Μπράβο τους !!!

Απευθύνουμε τα θερμότερα των συγχαρητηρίων μας στον τότε πρωθυπουργό και την τότε σοσιαλιστική -εκσυγχρονιστική κυβέρνηση της χώρας, που μας οδήγησε στο θαύμα της Ολυμπιάδας 2004... Σε αυτούς ανήκουν όλα τα καλά λόγια της Γερμανικής εφημερίδας Bild. 
Εμείς στην ΦΑΙΑΚΙΑ είχαμε πανηγυρίσει από την πρώτη μέρα της ανάληψης των Ολυμπιακών Αγώνων... Από την πρώτη ώρα... Μόλις, δηλαδή, ακούσαμε από τα χείλη του μορμολυκείου και πασίγνωστου δημοκράτη λάτρη του Φράνκο, Χουάν Αντόνιο Σάμαρανκ το αλησμόνητο: ΑΤΕΝΣ...
Οφείλουμε, όμως να ομολογήσουμε, ότι η πραγματικότητα υπερέβη κατά πολύ τη δύναμη των πανηγυρισμών μας... Διότι τα πάντα έγιναν ... "τέλεια".. Μεταξύ άλλων, μπορούσαμε να στήσουμε και προσωρινές ή ημιμόνιμες εγκαταστάσεις με ασυγκρίτως μικρότερο κόστος αλλά τι είμαστε εμείς;;; Τίποτα λιγούρια;;; Και στο κάτω της γραφής τα κορόϊδα πληρώνανε... Και πληρώνουνε... 
Αυτός ο άθλος δεν ήταν τυχαίος, βέβαια... Οπως εισαγωγικά τονίσαμε χρειάστηκε το υπεράνθρωπο έργο πρωθυπουργού, υπουργών, κυβέρνησης και επιτελών... Η ανιδιοτελής προσφορά τεχνικών μεγαλοσυγκροτημάτων και η ....καλή μας νύχτα
Σήμερα 10 χρόνια αργότερα, τα Ολυμπιακά έργα έχουν σημαδέψει την πρωτεύουσα και όλη τη χώρα από άποψη περιβαλλοντική και αναπτυξιακή... Γι' αυτό σας παρεμβάλλουμε την είδηση, που παρουσιάζει ο ιστότοπος Nooz.gr με πλήρη βδελυγμία για το Γερμανικό έντυπο Bild... Δεν είναι μόνον τα ασύστολα ψεύδη, αφού την αξιοποίηση των Ολυμπιακών έργων την βιώνουμε όλοι καθημερινά... Είναι και η αχαριστία... Τόσοι καλοί φίλοι των Γερμανών πήραν μέρος... Πολιτικοί και επιχειρηματίες... Και τέτοια προσβολή... Αντί του μάννα χολή... Αίσχος!!!Εν πάσει περιπτώσει διαβάστε την κατάπτυστη πληροφορία...

Bild: "Εδώ καταρρέει η Ολυμπιακή Ιστορία"

«Εδώ καταρρέει η ολυμπιακή ιστορία» είναι ο τίτλος εκτενούς φωτογραφικού ρεπορτάζ που φιλοξενείται στην ηλεκτρονική σελίδα της γερμανικής εφημερίδας «Bild» και αναφέρεται στην σημερινή κατάσταση των ολυμπιακών εγκαταστάσεων της Αθήνας.
«Η Αθήνα επένδυσε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 σχεδόν επτά δισεκατομμύρια ευρώ. Σήμερα, ακριβώς δέκα χρόνια αργότερα, το Ολυμπιακό Πάρκο με τις άλλοτε σύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις είναι απλώς ένας σωρός από παλιοσίδερα» αναφέρει η εφημερίδα και κάνει λόγο για γήπεδα και κτίρια που καταρρέουν.
«Παντού σκουριά, φυτά φουντώνουν εκεί όπου άλλοτε υπήρχαν σπορ και πανηγυρισμοί. Η φύση, αργά αλλά με σιγουριά, παίρνει πίσω τα πάντα» αναφέρει το ρεπορτάζ και ως αιτία σημειώνει ότι «η Ελλάδα είναι χρεοκοπημένη και εδώ και χρόνια δεν έχει επενδυθεί ούτε σεντ στην συντήρηση των ολυμπιακών εγκαταστάσεων».
Αναφερόμενος δε στην κατάσταση που επικρατεί στο κολυμβητικό κέντρο, ο συντάκτης επισημαίνει χαρακτηριστικά ότι, εάν οι δύο Γερμανοί «αργυροί» ολυμπιονίκες της Αθήνας στην συγχρονισμένη κατάδυση Αντρέας Βελς και Τομπίας Σέλενμπεργκ ήθελαν να επαναλάβουν την κατάδυσή τους, «θα έσπαγαν σήμερα όλα τα κόκκαλά τους», καθώς η πισίνα δεν έχει καν νερό.
Το φωτογραφικό ρεπορτάζ απεικονίζει εκτός από το κολυμβητικό κέντρο, τα στάδια του μπέιζμπολ, του μπίτς-βόλεϊ και του χόκεϊ, αλλά και τις εγκαταστάσεις του κανόε-καγιάκ και του Ολυμπιακού Χωριού.

Σχόλια