Τα καθρεφτάκια...

Αλληγορικό σχολιασμό της άμεσης επικαιρότητας επιχειρεί ο φίλτατος ΠΑΠ και στην ΦΑΙΑΚΙΑ αναπαράγουμε...

Παλιότερα οι Δυτικοί πριν να ξεκινήσουν το δουλεμπόριο στην Αφρική μοίραζαν καθρεφτάκια για να κοροϊδέψουν τους λαούς της, προκειμένου να μην καταλάβουν τους πραγματικούς τους σκοπούς και να νομίσουν ότι πρόκειται για μια εμπορική συναλλαγή που τους συνέφερε. Το κάναν όμως από μόνοι τους παίρνοντας ταυτόχρονα μαζί με τα καθρεφτάκια και το ρίσκο της  επαφής με τους άγριους ιθαγενείς.
Το όλο εγχείρημα δεν κράτησε πολύ – όσο μπορεί να υποθέσει κανείς από τα υπάρχοντα ιστορικά στοιχεία – και μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα το μεγαλύτερο μέρος των αφρικανικών λαών πουλήθηκε στα σκλαβοπάζαρα των Δυτικών χωρών και κυρίως σε εκείνα της νεαρής τότε Αμερικανικής ηπείρου..
Έκτοτε οι Αφρικανοί μπορούν μεν να βλέπουν περήφανοι το κεφάλι τους στα καθρεφτάκια, η Αφρική όμως δεν ξανασήκωσε κεφάλι.

Χθες ο λογικός συλλογισμός που έλεγε :
Ο ελληνικός λαός δεν μπορεί να επιβιώσει κάτω από τις σημερινές συνθήκες του μνημονίου, που προκύπτει από τη “δανειακή σύμβαση”, που επιβάλλουν τη πολιτική της λιτότητας, επειδή το χρέος δεν είναι “βιώσιμο”.
Κατέληξε σήμερα στο συμπέρασμα :
“Επομένως θα καταστήσουμε το χρέος βιώσιμο”.
Επειδή λοιπόν το “μνημόνιο τέλος” μιας και βαπτίστηκε “τρέχουσα συμφωνία” (current arrangement),  επειδή  έγινε “παράταση της  δανειακής σύμβασης” και επειδή θα ακολουθήσουν και άλλες διαπραγματεύσεις προκειμένου να “καταστεί το χρέος βιώσιμο”, είναι απολύτως βέβαιο ότι και ο ελληνικός λαός θα επιβιώσει, ακομη και με τη λιτότητα.
Γιατί η βιωσιμότητα του ελληνικού λαού εξαρτάται από τη βιωσιμότητα του χρέους
Η όλη διαδικασία μεταφέρθηκε σαν μια δύσκολη συναλλαγή, που όμως μας συνέφερε σαν Έλληνες.
Από τώρα και στο εξής  οι Δυτικοί (Τροϊκανοί) δεν θα χρειαστεί να παίρνουν το ρίσκο της επαφής με τους ήμερους ιθαγενείς, γιατί τα καθρεφτάκια ανέλαβαν πλέον να τα μοιράζουν οι εκπρόσωποι των ίδιων ιθαγενών, που ανέλαβαν να τους πείσουν.
Η διαδικασία προβλέπεται να κρατήσει τέσσερις μήνες, ενώ ένα μεγάλο μέρος νεαρών ιθαγενών έχει ήδη ξεκινήσει να πουλιέται από μόνο του στα σκλαβοπάζαρα των Δυτικών χωρών, επειδή εκείνα της πολυκατοικημένης Αμερικανικής ηπείρου έχουν πια κλείσει τις πόρτες τους.
Αυτό που δεν ξέρω είναι αν :
Από εδώ και στο εξής οι Έλληνες θα μπορούν να ξανασηκώσουν κεφάλι και να το βλέπουν περήφανοι στα καθρεφτάκια.

Σχόλια