Τι δεν καταλαβαίνετε;;;

¨Ο,τι πάντως δεν καταλαβαίνετε, ο φίλτατος της ΦΑΙΑΚΑΙΣ ΠΑΠ αναλαμβάνει να σας το ξεμπλέξει, να το κάνει λιανά σε χρόνο dt (έκδραση της κουτλουρομαγγικής)... Διαβάστε τον

Είναι απολύτως βέβαιο ότι ανέκαθεν, αλλά ιδίως όπως εξελίσσεται σήμερα η κατάσταση στη “Μέση Ανατολή” Middle East” ή άλλως κατά τη σύγχρονη  διπλωματική έκφραση “Εγγύς Ανατολή” (“ Proche Orient” ή “Near East”), συγχύζει από τη μια και προκαλεί σύγχυση από την άλλη, στον οποιοδήποτε καλοπροαίρετο, απλό παρατηρητή ή ακόμη κι έμπειρο και καλά καταρτισμένο αναλυτή.
Ή ακόμη κι αυτόν τον ίδιο (ενδεχομένως ;;;)

 
Επειδή αντιλαμβάνομαι τόσο τη σοβαρότητα των καταστάσεων, όσο και το μέγεθος της σύγχυσης που επικρατεί, κρίνω σκόπιμο να σας μεταφέρω ένα λιτό, συνοπτικό σημείωμα που βρήκα στη Daily Mail και το οποίο ξεδιαλύνει επιτέλους – προς το παρόν τουλάχιστον – την ομολογουμένως περίπλοκη αυτή κατάσταση.

Ιδού λοιπόν :

 Και η μετάφρασή του έχει ως εξής :
«Ξεκάθαρα σα λάσπη
Βρίσκεστε σε σύγχυση με ότι συμβαίνει στη Μέση Ανατολή ; αφήστε με να σας εξηγήσω.
Υποστηρίζουμε την Ιρακινή κυβέρνηση, στον πόλεμό της “κόντρα” * στο “Ισλαμικό κράτος”.
Δεν μας “αρέσει” το “Ισλαμικό κράτος” (ISIS), αλλά αυτό υποστηρίζεται από τη Σαουδική Αραβία, την οποία συμπαθούμε.
Δεν μας “αρέσει “ ο πρόεδρος της Συρίας  Άσσαντ. Υποστηρίζουμε το πόλεμο εναντίον του, αλλά όχι το ISIS, που κι αυτό πολεμάει εναντίον του.
Δεν συμαθούμε το Ιράν, αλλά το Ιράν υποστηρίζει τη κυβέρνηση του Ιράκ εναντίον του (ISIS). Έτσι λοιπόν ορισμένοι φίλοι μας υποστηρίζουν τους εχθρούς μας και μερικοί από τους εχθρούς μας είναι φίλοι μας και ορισμένοι από τους εχθρούς μας πολεμούν εναντίον μερικών άλλων εχθρών μας, που θέλουμε να χάσουν, αλλά δεν θέλουμε να κερδίσουν οι εχθροί μας που πολεμούν τους άλλους εχθρούς μας.
Εάν αυτοί που θέλουμε να ηττηθούν, χάσουν τον πόλεμο, μπορεί να πάρουν τη θέση τους άλλοι που συμπαθούμε ακόμη λιγότερο.
Κι όλα αυτά ξεκίνησαν από εμάς τους ίδιους, εισβάλλοντας σε μια χώρα με σκοπό να διώξουμε τρομοκράτες, που στη πραγματικότητα δεν βρίσκονταν τότε ακόμα εκεί, μέχρις ότου πήγαμε εμείς εκεί για να τους διώξουμε. Καταλάβατε τώρα ; »
Αυτά λοιπόν για την αμερικανική κοινή γνώμη
Τώρα μη μου πείτε κι εσείς ότι δεν καταλάβατε  !!!!!!!


 _______________________________________________

* όχι ενάντια, δεδομένου ότι η έκφραση αυτή έχει πλέον καθιερωθεί από τους ΕΡΑσπορίτες σε ολόκληρο το πανελλήνιο καναλο – δημοσιογραφικό σύστημα, ως καταλληλότερη !!!  π.χ. όπως λέμε : ο ΘΡΥΛΟΣ κόντρα στο ΒΑΖΕΛΟ

Σχόλια