Μετά από τον σχηματισμό της κυβέρνησης και τις τελευταίες εξελίξεις

Επιγραμματική θεώρηση σοβαρών ζητημάτων, που σχετίζονται με την νέα κυβέρνηση και τις προοπτικές της επιχειρεί το σημείωμα του φίλτατου Στέφανου Πάντου. Το παραθέτουμε


Δύσκολη η κατάσταση και δύσκολη η κυβέρνηση!  Πώς τα βλέπω.
1.Θέλω να πιστεύω ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να κερδίσει χρόνο.  Χρόνο για να αποδείξει ότι μπορεί να κάνει κάποιες μεταρρυθμίσεις και χρόνο (ελπίζω) για να έχει ένα Δεύτερο σχέδιο σύγκρουσης και ρήξης.
Εγώ είμαι πεισμένος εδώ και πολύ καιρό ότι με την υπάρχουσα κατάσταση στην Ευρωπαική Ενωση δεν μπορεί να εφαρμόσει κανένα πρόγραμμα ανασυγκρότησης της χώρας.
Επίσης πιστεύω ότι σοβαρές μεταρρυθμίσεις δεν μπορούν να γίνουν μέσα  στα ασφυκτικά οικονομικά πλαίσια με ανεργία και λιτότητα.
Αρα η μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα θα αλλάξουν οι συσχετισμοί στην ΕΕ και γενικά στην Ευρώπη(απίθανο) η η κυβέρνηση θα συγκρουστεί.

2. Δεν λειτουργεί ο ΣΥΡΙΖΑ σαν κόμμα . Θα το πληρώσει πολύ ακριβά. Εχει χαθεί η έννοια του κόμματος και έχει αντικατασταθεί από τα κυβερνητικά όργανα. . .

3. Οι διορισμοί στελεχών στην κυβέρνηση τύπου Δημήτρη Τσουκαλά δεν δείχνουν αγαθές προθέσεις. . . Επίσης και η επιλογή του Πάκη.

4. Η ώρα της αλήθειας φτάνει. Λέγοντας βλακείες για νίκες κλπ θα απομονωθεί από τον λαό. Tονίζω ότι μόνο η αλήθεια είναι επαναστατική.

5.Για την κυβέρνηση ανοίγονται βασικά 2 δρόμοι. Η να κάνει τα ίδια με την προηγούμενη συνεχίζοντας να στέλνει λάθος μηνύματα νίκης η να προετοιμάσει το έδαφος και τους πολίτες για δημοψήφισμα η εκλογές. Δηλαδή για την σύγκρουση και την αλλαγή η για υποταγή αλλά με την συγκατάθεση του λαού.

Απλά είναι τα πράγματα:

ΠΡΩΤΟΣ ΔΡΟΜΟΣ :  ΥΠΟΤΑΓΗ! Συνεχίζει να προχωράει στον δρόμο της υποταγής και της υποχώρησης που δεν έχει τέλος και θα έχει την κατάληξη ενός νέου ΠΑΣΟΚ.( Διασπάσεις και νέες συμμαχίες)

ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΔΡΟΜΟΣ:  ΑΛΗΘΕΙΑ! Με δύο εκδοχές:
Α. Προχωράει σε δημοψήφισμα μέσα στα όρια του χρόνου που κέρδισε, ζητώντας εντολή για σύγκρουση.
Β. Προχωράει σε δημοψήφισμα μέσα στα όρια του χρόνου που κέρδισε, ζητώντας να παραμείνει στην εξουσία με πλήρη υποταγή.


6.Το 80% υπέρ της κυβέρνησης πολύ εύκολα μπορεί να γίνει 80% κατά της κυβέρνησης.

7.Οι αριστεροί κάβουρες όταν αρχίζουν να καίγονται για τα καλά στα κυβερνητικά κάρβουνα τι θα κάνουν??Αυτό είναι το κουίζ!!!!

Σχόλια