Στην πυρά, στην πυρά !!!

Δια αντιευρωπαϊκήν και αντινεοφιλελεύθερην δράσιν του Antoine Deltour καταδικάσατε αυτόν εις θάνατον... Να μάθει και αυτός και ο πάσα εις, που θα τολμήσει να θέσει εν αμφιβόλω την Υγείαν του Δημοκρατικού μας Πανευρωπαϊκού πολιτεύματος...
Αντιγράφουμε το ρεπορτάζ του ιστότοπου Nooz.gr.

Στο εδώλιο για τη διαρροή 
του σκανδάλου Luxleaks
Πριν από πέντε χρόνια, ο Antoine Deltour, άφησε τη θέση του στην πολυεθνική του Λουξεμβούργου PwC, παίρνοντας μαζί του 28.000 έγγραφα με “ευνοϊκές” συμφωνίες φορολόγησης μεταξύ μεγάλων εταιρειών με τη λουξεμβουργιανή κυβέρνηση – τα οποία διέρρευσε στον Τύπο. Πρόκειται για το σκάνδαλο Luxleaks, για το οποίο δικάζεται...

Η διαρροή κατέδειξε πως τη στιγμή που στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες εφαρμόζονται προγράμματα δημοσιονομικής “εξυγίανσης”, συνοδεία ρητορικής περί “διεφθαρμένων πολιτικών”, “τεμπέληδων πολιτών” κ.α., η έδρα της ΕΕ είναι ένα “πλυντήριο” χρήματος και ένας φορολογικός “παράδεισος” για εταιρείες που βγάζουν κέρδη, χωρίς να αποδίδουν τα οφειλόμενα στα δημόσια ταμεία των χωρών, όπου δραστηριοποιούνται, ζημιώνοντας την οικονομία.

Πολλώ δε μάλλον που ο “παράδεισος” στήθηκε επί πρωθυπουργίας του επικεφαλής της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ

Η εταιρεία για την οποία εργαζόταν έκανε μήνυση στον Deltour, η δίκη του ξεκινά σήμερα και σύμφωνα με αναλύσεις, θα αποτελέσει “σταθμό” για παρόμοιες υποθέσεις διαρροών που φέρνουν στο φως στοιχεία για τις “σκοτεινές” διαδρομές του χρήματος, όπως η διαρροή Panama Papers και ακόμη οι υποθέσεις του Wikileaks και άλλων που εκκρεμούν. 

O Deltour κατηγορείται για κλοπή, αποκάλυψη εμπιστευτικών πληροφοριών και παράνομη πρόσβαση σε βάση δεδομένων. Μαζί του στο εδώλιο θα κάτσει ο γάλλος Raphael Halet, που επίσης διέρρευσε έγγραφα της PwC και ο δημοσιογράφος Edouard Perrin. 

Από την άλλη πλευρά οι λουξεμβουργιανές αρχές βρήκαν ότι είναι σύννομη η ευνοϊκή φορολογική μεταχείριση κολοσσών όπως η Apple, Amazon, Ebay, Heinz, Pepsi, Ikea, Deutsche Bank κ.α. ωστόσο η υπόθεση άνοιξε σειρά ερευνών σε διάφορες χώρες.

Αν ο Deltour καταδικαστεί αντιμετωπίζει τον κίνδυνο 10ετούς φυλάκισης και προστίμου πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ. Περίπου 1.000 άνθρωποι έχουν συγκεντρώσει τα χρήματα προκειμένου να πληρωθούν οι συνήγοροί του και 125.000 έχουν υπογράψει σε έκκληση να μην διωχθεί.

Σχόλια