Υπερήφανοι ως Βαλκάνιοι...

Η επιλογή της Corina Cretu, της καλλίγραμμης Ρουμάνας, που επελέγη ως επίτροπος της ΕΕ για την περιφερειακή πολιτική μας γέμισε περηφάνια. Διότι η Ρουμανία είναι δύο βήματα από εδώ... Γείτονες και μάλιστα ομόδοξοι...Σαν να είναι δικιά μας την υποδεχόμαστε στην ΦΑΙΑΚΙΑ... Και ας διαφωνεί ο φίλτατος ΠΑΠ, που γράφει τα παρακάτω για την νέα επίτροπο...

Παλιά κουμάσια σε νέες θέσεις
Η Corina Cretu είναι το κουμάσι που προαλείφεται για τη θέση της νέας επιτρόπου για τη περιφερειακή πολιτική της ΕΕ.
Ας δούμε λοιπόν τι μέρος του λόγου είναι για να δούμε και τι μας περιμένει...
Η 47χρονη Ρουμάνα που έχει προταθεί από τη κυβέρνησή της ως επίτροπος στην ΕΕ, έχει κάνει σπουδές στα οικονομικά, τα οποία εγκατέλειψε το 1989 μετά από τη πτώση του καθεστώτος, προκειμένου να ασχοληθεί με τη δημοσιογραφία.
Το 1993 μετά από μια συνέντευξη που πήρε από τον Clinton, που ήταν τότε πρόεδρος των ΗΠΑ, αναδείχθηκε ραγδαία με αποτέλεσμα να καταλήξει σύμβουλος του τότε προέδρου της Ρουμανίας Ion Iliescou, ο οποίος υπήρξε αξιωματούχος του καθεστώτος του Ceausescu, τον οποίο στη συνέχεια ο ίδιος ανέτρεψε.
Στη θέση αυτή παρέμεινε μέχρι το 1996. Με την ανανέωση της θητείας του προέδρου στο διάστημα 2000 – 2004 προβιβάσθηκε στη θέση του προεδρικού εκπροσώπου.
Η εξέλιξη της αυτή είχε γίνει επανειλημμένα αντικείμενο σχολιασμού από τον ρουμάνικο τύπο και η σχέση της με τον πρόεδρο θεωρήθηκε ότι δεν είχε περιοριστεί αποκλειστικά και μόνο σε αυτές τις αρμοδιότητες.
Η προσωπική ζωή της νεαρής τότε δημοσιογράφου διαταράχθηκε για άλλη μια φορά πρόσφατα το 2013, όταν ήρθαν στη δημοσιότητα οι αποκαλύψεις ενός χάκερ, του Guccifer Guccifer, ο οποίος δημοσίευσε στην αμερικανική ιστοσελίδα Wnd τα προσωπικά της mail με τον Colin Powel από το 2010, τον οποίο γνώριζε ήδη από το 2002.
“Υπήρξε μια φίλη και η σχέση μας ήταν πολύ προσωπική σε επίπεδο “αλληλογραφίας”, δήλωσε ο Αμερικανός στρατηγός, πρώην υπουργός εξωτερικών, μετά από τη θύελλα των αντιδράσεων που ξεσηκώθηκε στις ΗΠΑ για το σκάνδαλο.
Το χειρότερο όμως συνέβη όταν ο Mihai Pacepa, πρώην πράκτορας της μυστικής αστυνομίας του Ceausescu, ο οποίος είχε αυτομολήσει από το 1978 στις ΗΠΑ, όπου και αποκάλυψε όσα από τα δίκτυα της KGB γνώριζε τότε, δήλωσε ότι η KGB την εποχή εκείνη εκπαίδευε σαγηνευτικές νέες κοπέλες, ως πράκτορες με την ονομασία “χελιδόνες”, με σκοπό τη προσέγγιση επιλεγμένων προσωπικοτήτων. Ο Colin Powel, όπως είπε, βρίσκονταν στο κέντρο της προσοχής της Μόσχας σε στενή παρακολούθηση, δεδομένου ότι προαλείφονταν για πρόεδρος των ΗΠΑ.
Η Corina Cretu αρνήθηκε να μιλήσει στον τύπο σχετικά με αυτές τις δημοσιεύσεις και να δώσει συνέντευξη στη Monde όταν της ζητήθηκε.
Έτσι λοιπόν με όλα αυτά τα “υπέρ” τον Μάϊο εξελέγη ευρωβουλευτής του σοσιαλδημοκρατικού κόμματος της Ρουμανίας.(SPD).
Ευχόμαστε σε αυτήν καλή επιτυχία
και σε μας: καλή μας τύχη !!!

Σχόλια