Πάει, πια!!! Τα δύσκολα πέρασαν!!!

Θα θυμάστε, βέβαια, ότι στην ΦΑΙΑΚΙΑ, έχουμε επανειλημμένα πανηγυρίσει για την ανάπτυξη, που έρχεται και για τα περισσεύματα πλούτου, που επίσης έρχονται για μας... Και όλα αυτά γιατί τρέφουμε -όχι αδικαιολόγητα- απόλυτη εμπιστοσύνη στην πολυχρονεμένη μας διομυσικομματική κυβέρνησή μας... Βέβαια κάποιες μικροδυσκολίες θα υπάρξουν αλλά και αυτές συντομότατα θα ξεπεραστούν... 
Σε αυτές τις μικροδυσκολίες αναφέρεται το ρεπορτάζ του Nooz.gr, που σας μεταφέρουμε αυτούσιο για να μπορέσετε και εσείς εύλογα και τεκμηριωμένα να συμμερισθείτε την εμπιστοσύνη μας προς την κυβερνητική συνέπεια αλλά και την αισιοδοξία μας για το λαμπρό μας μέλλον.

Έρχονται οδυνηρές αλλαγές στο Ασφαλιστικό

Οδυνηρές αλλαγές στο ασφαλιστικό φέρνει η διαφαινόμενη συμφωνία με την τρόικα, με ενοποιήσεις ταμείων, πάγωμα αυξήσεων, μείωση συντάξεων και ΕΚΑΣ και αύξηση ορίων ηλικίας με εργασία ως τα 67. Αυτά, σύμφωνα με πληροφορίες, περιλαμβάνει το mail που έστειλε η κυβέρνηση στην τρόικα, τα ξημερώματα της Κυριακής.



Ρεπορτάζ των Νέων, αναφέρει ότι οι περισσότεροι εργαζόμενοι που προσδοκούσαν να βγουν σε σύνταξη θα χρειαστεί να δουλέψουν ως και 12 χρόνια επιπλέον.


Μεγάλοι χαμένοι των ανατροπών στο ασφαλιστικό είναι οι μητέρες με ανήλικο τέκνο για τις οποίες αυξάνεται ο χρόνος εργασίας από 2 ώρες και 12 χρόνια, οι γυναίκες με 25ετία στο Δημόσιο, οι εργαζόμενοι σε ΔΕΚ και τράπεζες αλλά και οι ασφαλισμένοι πριν από το 1983.

Σύμφωνα το ρεπορτάζ των Νέων, οι πέντε προτάσεις της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό περιλαμβάνουν:

- Πάγωμα των συντάξεων έως 31 -12 -2018. Επίσης, σύμφωνα με τον νόμο 4024/2011, όλες οι κύριες συντάξεις (παλιές και νέες) από την 1η Ιανουαρίου 2016 θα πρέπει να αναπροσαρμοστούν ανάλογα με τον ρυθμό μεταβολής του ΑΕΠ και του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή.

- Μείωση της δαπάνης για το ΕΚΑΣ καθώς προέκυψε υπέρβαση κατά περίπου 200 εκ. ευρώ. Η ελληνική πλευρά απορρίπτει πάντως την ένταξη του ΕΚΑΣ στο μηχανισμό ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος.

- Νέες ενοποιήσεις Ταμείων, ενώ από την 1η Ιανουαρίου 2015 προβλέπεται η δημιουργία του Ενιαίου Κέντρου Απονομής Συντάξεων, που θα έχει τη μορφή Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου.

- Καταργούνται οι συνταξιοδοτήσεις πριν από τα 62. Από το 2019 προβλέπεται αύξηση όλων των ενδιάμεσων ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης σε όλα τα ασφαλιστικά ταμεία, με στόχο το 2021 το όριο των 62 ετών να ισχύσει οριστικά για όλους τους ασφαλισμένους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. 

Το 2019 θα αυξηθούν τα όρια συνταξιοδότησης κατά δύο έτη και το 2020 επιπλέον αλλά δύο χρόνια. 

- Αύξηση στα 20 χρόνια, από τα 15 που ισχύει σήμερα (6.500 ένσημα αντί για 4.500), του ελάχιστου χρόνου ασφάλισης συνταξιοδότησης για τους σημερινούς σαραντάρηδες. Το μέτρο βάζει στο στόχαστρο τους γεννημένους μετά το 1975 προκειμένου να μη θιγούν όσοι βρίσκονται κοντά στη συνταξιοδότηση.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Καθημερινής στο "πακέτο" μέτρων που έστειλε η κυβέρνηση στην τρόικα περιλαμβάνονται επίσης, αύξηση του μειωμένου ΦΠΑ στα ξενοδοχεία από το 6,5% στο 13%, εφαρμογή του μειωμένου μισθολογίου για τους νεοεισερχόμενους στο Δημόσιο από το 2015 και για το σύνολο του Δημοσίου από το 2016.

Η κυβέρνηση δεν δέχεται καμία αλλαγή στη ρύθμιση των 100 δόσεων για τα χρέη προς τις εφορίες.

Σχόλια