Που θα πάει;;;

Η τρύπα της Deutsche Bank είναι μία ακόμη τρύπα, μαύρη, κατάμαυρη στο τοπίο του παγκόσμιου καπιταλισμού... Γράφει σχετικά ο φίλτατος Νίκος Μητσιάλης.

Deutsche Bank: 55,61 τρις εκατ. ευρω τοξικά σκουπίδια!!!

Μιλάμε γι’ αυτά τα τοξικά σκουπίδια που οι περί τα χρηματοπιστωτικά παιγνίδια και τις τραπεζικές ταχυδακτυλουργίες γνωρίζοντες, τα ονομάζουν τραπεζικά παράγωγα, τα περιβόητα CDS! Φούσκες στοιχημάτων με αέρα κοπανιστό μιας ελεύθερης αγοράς που μας διαβεβαιώνουν οι διάφοροι «τηλε-Μπάμπηδες» κεντρικοί και απόκεντροι, ότι αυτορυθμίζεται από μόνη της , με τέτοιο τρόπο ώστε οι σεισμικές δονήσεις που προέρχονται τώρα από τη γερμανική τραπεζική ναυαρχίδα να κινδυνεύουν να συμπαρασύρουν σε κατάρρευση όλο το σαθρό σύστημα του καζινοκαπιταλισμού… Ευφυώς ένας από τους Ρότσιλντ αναφερόμενος στις πολυδαίδαλες υπόγειες λειτουργίες των τραπεζών υποστήριζε πως : «Οι τράπεζες έχουν ένα μεγάλο πλεονέκτημα, ότι ο απλός κόσμος που συναλλάσσεται μ’ αυτές δεν αντιλαμβάνεται τις τραπεζικές εργασίες και αυτό είναι που μας διασώζει  από την κοινωνική οργή…» 

Εάν τα τοξικά ευρώ τα μετατρέψουμε σε δολάρια ΗΠΑ τότε η «καλή» μας τράπεζα είναι εκτεθειμένη σε «παράγωγα-φούσκες» υποτιθέμενης αξίας 72,84 τρις. εκατ. $, όσο περίπου είναι το παγκόσμιο ΑΕΠ (80 τρις. εκατ. $) !!! Ανεβάζοντας Μέρκελ και Σόιμπλε στο ψηλότερο βάθρο της παγκόσμιας καζινοπρωτιάς… Είναι αυτοί που μας κουνάν το δάκτυλο γιατί ρίξαμε έξω τη χώρα μας λόγω κραιπάλης και νεοπλουτισμού… Και εξ αυτού μας έχουν στύψει τιμωρώντας μας, μαζί με όλους τους άλλους νοτιοευρωπαίους, απαγορεύοντας στον Ντράγκι να ανοίξει λιγάκι τη στρόφιγγα της ΕκΤ να κυκλοφορήσει ρευστό, να σταματήσει να πνίγει εκατομμύρια πολίτες η πολιτική λιτότητας, για μην ξεφύγουν από το πρόγραμμα δημοσιονομικής σταθερότητας… Είναι πασιφανές ότι το μέγεθος των 55,61τρις εκατ. ευρώ που είναι 100 φορές πάνω από το ύψος των καταθέσεων της Deutsche Bank, οι  οποίες ανέρχονται περίπου στα 575 δις εκατ. ευρώ, είναι βόμβα μεγατόνων η οποία δεν «εξουδετερώνεται» με αιμοδοσία καταθετών της (bail in), δύσκολα ακόμα και με κρατική  παρέμβαση… Τρελά πράγματα όταν ο αέρας ο κοπανιστός φθάνει να είναι εκατό φορές πάνω από τον πραγματικό κατατεθειμένο πλούτο των πελατών της τράπεζας, δεν μπορεί κανείς παρά να περιμένει αργά ή γρήγορα έκρηξη. Και αν καταφέρνουν να την αποφεύγουν προσωρινά, θα τους περιμένει εκείνη στην επόμενη γωνία… Γύρω στα 4 τρις. εκατ. $, είναι το ΑΕΠ της Γερμανίας και όλης της Ευρωζώνης  υπολογίζεται περίπου στα 16 τρις. εκατ. $, σύνολον 20 τρις εκατ. $, όταν τα τοξικά της Deutsche Bank είναι 72 τρις εκατ. $ !!! Ξεπέρασαν δηλαδή οι γερμαναράδες και πάλι τα όρια… Είναι  μάλλον στο DNA τους!
Και τα δύσκολα έρχονται σε μια Ευρώπη που οι συσχετισμοί αλλάζουν συνεχώς, παρά τις όποιες μηχανορραφίες που στήνονται, όπως η παραίτηση του Σάντσεθ ή ακόμα και τη διάσπαση του Ισπανικού Σοσιαλιστικού κόμματος. Μια διάσπαση επειδή ο Σάντσεθ αρνείται να δώσει την όποια μορφή στήριξης στο Ραχόι. Ο σοσιαλιστής ηγέτης γνωρίζει πως μια τέτοια παραχώρηση  θα καταντήσει το κόμμα του, ένα Ισπανικό νανοειδές ΠαΣοκ που θα οδηγείται προς εξαφάνιση, ενώ οι Podemos θα ανεβαίνουν στη δεύτερη θέση… Όμως το διευθυντήριο των Βρυξελλών θέλει τον υπάλληλο Ραχόι πρωθυπουργό σε κυβέρνηση ανοχής και όχι τρίτη εκλογική αναμέτρηση με ότι αυτή συνεπάγεται… Στις 4 Δεκέμβρη ο Ρέντσι όρισε την ημερομηνία του δημοψηφίσματος για την μεταρρύθμιση του Ιταλικού συντάγματος. Στην πραγματικότητα τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος ελάχιστη σχέση θα έχουν με τις προτεινόμενες αλλαγές του συντάγματος. Στην πράξη θα είναι απάντηση στα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης Ρέντσι. Από τα μέχρι σήμερα δημοσκοπικά δείγματα ο Φλωρεντινός Ματέο δεν πρέπει να νοιώθει άνετα κάτι που φαίνεται στις θεατρινίστικες αντιστάσεις του σε Μέρκελ και Σόιμπλε, καθώς και στις όψιμες παροχολογίες του! Το γεγονός ότι μετά από ήττα στο δημοψήφισμα ακολουθεί παραίτηση σύμφωνα με δημόσια δήλωση του και εκλογές, δημιουργεί τεράστια προβλήματα στις Βρυξέλλες, αφού ο αντισυστημικός για την πλειοψηφία των οπαδών του ή επικίνδυνα γραφικός για άλλους, Μπέπε Γκρίλο των Πέντε Αστέρων - δημοσκοπικά πάντα - έχει περάσει στη πρώτη σειρά… Στον δεύτερο γύρο της Γαλλικής προεδρικής εκλογής την άνοιξη του 2017 δεν είναι απίθανο το ακροδεξιό κόμμα της Μαρίν Λεπέν να συγκεντρώσει ποσοστό που να αγγίζει και το 40% απέναντι σε Σαρκοζί ή στο Ζιπέ… Τότε είναι βέβαιο ότι ο Σόιμπλε και οι γνωστοί βοηθοί του, θα πρέπει να αναθεωρήσουν τα μέτρα δημοσιονομικού στραγγαλισμού (σταθερότητας)… Εάν βεβαίως μέχρι τότε έχουν καταφέρει να αποφύγουν το πολιτικό θάψιμο τους στα τοξικά σκουπίδια της Deutsche Bank… 

Σχόλια