Ενημέρωση για Ουκρανία...

Πιστεύοντας ότι πολλά και σημαντικά συμβαίνουν στην Νοτιο-Ανατολική Ουκρανία ή Νοβορωσία και εμείς μαθαίνομε λίγα και διαστρεβλωμένα, η ΦΑΙΑΚΙΑ θα συνεχίσει την προσπάθεια πληροφόρησης, έστω και αντιφατικής, και κάποτε ανακριβούς... Προσπαθούμε να φιλτράρουμε αλλά δεν λογοκρίνουμε...
Για την ώρα, σας παραθέτουμε σχετικό editorial από τον ιστότοπο ISKRA:

ΗΠΑ - ΕΕ - ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΕΓΚΑΘΕΤΟΙ ΤΟΥ ΚΙΕΒΟΥ ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Η ΕΕ ΚΛΙΜΑΚΩΝΕΙ ΑΝΕΥΘΥΝΑ ΤΗ ΨΥΧΡΟΠΟΛΕΜΙΚΗ ΚΟΥΡΣΑ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ
ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΟΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΤΟΥ ΛΑΪΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΤΩΝ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΩΝ ΣΤΗ ΝΟΤ/ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΟΥΚΡΑΝΙΑ
Ο λαϊκός στρατός των ριζοσπαστών της Νοτιοανατολικής Ουκρανίας, παρά την απάνθρωπη πολιορκία και βομβαρδισμό των μαρτυρικών πόλεων του Ντονιέτσκ και του Λουχάνσκ, όχι μόνο αντιστέκεται αποτελεσματικά αλλά σημειώνει συνεχείς επιτυχίες και προελάσεις σε πολλαπλά μέτωπα απέναντι στις δυνάμεις των εγκάθετων του Κιέβου, οι οποίες υποχωρούν και συχνά διαλύονται.
Μετά από παρέμβαση και του Πούτιν οι δυνάμεις του λαϊκού ριζοσπαστικού στρατού άφησαν ελεύθερους αιχμαλώτους στρατιώτες του Κιέβου, οι οποίοι μέσα από διάδρομο που ανοίχθηκε κινήθηκαν προς τη Δυτ. Ουκρανία.
Οι επιτυχίες του λαϊκού ριζοσπαστικού στρατού στη Νοτιοανατολική Ουκρανία έχουν προκαλέσει έντονη ανησυχία  έως πανικό, στους πιο αντιδραστικούς κύκλους της Δύσης, οι οποίοι, για λόγους αντιπερισπασμού, κλιμακώνουν μέρα με τη μέρα μια μακάβρια και άκρως επικίνδυνη επιχείρηση απειλών , αστήρικτων κατηγοριών και ψυχροπολεμικής έντασης, πράγματα που οδηγούν την κατάσταση στην Ουκρανία και την Ευρώπη στο χείλος της αβύσσου.
Οι πιο αντιδραστικοί κύκλοι σε ΗΠΑ και ΕΕ κατηγορούν ευθέως τη Ρωσία για ένοπλη ανάμιξη και εισβολή στη Νοτιοανατολική Ουκρανία.
Οι κατηγορίες αυτές, όμως, όχι μόνο δεν συνοδεύονται από σοβαρά αποδεικτικά στοιχεία αλλά και ο ίδιος ο Οργανισμός Ασφαλείας και Συνεργασίας της Ευρώπης (ΟΑΣΕ) τις διαψεύδει κατηγορηματικά, ομολογώντας ότι δεν έχει περάσει ούτε ρωσική σφαίρα στο Ουκρανικό έδαφος.
Την ίδια ώρα το ΝΑΤΟ, δια του ανεκδιήγητου γενικού γραμματέα του Α. Φ. Ράσμουσεν , ανεβάζει την ένταση στο κατακόρυφο, απευθύνοντας βαρύτατες κατηγορίες κατά της Ρωσίας και κυρίως αφήνοντας εντελώς ανοικτό το δρόμο της ένταξης της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ, κάτι που προφανώς δεν μπορεί να γίνει ανεκτό από τη Ρωσία.
Όλες οι εξελίξεις καθιστούν πολύ πιθανή την περαιτέρω κλιμάκωση της αντιπαράθεσης γύρω από την Ουκρανία, με ευθύνη της Δύσης και των αντιδραστικών του Κιέβου, που δεν αποδέχονται τις προτάσεις για ειρήνη και ένα σοβαρό και ουσιαστικό διάλογο με τους ριζοσπάστες για τα δικαιώματά τους στις περιοχές της Νοτιοανατολικής Ουκρανίας.
Έγκυροι διεθνείς παρατηρητές κάνουν πλέον λόγο για αναπότρεπτες , σχεδόν, ευρύτερες πολεμικές αντιπαραθέσεις στην Ουκρανία που μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο την ευρωπαϊκή ειρήνη,
Οι πολεμικές προετοιμασίες σε Σουηδία και Φιλανδία είναι πολύ χαρακτηριστικές και ίσως σημαδιακές.
Η Δύση είναι πιθανότατο ότι για πρώτη φορά μετά τον ψυχρό πόλεμο σύρεται σε μια μεγάλη περιπέτεια στην Ευρώπη και ίσως σε μια πολιτική και στρατιωτική ήττα.
Η Ουκρανία μπορεί να γίνει απαρχή ευρωπαϊκών εξελίξεων.
Η Ελλάδα τώρα όσο ποτέ έχει ανάγκη από μια αντιμνημονιακή προοδευτική ανατροπή αλλά και από μια νέα ανεξάρτητη εξωτερική πολιτική, πράγματα όσο ποτέ ρεαλιστικά στις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται.

Σχόλια