Ο αγώνας τώρα δικαιώνεται !!!

Ο Ανδρέας Ζαφείρης μας βοηθάει να κατανοήσουμε, ότι το Γερμανικό παρόν της Ευρώπης είναι καλά σχεδιασμένο 70 χρόνια πριν από τους ...μεγάλους του εθνικοσοσιαλισμού... Η Γερμανία της Αγκελας, του Βόλφγκαγκ και των άλλων παιδιών κάνει ότι μπορεί για νάβρουν ανάπαψη οι ψυχούλες των βρυκολάκων... Αντιγράγουμε από την ISKRA.




Δ΄ ΕΥΡΩΑΤΛΑΝΤΙΚΟ ΡΑΙΧ


« Οι Ευρωπαϊκοί λαοί αντιπροσωπεύουν μια οικογένεια. Δεν είναι πολύ ευφυές να φανταστούμε ότι σε ένα τόσο κατακερματισμένο κοινό χώρο, όπως αυτό της Ευρώπης, μια κοινότητα λαών μπορεί να διατηρεί επί μακρόν διαφορετικά νομικά συστήματα και αντιλήψεις δικαίου.»
Adolf Hitler, 1936, ομιλία στο Reichstag.
 «Ηγεσία(στην Ευρώπη) δεν σημαίνει κυριαρχία, αλλά εξωτερική προστασία και εσωτερική λογοδοσία...Η ιδέα της ηγεσίας…, είναι η άρνηση των ιμπεριαλιστικών μεθόδων μιας άλλης εποχής: σημαίνει την αναγνώριση της συνεργασίας, την αυτοπεποίθηση και την ανεξαρτησία από τα μικρότερα κράτη για την αντιμετώπιση των νέων κοινών προβλημάτων.»
Joseph Goebbels  

«Ζούμε σε μια ιστορική εποχή, στην οποία οι παγκόσμιες δυνάμεις έχουν τεθεί σε μια σύγκρουση μεταξύ τους . Η Ευρώπη πρέπει να ενώσει τις δυνάμεις της…, αν δεν θέλει να γίνει κομμάτια σε αυτή τη σύγκρουση. Η Ευρώπη μπορεί να ενωθεί μόνο υπό την προστασία μιας ηγετικής δύναμης»
Vidkun Quisling  

«Η Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα, κάτω από τη γερμανική ηγεσία, θα απαιτήσει μια λύση για τα ακόλουθα προβλήματα :


 1. Τα νομίσματα της κεντρικής Ευρώπης πρέπει να ενταχθούν   σε  μια ενιαία βάση, με την καθιέρωση ενός σταθερού συντελεστή ανταλλαγής μεταξύ αυτών των  χωρών και του Reichmark. …
2. Η νομισματική ζώνη του Μάρκου (Reichsmark) πρέπει πρέπει  να αυξηθεί. (…)
3.Το επίπεδο των τιμών θα πρέπει να προσαρμοστεί με εκείνο της Γερμανίας. Αλλά σε μια νομισματική ένωση, αυτό θα επιφέρει μια σταδιακή ισοπέδωση του βιοτικού επιπέδου, που ακόμη και στο μέλλον δεν θα πρέπει και δε μπορεί να είναι το ίδιο για όλες τις χώρες που συνδέονται με το ευρωπαϊκό σύστημα εκκαθάρισης (…)»
Walther Funk, Υπουργός  Οικονομικών  

«Είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι όπως ακριβώς σήμερα χαμογελάμε όταν κοιτάζουμε πίσω τους τοπικιστικούς καυγάδες που χώριζαν τους γερμανικούς λαούς τις δεκαετίες του '40 και του '50 του περασμένου αιώνα, έτσι και σε πενήντα χρόνια οι μελλοντικές γενιές δεν θα  διασκεδάζουν λιγότερο  με τις πολιτικές διαμάχες που υπάρχουν τώρα στην Ευρώπη. Οι «δραματικές εθνικές συγκρούσεις» πολλών μικρών ευρωπαϊκών κρατών δεν θα τους φαίνονται τίποτε περισσότερο από οικογενειακοί καυγάδες. Είμαι πεπεισμένος ότι σε πενήντα χρόνια οι άνθρωποι δεν θα σκέφτονται πλέον με όρους χωρών -πολλά από τα σημερινά προβλήματα θα έχουν περάσει στην αφάνεια και θα έχουν απομείνει ελάχιστα από αυτά… Δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να πιστέψετε πως όταν εμείς οι Γερμανοί εγκαθιδρύσουμε μια ορισμένη τάξη στην Ευρώπη θα το κάνουμε με σκοπό να καταπνίξουμε τους επιμέρους λαούς»
Joseph Goebbels  

