Μπράβο !!!

Αυτό αναφωνήσαμε στην ΦΑΙΑΚΙΑ, όταν διαβάσαμε την ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, που καλεί σε συμμετοχή σε διαδηλώσεις την Τετάρτη 11/2/2015, ημέρα σύγκλισης του Eurogroup... Το χαρήκαμε, γιατί:
-το ζήτημα δεν αφορά την κυβέρνηση αλλά τη χώρα και τον λαό της.
-Η συμμετοχή σε τέτοιου τύπου εκδηλώσεις συνιστά συμμετοχή στην διαμόρφωση του συσχετισμού δυνάμεων.
-Το πολιτικό γίγνεσθαι διαμορφώνεται με δραστική συμμετοχή και όχι με κουτοπόνηρα κλεισίματα μήπως και ...πάρουμε στο τέλος εμείς τον γαμπρό (κατά το Χιώτικο ανέκδοτο). 
-Το πολιτικό πλαίσιο της ανακοίνωσης δείχνει ότι οι συγγραφείς της γνωρίζουν να ιεραρχούν στόχους και δράσεις...
Πολλές φορές, τις πιο πολλές η στήριξη είναι αποφασιστικότερη μέσα από την κατάθεση των διαφορών παρά από την μονότονη προβολή της (κάποιας) ομοφωνίας.
Παραθέτουμε:

Ανακοίνωση ΚΣΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ 7/2
Μετά και τον καθορισμό του έκτακτου eurogroup με θέμα το ελληνικό ζήτημα στις 11.02 η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί σε διαδηλωσεις και πορείες για την ημέρα εκείνη.
Για την Αθήνα στηρίζει τη συγκέντρωση στα Προπύλαια στις 6.30 και πορεία Προπύλαια-Βουλή-γραφεία ΕΕ. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στηρίζει και την κινητοποίηση που οργανώνεται για την ΕΡΤ στο ραδιομέγαρο στις 5.30.
ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ - ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΚΑΙΩΘΟΥΝ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ:
- Κάτω οι εκβιασμοί της ΕΚΤ, της γερμανικής κυβέρνησης και της ΕΕ. Σεβασμός στην θέληση και τις επιλογές του ελληνικού λαού .
- Μη αναγνώριση, παύση πληρωμών και διαγραφή του χρέους. Όχι στην αναδιάρθρωση και την υποταγή στους δανειστές. Άμεση δημοσιοποίηση και καταγγελία των ληστρικών δανειακών συμβάσεων.
- Άμεση εθνικοποίηση χωρίς αποζημίωση και υπό εργατικό έλεγχο των τραπεζών.
- Όχι σε νέα συμφωνία με ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ. Κανένα νέο «πρόγραμμα», που θα είναι ουσιαστικά νέο μνημόνιο..
- Ξήλωμα των μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων, άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων του κινήματος για Δουλειά-Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία.
Απειθαρχία στις εντολές της ΕΕ, έξοδος από την φυλακή του ευρώ και της ΕΕ.

Σχόλια