Ρωτάει ο χαζός ...

Σε σχετικό άρθρο του ο πρώην "τσάρος" της οικονομίας κ. Γιάννης Βαρουφάκης, γράφει, όπως αναφέρεται στον ιστότοπο Nooz.gr- και παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά:

Πέντε μήνες έντονων διαπραγματεύσεων ανάμεσα σε Ελλάδα και Εurogroup, ποτέ δεν υπήρξε ευκαιρία επιτυχίας. Καταδικασμένες να οδηγηθούν σε αδιέξοδο, ο στόχος τους ήταν να προετοιμάσουν το έδαφος για αυτό που ο δρ. Σόιμπλε είχε αποφασίσει ότι ήταν το βέλτιστο πριν καν εκλεγεί η δική μας κυβέρνηση: Ότι η Ελλάδα έπρεπε να οδηγηθεί προς την έξοδο από τη ζώνη του ευρώ προκειμένου να επιβάλει την πειθαρχία στα κράτη-μέλη που αντιστέκονταν στο πολύ συγκεκριμένο πλάνο του για την αναδιοργάνωση της ευρωζώνης.

-Δεν πρόκειται για θεωρία

-Πώς γνωρίζω ότι το Grexit ήταν ένα μεγάλο κομμάτι του σχεδίου του δρ. Σόιμπλε για την Ευρώπη;

-Γιατί απλά μου το είπε!" γράφει ο κ. Βαρουφάκης και προσθέτει ότι έγραψε το συγκεκριμένο άρθρο ως ένας Ευρωπαίος που παρατηρεί να ξεδιπλώνεται το σχέδιο του Σόιμπλε.

"Έγραψα αυτό το άρθρο όχι ως ένας έλληνας πολιτικός που ασκεί κριτική στην δυσφήμηση που δέχθηκαν οι λογικές προτάσεις μας από τον γερμανικό Τύπο, στην άρνηση του Βερολίνου να εξετάσει σοβαρά το μετριοπαθές σχέδιό μας για αναδιάρθρωση του χρέους, την άκρως πολιτική απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να επιβάλει ασφυξία στην κυβέρνηση, ή την απόφαση του Eurogroup να δώσει το πράσινο φως στην ΕΚΤ για να κλείσει τις τράπεζές μας.

Έγραψα αυτό το άρθρο ως ένας Ευρωπαίος που παρατηρεί να ξεδιπλώνεται ένα συγκεκριμένο σχέδιο για την Ευρώπη - το σχέδιο του Δρ. Σόιμπλε» επισημαίνει ο πρώην υπουργός Οικονομικών και απευθύνει στους αναγνώστες τα εξής ερωτήματα.

-Είναι ένα σχέδιο που εσείς το αποδέχεστε;

-Πιστεύετε ότι πρόκειται για ένα καλό σχέδιο για την Ευρώπη;".


Αυτά διαβάσαμε, λοιπόν, και αναρωτηθήκαμε τα εξής:
-Εσείς δεν μας λέγατε κύριε Υπουργέ και οι ομόλογοί σας, ότι όλα πάνε καλά... πως η "δημιουργική ασάφεια" είναι για το καλό μας ... πως η συμφωνία τον Ιούνιο είναι εξασφαλισμένη... πως όλο και περισσότερο οι Ευρωπαίοι κατανοούν τις θέσεις μας, που είναι για το καλό της Ευρώπης και ένα σωρό άλλες μπαρούφες -κατά πώς αποδείχτηκε-...
-Αυτός δεν ήταν ο συσχετισμός δυνάμεων και τον Γενάρη, τον Φλεβάρη, τον Μάρτη, τον Απρίλη, τον Μάη, τον Ιούνιο;;; Επρεπε να φτάσουμε στο και πέντε, κωλυμένοι στον τοίχο για να αντιληφθούμε, πως οι Ευρωπαίοι Εταίροι δεν είναι και τόσο ευεπήφοροι σε φιλαλαϊκές μεταρρυθμίσεις των προηγούμενων συμφωνιών;;; Τι νόημα είχαν λοιπόν οι δηλώσεις και δεσμεύσεις για τις κόκκινες γραμμές, όταν τελικά υπογράφουμε αυτά που υπογράψαμε... Αν παράλληλα ξεφυλλίσουμε τις δεσμεύσεις για το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, άν θυμηθούμε την εν μία νυκτί κατάργηση του ΤΑΙΠΕΔ και την ανασύστασή του την επομένη. Επειδή θυμόμαστε τις "κατάρες" για κάθε τύπου υφεσιακά μέτρα, που ολόκληρος ο πρωθυπουργικός πυρήνας εκφωνούσε ευκαιρίας δοθείσης, μας προκύπτει το απλοϊκό ερώτημα: Μήπως αυτό το σκηνικό άσκησης πολιτικής περιγράφει τον Μαυρογιαλουρισμό;;; 
Αυτά τα ολίγα για το συγκεκριμένο... 

Σχόλια