"Πλούσιοι Έλληνες απείλησαν τη ζωή μου"...

Δηλώνει απερίφραστα η γνωστή και μη εξαιρετέα κ. Κριστίν Λαγκάρντ, Δ/ντρια του Ευαγούς Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, όταν αναφέρεται στο τί της συνέβη, όταν κατείγγειλε την φοροδιαφυγή των πλουσίων στην Ελλάδα... Εξ οικείων, λοιπόν, τα βέλη αφού είναι λίγο δύσκολο να την πεις την Κριστίν αριστερή... 
Περιττό να σας πούμε, ότι όλα τα κοπτόμενα για την πληρέστερη και αντικειμενικότερη πληροφόρησή μας ...ποιούν την νήσσαν. Δεν είδαν, δεν άκουσαν, δεν κατάλαβαν, δεν είναι κανείς εδώ, περάστε αργότερα...
Ο φίλτατος Νίκος Ματζάκος μας κοινοποίησε το σχετικό πληροφοριακό κείμενο και σας το αναπαράγουμε, αν και γνωρίζουμε ότι βρίθει κακοηθειών, αφού η Ελλάς, ιδιαίτερα μετά τα μνημόνια, είναι ...υποδειγμα ισονομίας και ισοπολιτείας:

Βόμβα από Κριστίν Λαγκάρντ:

"Πλούσιοι Έλληνες απείλησαν τη ζωή μου". Αιχμές για εφοπλιστές..

        Το θράσος των μεγαλοφοροφυγάδων, που εξακολουθούν να κερδοσκοπούν ασύδοτα και να νέμονται τον πλούτο της χώρας μας, δεν έχει όριο. 

Σε μια αποκάλυψη-φωτιά προέβη η διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία ανέφερε, πως όταν άνοιξε το θέμα για τη φοροδιαφυγή στην Ελλάδα, δέχθηκε απειλές για τη ζωή της! Ειδικότερα η κα Λαγκάρντ, μιλώντας στους Financial Times, ερωτήθηκε για τη φοροδιαφυγή των πλουσίων στην Ελλάδα και την παλαιότερη κριτική που είχε ασκήσει. Η απάντησή της ήταν αποκαλυπτική: 

«Καλύτερα να μη λέω πολλά για αυτό το θέμα, γιατί όταν μίλησα στην Ελλάδα για το θέμα των πλουσίων που φοροδιαφεύγουν, δέχθηκα απειλές για τη ζωή μου. Χρειάστηκε να αυξηθεί η προσωπική μου ασφάλεια». 

Η διευθύντρια του ΔΝΤ, μάλιστα, άφησε αιχμές και για τον κλάδο της ναυτιλίας στην Ελλάδα τονίζοντας «πληρώνει όντως η   ν α υ τ ι λ ι α κ ή   β ι ο μ η χ α ν ί α   τους φόρους της; Δε νομίζω;*

  * “I better not say too much because, you know, when I have talked about Greece and its taxes before, I got death threats and we had to increase security,” she mutters. “But is the shipping industry really paying its taxes? Are others? I don’t think so.”

Πηγή: 

iefimerida.gr, και Financial Times. Αυτούσια η συνέντευξη, εδώ: 

Σχόλια