Προηγείται ο Φώτης !!!

Η ΦΑΙΑΚΙΑ, ως γνωστόν, συμμετέχει ενεργά στην αναζήτηση του κατάλληλου προσώπου για την εκλογή του ως προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή ώστε να μπορέσει να συνεχιστεί αδιατάρακτο το εθνοσωτήριο έργο της διομισυκομματικής κυβερνήσεως... Ετσι καταρχή είδαμε με ... θετικό μάτι την ενδεχόμενη υποψηφιότητα της κ. Μαρίας Δαμανάκη (να το δώ κι' αυτό!!!) ως Προέδρου της Δημοκρατίας.... Το δημοσίευμα του χτεσινού ΕΘΝΟΥΣ αναλύει τα συγκεκριμένα πλεονεκτήματα της κ. Μαρίας, τα οποία σας αντιγράφουμε από το Nooz.gr. Θαυμάστε τα, γιατί είναι άκρως πολιτικά και δείχνουν τον βαθύτατο σεβασμό, που τρέφουν οι πολυχρονεμένοι μας για μας, τους αυτόχθονες ιθαγενείς:

«1. Έχει αναμφισβήτητα ένα ευρωπαϊκό προφίλ, που μπορεί να βοηθήσει αποτελεσματικά τη χώρα στην παρούσα δύσκολη χρονική συγκυρία.

2. Έχει ιστορικούς δεσμούς με την Αριστερά, ενώ στη θητεία της ως βουλευτής του ελληνικού Κοινοβουλίου δεν είχε συγκρουστεί με την Κεντροδεξιά. Κατά συνέπεια, είναι ένα πρόσωπο που μπορεί να συμβολίσει την ενότητα του πολιτικού κόσμου και να λειτουργήσει με μετριοπάθεια.

3. Θα πρόκειται για την πρώτη γυναίκα Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, κάτι που από μόνο του έχει μια ξεχωριστή σημειολογία.

4. Διατηρεί εξαιρετικές σχέσεις τόσο με τον πρωθυπουργό όσο και με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης.

5. Η πολυετής θητεία της στην Αριστερά θα φέρει σε δύσκολη θέση τον κ. Τσίπρα, ο οποίος -με βάση τις αλλεπάλληλες δηλώσεις που έχει κάνει για την προεδρική εκλογή- θα αρνηθεί να την υποστηρίξει σε αυτήν τη φάση».


Πράγματι, επιχειρήματα συντριπτικά... Οφείλουμε να το ομολογήσουμε... 
Παρά ταύτα, στην ΦΑΙΑΚΙΑ δεν μπορούμε να κρύψουμε την προτίμησή μας προς τον κ. Φώτη... Οπως και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, άλλωστε... Θα δώσουμε, λοιπόν, με συνέπεια τον αγώνα υπέρ του κ. Φώτη αλλά αν δεν μας βγει θα στηρίξουμε την κ. Μαρία... Αρκεί να έχουμε Πρόεδρο!!!

Σχόλια