« Οι ευρωπαϊκές χώρες μέσα στην γερμανική σφαίρα επιρροής χωρίζονται σε δύο ομάδες. Η πρώτη περιλαμβάνει τις χώρες με παρόμοια επίπεδο  μισθών και ημερομισθίων, φόρων και  επίπεδο του εισοδήματος με τη δική μας: π.χ. Δανία, την Ολλανδία . Οι νοτιοανατολικές χώρες αποτελούν τη δεύτερη ομάδα. Οι πρώτες  μπορούν  να οργανωθούν παρόμοια με  μας και να αντιμετωπίζονται πιο γενναιόδωρα στο θέμα των πληρωμών, ενώ οι υπόλοιπες  είναι πολύ διαφορετικές  από εμάς και οι  πληρωμές και η νομισματική ένωση πρέπει να εξεταστούν .
Μελέτη  για  «Θέματα που συνδέονται με την οργάνωση του  Μεγάλου  ευρωπαϊκού οικονομικού χώρου υπό γερμανική ηγεσία».(Ιούλιος 1942)    

«Αν θέλουμε να οδηγήσουμε την ευρωπαϊκή ήπειρο οικονομικά, όπως είναι απολύτως αναγκαίο… πρέπει  να μη δηλώνουμε  δημοσίως ως «γερμανική» την  οικονομική ενότητα,  για προφανείς λόγους. Πρέπεινα μιλάμε  μόνο για την Ευρώπη, γιατί η ηγεμονία της Γερμανίας στην Ευρώπη είναι αυταπόδεικτη από την πολιτική, οικονομική, πολιτιστική και τεχνική υπεροχή  της  και τη γεωγραφική της θέση. Επίσης, με τη βοήθεια του  οικονομικού μας συστήματος, …πρέπει επιδέξια να επιβάλλουμε  το Μάρκο στον τομέα   του εμπορίου  ως κύριο  νόμισμα»
«Ευρωπαϊκός χάρτης » Werner Daitz, Επικεφαλής του Τμήματος Εξωτερικού Εμπορίου.      

«Το όραμα της ευρωπαϊκής κοινότητας. Αυτός είναι ο μεγάλος στόχος που θέτουμε για τα ευρωπαϊκά έθνη. Κάτι τέτοιο μπορεί να επιτευχθεί μόνο με εθελοντική συνεργασία των ανεξάρτητων κρατών, αποδεχόμενων φυσικά την πολιτική ηγεσία ενός μόνο έθνους…η περιφερειακή συνεργασία των ευρωπαϊκών χωρών και η οργανική ανάπτυξη των οικονομικών δυνάμεών τους θα προετοιμάσει και θα ενισχύσει, μέσα από τα σύγχρονα εργαλεία δημοσιονομικής εξυγίανσης, την ευρωπαϊκή οικονομική τάξη και την ευρωπαϊκή νομισματική ένωση…».
Heinrich Hunke , σύμβουλος της οικονομικής επιτροπής του ναζιστικού κόμματος και πρόεδρος  της Ένωσης Βιομηχανίας και Εμπορίου του Βερολίνου.
   
«Χάρη στη σχεδιαζόμενη οικονομική συνεργασία όλοι οι οικονομικοί πόροι , θα χρησιμοποιηθούν στο έπακρο για να ικανοποιήσουν τις ζωτικές ανάγκες της ηπείρου. Σε μια κοινή προσπάθεια, οι καθυστερημένες  οικονομίες θα αναπτυχθούν έτσι ώστε να βελτιώσουν το βιοτικό επίπεδο των πλατιών μαζών».
Karl Megerle, Υπουργείο Προπαγάνδας, «Γραμμές για την Ευρώπη σε ένα μνημόνιο»

Σχόλια