Ολα κι όλα !!! Η επιστήμη είναι υπεράνω…


Ετσι μας έλεγαν, έτσι μας λένε… Ο επιστήμονας είναι υπεράνω των διαπλοκών και των ατομικών συμφερόντων και το τάξιμό του είναι να υπηρετεί το γνωστικό του αντικείμενο σε όφελος της κοινωνίας…
Μάλιστα… Και μετά ξυπνήσαμε… Και εκεί που ξυπνήσαμε ανοίξαμε στο mail μας το μήνυμα του φίλτατου ΠΑΠ, που μας τροφοδότησε με το κείμενο, που σας γνωστοποιούμε…
Επιβεβαιώνεται, λοιπόν, πως το ήθος, η επαγγελματική επάρκεια και η υπαρξιακή και γνωστική συγκρότηση του επιστήμονα ορίζεται κυρίαρχα από τους όρους λειτουργίας της κοινωνίας. Υπάρχουν οι φωτεινές εξαιρέσεις εκείνων, που αρνήθηκαν την δόξα της δημοσιότητας και τις παχυλότατες απολαβές της συναλλαγής με τους έχοντες και κατέχοντες… Εξαιρέσεις περιοριζόμενες με την πρόοδο του χρόνου αφού η κοινωνική νομοτέλεια του νεοφιλελευθερισμού ορίζει  για τους υπηκοόους του  ακραία πολωτικές επιλογές…
Επανερχόμαστε, λοιπόν και σας κοινοποιούμε την διεύθυνση του κειμένου, όπου μπορείτε να μάθετε περισσότερα:
Το εκίμενο είναι μεγάλο και αποκαλυπτικό.... Υπομονή νάχετε και γνώση της Αγγλικής... Και αν δεν έχετε, αναθέστε στον μεταφραστή της Google να το κάνει... Σας παραθέτουμε μετάφραση ενός μικρού αρχικού τμήματος του κειμένου… Αυτά γράφει, που μένει να αποδειχθούν, βεβαίως, βεβαίως…
…. Ο ιδρυτής του JetBlue βοήθησε τη χρηματοδότηση μιας μελέτης του Στάνφορντ που είπε ότι ο Coronavirus δεν ήταν τόσο θανατηφόρος… Καταγγελία του Στάνφορντ ισχυρίζεται ότι η αμφιλεγόμενη μελέτη του Ιωάννη Ιωαννίδη …αγνόησε τις ανησυχίες των επιστημόνων ότι η δοκιμή αντισωμάτων τους ήταν ανακριβής.
Σχεδόν αμέσως, η μελέτη έγινε σημείο ανάφλεξης στην ολοένα και πιο πολιτικοποιημένη συζήτηση σχετικά με το εάν και πώς θα ανοίξει εκ νέου η οικονομία. Παρόλο που πολλοί επιστήμονες επιτέθηκαν στις μεθόδους τους, οδηγώντας τους συγγραφείς να δημοσιεύσουν μια αναθεώρηση, Σχεδόν δύο εβδομάδες αργότερα, εκπονήθηκε (η μελέτη) από συντηρητικά μέσα για να υποστηρίξει μια αυξανόμενη θεωρία: ότι οι φόβοι για τον κοροναϊό είναι υπερβολικοί…
Κοντολογής: Ο ιδρυτής και ιδιοκτήτης της αεροπορικής Εταιρείας Jetblue χρηματοδότησε την διεξαγωγή επιστημονικής έρευνας, που …όλως τυχαίως συνηγορεί υπέρ της μειωμένης τοξικότητας του ιού και -κατά προφανή συνέπεια- υπέρ της μειωμένης ανάγκης λήψης αυστηρών περιοριστικών υγειονολογικών μέτρων κατά τις πτήσεις… Διαβάστε και είμαστε βέβαιοι, πως θα καταληφθείτε -ανάμεσα σε άλλα συναισθήματα- και από …εθνική υπερηφάνεια…
Αντε και σε ανώτερα… Και ακαδημαϊκός !!!

