Επιτέλους, το Kobane είναι ελεύθερο!!!

θα μπορούσε αυτός ο τίτλος να είναι από μόνος του ολόκληρη ανάρτηση... Νικήσαμε!!! μαζί με τους Κούρδους αγωνιστές, που υπερασπίστηκαν την αξιοπρέπεια και την ελευθερία απέναντι στον σκοταδισμό, τον ισλαμοφασιμό και την υποκρισία της φλιλελεύθερης Δύσης... Θα μπορούσε η φωτογραφία της αγωνίστριας να είναι αφίσσα-σύμβολο της γυναικείας χειραφέτησης στον πιο ευγενικό αγώνα, την ώρα, που κάποιοι θρησκευτικά "ομόδοξοί" της έχουν αναγάγει τον γυνακείο γενετήσιο ακρωτηριασμό σε πράξη υπέρτατης αρετής...
Δίνουμε τον λόγο στον φίλτατο ΠΑΠ, που γνωρίζει πολύ καλά το θέμα...

Επιτέλους, το Kobane είναι ελεύθερο!!!
Από τη Δευτέρα 26/01/15 ανακοινώθηκε και επίσημα, ότι δόθηκε τέλος στις συγκρούσεις μέσα στη πόλη και τα περίχωρά της και ότι οι δυνάμεις του ISIS – Daesh υποχώρησαν ηττημένες.
Οι Κουρδικές δυνάμεις κύρια του YPG και όσοι από τους Peshmerga, αγωνίστηκαν μαζί τους, βαδίζουν προσεκτικά για να μπουν και στη νοτιοανατολική συνοικία της πόλης, στη Maqtala, επειδή μεγάλες περιοχές έχουν ναρκοθετηθεί από τις συμμορίες των φερόμενων, ως ισλαμιστών.

Η εξέλιξη αυτή έχει τεράστια σημασία όχι μόνο από την άποψη ότι έσωσε τους κατοίκους και τη πόλη με τους χιλιάδες πρόσφυγες από την ολοκληρωτική καταστροφή ή ότι εκδιώχθηκαν οι δυνάμεις του Daesh, από μιας σημαντικής στρατιωτικής σημασίας θέση, την οποία πάλευαν με λύσσα να τη καταλάβουν, αλλά κυρίως από την άποψη ότι η νίκη των Κούρδων είναι μια νίκη του ελεύθερου κόσμου – όχι βέβαια εκείνου που αντιπροσωπεύει η “πλατειά” συμμαχία των ΗΠΑ – ΕΕ με τη Σαουδική Αραβία και το Κατάρ – απέναντι στο σκοταδισμό, το φανατισμό, και τη βαρβαρότητα, που αντιπροσωπεύουν οι συμμορίες των μισθοφόρων του ISIS, που συγκροτήθηκαν, εκπαιδεύθηκαν και στηρίζονται με κάθε μέσο από τη παραπάνω συμμαχία, η οποία υποτίθεται ότι τις αντιπαλεύει.
Αυτή την μεγάλη και ιστορικής σημασίας νίκη κατάφεραν, μετά από 75 μέρες, μόνοι τους οι Κούρδοι με τη πισώπλατη - έτοιμη να τους τσακίσει σε περίπτωση που θα υποχωρούσαν - παρουσία των Τούρκων αντί για βοήθεια. 

Αυτή την νίκη την πέτυχαν απέναντι σε δυνάμεις πραγματικού σκότους, με όλα τα χαρακτηριστικά των ορδών που παρουσιάζονται στα χολυγουντιανά κινηματογραφικά έργα της τριλογίας του ¨Αρχοντα των δακτυλιδιών”. Στην ενσάρκωσή τους σε πραγματικό τόπο και χρόνο, εμφανίζονται ως “ισλαμιστές” προσωποποιώντας και ταυτίζοντας “έντεχνα και σκόπιμα” την έννοια του κακού με το Ισλάμ. Οι δυνάμεις αυτές, λοιπόν, παρά τη συντριπτική υπεροχή και την αμέριστη υποστήριξη που διαθέτουν, δεν είναι άτρωτες και ανίκητες, όπως τις παρουσίαζαν τα δυτικά ΜΜΕ, με σκοπό να ενσπείρουν το φόβο, το δέος, την ηττοπάθεια. Ετσι συμπληρώνουν από τη πλευρά τους το σατανικό σχέδιο, εγκατάστασης στη συγκεκριμένη περιοχή της Μέσης Ανατολής αυτού του τέρατος, που ο ιμπεριαλισμός χρησιμοποιεί σαν εργαλείο, προκειμένου να χαράξει τα νέα σύνορα της κυριαρχίας του, αντικαθιστώντας το διαβήτη και το χάρακα, που είχαν χρησιμοποιηθεί για το παράλογο και αυθαίρετο χάραγμα των συνόρων από τους αγγλογάλλους Sykes – Picot, στις αρχές του περασμένου αιώνα. Οι απώλειες τους είναι τουλάχιστον 1.000 νεκροί και πολλά εκατ. δολάρια. 
Αυτό που πρέπει να αναλογιστούμε είναι η γεωπολιτική σχέση της Ελλάδας και της Ευρώπης, με μια περιοχή, που απέχει μόλις 950 μίλα από τα σύνορα της ΕΕ και την οποία τα ντόπια και ξένα ΜΜΕ τοποθετούν κάπου στο υπερπέραν. Με την έννοια αυτή η νίκη των Κούρδων με τη θυσία τους, θα μπορούσε να αποτελεί για τον πολιτισμένο κόσμο, με κάποιες σχετικές αναλογίες, μια σύγχρονη εκδοχή της μάχης των Θερμοπυλών, όπως είχα σχολιάσει σε προηγούμενα κείμενά μου.
Αυτή τη φορά οι Κούρδοι υπερασπιστές νίκησαν, ίσως γιατί ο “Εφιάλτης” δεν κατάφερε να παίξει σωστά το ρόλο του.
Αξίζει λοιπόν να γίνει γνωστό ότι η τελευταία επίθεση των επονομαζόμενων τζιχαντιστών επιχειρήθηκε για πρώτη φορά από εκεί που δεν θα περίμενε κανείς, δηλαδή από το τουρκικό έδαφος, σε ένα σημείο που οδηγεί από τα σύνορα στα περίχωρα της πόλης.

Βέβαια τίποτε δεν τέλειωσε αν σκεφθεί κανείς τι άφησαν όλα αυτά πίσω τους, σε ανθρώπινα θύματα και καταστροφές. Αντίθετα αυτό που πρέπει να καταλάβουμε είναι ότι η επίθεση των “νεοφιλελεύθερων σταυροφόρων” κλιμακώνεται, μιας και η σύγκρουση, όπως φαίνεται έχει ήδη περάσει και σε άλλα επίπεδα.

Σχόλια