Οσο έχουμε το μυαλό μας...

Το κείμενο που μας έστειλε ο φίλτατος ΣΚ, ενδιαφέρει όλους και ειδικότερα όσους έχουμε υπερβεί και τα δεύτερα -ήντα... Αναφέρεται στην μεγάλη κατάρα και απειλή, που ακούει στο όνομα: Alzheimer... Ενδιαφέρουσες οι παρατηρήσεις και οι προτάσεις του...

O Aμερικανός ζωγράφος Γουίλιαμ Ούτερμόχλεν που έκανε καριέρα στην Αγγλία, διαγνώστηκε με Αλτζχάιμερ το 1995. Από τότε άρχιζε σχεδόν καθημερινά να φιλοτεχνεί τον εαυτό του. Απεβίωσε τό 2007 αφήνοντας πίσω του ένα πολύ δυνατό εργαλείο γιά τη μελέτη τής νόσου.

Ο δρ.Μπράντ Μίλερ που μελετά την όλη πορεία του διέγνωσε ότι είναι αδύνατο νά αποδοθούν έστω και τα εύκολα σχήματα όπως τα αντιλαμβάνεται ο κόσμος των "λογικών".

Οι εικόνες γίνονται θολές και "σουρελιστικές" τα χρώματα κυριαρχούν μέχρι που φθάνει τό απόλυτο γκρίζο και η μείωση των όγκων και των περιγραμμάτων.


Η ενασχόλησή του με τη ζωγραφική όμως τον βοήθησε νά υποστηρίξει την αυτονομία του πάνω από είκοσι χρόνια.
Να λοιπόν (ολιγάριθμοι;) φίλοι αναγνώστες που έχετε διαβεί τους εξήντα Μαΐους, εκτός από τα παιγνίδια στρατηγικής - τό σκάκι , τα σταυρόλεξα ,τα μαθηματικά-  πιάστε και τα πινέλα ενάντια στην Dementia που σας απειλεί κάθε στιγμή.

Σχόλια