Ενημέρωση για Ουκρανία...

 
Αντιγράφουμε από τον ιστότοπο ISKRA για τις εξαιρετικά σημαντικές, πιθανότατα καθοριστικές εξελίξεις στα πεδία των μαχών στην Νοβορωσία.... Το ενδιαφέρον, με πολλά χαμόγελα, προφανές...

ΕΚΛΙΠΑΡΕΙ ΓΙΑ ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ Ο ΠΟΡΟΣΕΝΚΟ, ΕΝΩ Ο ΟΥΚΡΑΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΑΠΟΧΩΡΕΙ ΑΤΑΚΤΩΣ ΑΠΟ ΤΗ Ν.Α. ΟΥΚΡΑΝΙΑ 

Ο ΛΑΪΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΝΕΙ ΟΛΗ ΤΗ ΝΟΒΟΡΩΣΙΑ. 
ΤΟ ΝΑΤΟ ΣΠΕΥΔΕΙ ΝΑ ΔΙΑΣΩΣΕΙ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΟΥ ΚΙΕΒΟΥ
Πανικόβλητη η Ουκρανία της αμερικανόδουλης κυβέρνησης Ποροσένκο εκλιπαρεί για άμεση συμφωνία με το λαϊκό στρατό της Νοβορωσίας, μπροστά στην ακάθεκτη επέλαση του τελευταίου.
Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία Ποροσένκο και Πούτιν , ο πρώτος έσπευσε να κάνει λόγο για συμφωνία εκεχειρίας στη Ν.Α. Ουκρανία, για να απαντήσει η Ρωσική πλευρά πως μια τέτοια συμφωνία δεν είναι δυνατή, αφού η Ρωσία δεν είναι μέρος της σύγκρουσης στην Ουκρανία. Αντίθετα, η Ρωσική πλευρά υπογράμμιζε ότι στην επικοινωνία Πούτιν-Ποροσένκο συζητήθηκαν βήματα ειρήνευσης, χωρίς να γίνεται λόγος για οποιαδήποτε συμφωνία.
Αργότερα, έγινε γνωστό ότι ακόμα και ο Πούτιν ζήτησε από το λαϊκό ριζοσπαστικό στρατό να σταματήσει της επιθέσεις του στα διάφορα μέτωπα, ανησυχώντας, ίσως, και αυτός από μία ολοκληρωτική επικράτηση του λαϊκού στρατού και των ριζοσπαστικών απόψεων στην Ουκρανία.
Πηγές του λαϊκού στρατού της Νοβορωσίας τόνιζαν ότι είναι αδιανόητη οποιαδήποτε εκεχειρία χωρίς την πλήρη και άνευ όρων αποχώρηση των δυνάμεων του Κιέβου απ' όλα ανεξαιρέτως τα εδάφη της Ν.Α. Ουκρανίας και ειδικότερα των περιοχών Ντόνετσκ και Λουγκάνσκ.
Άλλες έγκυρες πηγές τόνιζαν ότι οι ουκρανικές δυνάμεις, μετά τις αλλεπάλληλες ήττες που έχουν υποστεί , είτε έχουν διαλυθεί , με πολλούς νεκρούς και τραυματίες, είτε έχουν αποχωρήσει ατάκτως και εντυπωσιακά από τα εδάφη της Ν.Α. Ουκρανίας.
Η Δύση και ειδικότερα ΗΠΑ-ΕΕ και ΝΑΤΟ, μπροστά σε αυτές τις δυσμενέστατες για τους ίδιους εξελίξεις, που μπορεί να αποδειχθούν "βατερλώ" για το καθεστώς του Κιέβου , εντείνουν τις πιέσεις, τις απειλές για νέες κυρώσεις και τους εκβιασμούς, ενώ το ΝΑΤΟ προβαίνει σε κυκλωτικές κινήσεις και στρατιωτικές δραστηριότητες όσο το δυνατόν εγγύτερα της Ρωσίας και σχεδιάζει άμεσες επεμβάσεις , ακόμα και στην Ουκρανία, με ειδικές δυνάμεις κρούσης ταχείας ανάπτυξης.
Την ίδια ώρα ο Μπ. Ομπάμα, μια μέρα πριν τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στην Ουαλία (4/9), βρίσκεται στην Εσθονία για να στηρίξει πολιτικά όλες τις χώρες που συνορεύουν με τη Ρωσία και ανησυχούν σφόδρα από τις δυσμενείς , για το καθεστώς Ποροσένκο εξελίξεις.
Διεθνείς αναλυτές τόνιζαν στην Iskra ότι η Δύση και πιο συγκεκριμένα ΗΠΑ και Γερμανική ΕΕ είναι ενδεχόμενο να υποστούν μεγάλη πολιτική και στρατιωτική ήττα στην Ουκρανία, η οποία να αλλάξει σε βάθος τα πολιτικά, γεωστρατηγικά, ακόμα και οικονομικά δεδομένα στην Ευρώπη αλλά και στον πλανήτη.
Άλλες πηγές του λαϊκού στρατού της Νοβορωσίας τόνιζαν ότι η εκεχειρία έχει γίνει ύστατο καταφύγιο για τις δυνάμεις του Ποροσένκο, ο οποίος βλέπει ότι η νικηφόρα προέλαση του λαϊκού ριζοσπαστικού στρατού μπορεί να θρυμματίσει γρήγορα την εύθραυστη εξουσία του Κιέβου και να θέσει ολόκληρη την Ουκρανία σε νέα δημοκρατική και προοδευτική τροχιά, φόβοι που για άλλους, πολύ διαφορετικούς λόγους, μπορεί να υπάρχουν και στη σημερινή Ρωσική ηγεσία.

Σχόλια