Σχόλια

Ο χρήστης Πολυχρόνης Ιωάννου είπε…
Δεν ξέρω για την συγκεκριμένη έρευνα. Όμως και μένα μου φαίνονται υπερβολικά τα μέτρα. Με μόλις 250000 νεκρούς ανά την υφήλιο νομίζω ότι είναι υπερβολή να χαρακτηρίζεται σαν "η μάστιγα του αιώνα" και η "μεγαλύτερη απειλή της ανθρωπότητας". Η επιδημία της ασιατικής γρίπης στην δεκαετία του 50 είχε περισσότερα από 1,5 εκατ. νεκρούς, σε μικρότερο παγκόσμιο πληθυσμό και δεν πάρθηκαν αντίστοιχα μέτρα.
Η ανάγκη του συστήματος να χρησιμοποιήσει τον εκ της πανδημίας τρόμο και πανικό μπορεί να έχει "χρηματοδοτήσει" και αντίθετες απόψεις. Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι επιστημονικές κυβιστήσεις προσαρμογής στις πολιτικές βουλήσεις του ημετέρου κ. Τσιόρδα.
Ο χρήστης Μίλτος Βασιλείου είπε…
Αγαπητέ Γιάννη
Στο σχόλιο σού έχω να σχολιάσω τα εξής:
1. Το πρόβλημα δεν είναι άν θα την πεις μάστιγα του αιώνα ή μεγαλύτερη πληγή της ανθρωπότητας. Μια πανδημία με περίπου ήδη 300 χιλιάδες νεκρούς (στις ΗΠΑ χτες είχαν κάπου 1800) είναι εξ ορισμού πληγή (μπορεί όχι η μεγαλύτερη) αλλά σίγουρα πληγή...
2. Κατά τη γνώμη μου, το γεγονός ότι δεν πάρθηκαν μέτρα το 1958 δεν αποτελεί τεκμήριο για να μην παρθούν μέτρα το 2020. Η γρίππη του 1958 ήταν πρωτόγνωρη μετά από πολλές δεκαετίες... Εκτοτε όλοι οι κλάδοι του επιστητού έχουν προοδεύσει και ανάμεσά τους η Υγιεινή, η Επιδημιολογία και η ιολογία. Το ό,τι σε μία πανδημία με ήδη αυτούς τους νεκρούς παίρνονται αυτά τα μέτρα (όπου παίρνονται), είναι απόλυτα θεμιτό και αναγκαίο...
3. Το σύστημα ασφαλώς θα εκμεταλλευθεί κάθε δυνατότητα χρήσης κοινωνικών δεδομένων προς όφελός του. Και τον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας θα εκμεταλλευτεί...Πόσο μάλλον τον κορονοιό...Αυτό δεν σημαίνει, πως η πανδημία ΔΕΝ σκοτώνει...
4. Η στάση Τσιόδρα, μπορεί να περιγραφτεί αδρά σε δύο (μέχρι στιγμής) φάσεις. Την αρχική, που ήταν υπερ της λήψης μέτρων (όχι πάντοτε και παντού...Π.χ. στα σχολεία άργησε ενώ εκεί αναμένεται να γίνει η μεγαλύτερη διακίνηση φορτίου ιού). Τώρα χρειάζεται να προσαρμοστεί στην παρούσα επιταγή της πολιτικής ηγεσίας που είναι το πάσει δυνάμει άνοιγμα της οικονομικής δραστηριότητας...
5. Ο εις τις ΗΠΑ ομοεθνής μας επιδημιολόγος (τον γνωρίζω γιατί ήταν στα Γιάννενα), ξεκίνησε να κάνει κριτική στον Τσιόδρα (ενδεχομένως και σωστή) μιλώντας για την ανάγκη επιδημιολογικών μελετών, που ασφαλώς δεν έχουν γίνει γιατί δεν προτίθιενται οι κυβερνώντες να δώσουν δυνάμεις και κονδύλια, που θα τους είναι βάρος στη συνέχεια του ΕΣΥ, όπως το ονειρεύονται... Μάλιστα ο Ιωαννίδης είχε ..."υπολογίσει 100 με 150 χιλιάδες κρούσματα στην Ελλάδα...