Να κλείσουν τα νηπιαγωγεία...

Διότι βρε αδελφέ, δεν μπορεί να πληρώνει το Δημόσιο για να μαθαίνουν τα παιδιά ίσα-ίσα να ζωγραφίζουν... Το είπε ο αρμόδιος Υφυπουργός Παιδείας κ. Κώστας Κουκοδήμος... 
Επειδή στην ΦΑΙΑΚΙΑ, ξέρουμε καλά, οτι μία από τις βασικές αιτίες των αλεπάλληλων επιτυχιών αυτής της κυβέρνησης είναι η άριστη στελέχωσή της, προσθέτουμε παροτρυνόμενοι από το κύρος της αυθεντίας του κ. Υπουργού: να μείνουν μόνον τα ιδιωτικά... Διαβάσαμε μάλιστα στο Nooz.gr και μία ανεύθυνη ανακοίνωση των αναπληρωτών νηπιαγωγών, πως τάχα μου και δήθεν ο Υφυπουργός Παιδείας είναι αθλητής και όχι παιδαγωγός και πιθανόν να μη γνωρίζει τα γραφόμενα μεγάλων ψυχολόγων και παιδαγωγών που συνηγορούν στη σπουδαιότητα των έξι πρώτων χρόνων της ζωής του παιδιού.

«Ακόμα και με την πλαστελίνη (ένα ευρέως διαδεδομένο υλικό στο νηπιαγωγείο) όταν παίζουν τα παιδιά πάλι μαθαίνουν» τονίζουν οι αναπληρωτές νηπιαγωγοί και συνεχίζουν λέγοντας ότι «κατ' αρχήν εξασκούν τη λεπτή τους κινητικότητα. Κατά δεύτερον τη συμβολική τους σκέψη  για παράδειγμα ένα κομμάτι πλαστελίνη πολλές φορές γίνεται τούρτα, πίτσα κ.α.) και κατά τρίτον προωθείται η συνεργασία και η αλληλεπίδραση των παιδιών όταν παίζουν σε ζευγάρια ή ομάδες.
«Κανένα υλικό στο νηπιαγωγείο δεν έχει μόνο μία χρήση. Ο μαρκαδόρος δεν είναι ποτέ μόνο μαρκαδόρος. Θα γίνει και κουτάλι, θα γίνει και ξίφος, θα γίνει ο τρόπος έκφρασης του παιδιού να σου πει σ΄αγαπώ , ζωγραφίζοντας όπως μπορεί μία καρδιά» αναφέρουν οι αναπληρωτές νηπιαγωγοί δίνοντας απάντηση ότι στην τοποθέτηση του Υφυπουργού ότι τα παιδιά δεν μαθαίνουν κάτι αφού παίζουν και ζωγραφίζουν.
Φυσικά στην ΦΑΙΑΚΙΑ παραμένουμε παρά το πλευρό του αρμοδίου Υφυπουργού της εθνικής δυομισυκομματικής κυβερνήσεως και το ξαναλέμε: να κλείσουν τα νηπιαγωγεία!!!  Δεν έχουμε λεφτά για πέταμα !!! Τέρμα οι φιλολογικο-ψυχολογικές παρλαπίπες... Ολοι οι νηπιαγωγοί στην διαθεσιμότητα και από εκεί σπίτι τους... Οχι πιά άχρηστα επαγγέλματα... Να μείνουν μόνον όσοι παίρνουν μέρος στην παραγωγή, την ανάκαμψη, την ανάπτυξη...Για το πρωτογενές πλεόνασμα, ρε γαμώτο!!!  

Σχόλια