαλύσουν μέσα από διαδικασίες ...πρότυπης διαφάνειας... Στην Κέρκυρα π.χ. έχουμε την εμπειρία της κατάργησης της ελαιουργίας, μίας επιχείρησης αιώνων για επεξεργασία λαδιού, σαπουνιού κ.λ.π. Αλλά και το κλείσιμο της ΑΕΒΕΚ της βιομηχανίας γάλακτος, με ναυαρχίδα των προϊόντων της το περίφημο βούτυρο Κέρκυρας, εξαιρετικά τυριά αλλά και όλα τα γαλακτοκομικά. 
ΤΟ συνεπές αυτό φιλοαγροτικό και φιλολαϊκό έργο (έκανε κάποιες τσέπες αρκετά πιο γεμάτες) συνέχισε με το δικό της μοτίβο η φιλελεύθερη ΝΔ, που γενικά δεν συμπαθούσε τις συλλογικές συνεταιριστικές λειτουργίες παραγωγής και εμπορίας των προϊόντων.
Τώρα, μάλιστα, που ο τόπος χάρις στην συνδυασμένη κυβερνητική δράση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και ολίγον από ΔΗΜΑΡ κατακτά μία - μία τις βαθμίδες της αναβάθμισης της κρατικής μηχανής και της εμβάθυνσης της κοινωνικής πολιτικής... Τέτοια ψέμματα δεν θα να περάσουν... Δεν μπορεί ο πάσα εις να σαμποτάρει τα επιτεύγματα των πολυχρονεμένων μας... Πάντοτε για το καλό μας...

Σχόλια